И нас не спаси blue cap кога беше најмногу проширен дерматитот. Потрошивме цела туба и мислев, бидејќи немаше многу, само на рамото и на лице, да сменам со мустела стелатопиа. Ама нема ефект сега па, ќе треба пак на неа да се вратиме. Кога се рани што ставате? Не можам да го контролирам на рамото особено кога се чеша, крв си пушта редовно.
Epa ima podeleni mislenja za taa krema, eve mene vo sistina mi ja preporacaa i nikogas ne se pokajav sto ja koristam nas samo taa ne spasi, nieden kortiko ili pak druga krema kakvi sve ne kupiv samo pari iznadadov i samo vo ovaa najdov spas. Sepak koga imas maka se ke probas znam rizik e ponekogas ama toa e mora nekako da im pomogneme na bebinjata koga imaat maka, posurovo e da se maci da go boli pece negoli nasiot strav. Sepaj tvoj izbor e.
не сме стигнати до фаза на крв .......само на лицето беше страшно, сега одиме на одмор се надевам од солената вода ќе се смири
Малата пред некое време се исфрли. Тука не знаеа што е. Тоест ништо не било. Се консултирав со докторката во МК и ми рече дека личи на егзема. Она што ме збуни е што имав мислење дека дерматитот се јавува само кај бебиња. А ќерка ми веќе 2.5 години. Но не било така. Овде земав две креми - мустела стелатопија.. и една германска Еубос. Морам да ја пофалам германската крема.. затоа што помогна да се исчисти телото. Еден месец беше исфрлена.. а кремата за недела дена ја смири кожата и осипот исчезна. Уште не сум сигурна што беше. Дали беше дерматит или не. Затоа што не беше реакција на храна.. тоа сигурно. Ништо ново немаше јадено. А и ништо не приметивме од некоја посебна храна. Што и да беше.. нек не се враќа. Муабетот ми е, ако некоја од вас има се пробано.. и не и останала веќе крема што ја нема пробано.. може да ја проба Еубос кремата (не знам дали ја има во МК). Тука се продава во аптека без рецепт - што значи не е кортико и не е антибиотска (инаку во спротивно немаше да може да се купи). Ама е мрсна и ја храни кожата.
@Kaetana околу кремава. Јас ги имам користено дневната и ноќната, ова линија за возрасни, не знам дали има и екстра некоја за деца или мислиш на тие хидрататните, секојдневните. Баш и биодевојка ја прашав за составот и ми даде зелено светло, значи немаат штетни работи.
@danichap има и детска, и тоа посебна за тело а посебна за лице. Јас земав само за тело.. еве ја.. Морам да кажам дека сум задоволна. Ич не очекував дека ќе помогне.. ама супер резултати даде.
Да споделам убаво искуство со адермата.. Ексомега линијата.. За две недели како ништо да не било .. Некои мајки напишаа дека не им делувала, дури и се влошило,но кај нас одлично се покажа. Бањам бебе со маслената купка и утро вечер мачксм од кремот. Исчистен е целосно, нема ниту една точка, дамка.. А прилично имаше.. Не го капам секој ден, по совет од неонатолог, да не го туркам природниот заштитен слој на кожичката. А го сменив и прашакот. Од персил сензитив зедов Фрош.. Битно средивме сега за сега.. Се надевам нема да се врати.. Понеделник сум на контрола, па ќд видеме што совет ќе дадат за понатаму. Дали да продолжиме со исто, или да земиме нешто друго.. Ваш совет? Дали е во ред да се користи подолгорочно а дермата или нешто поблаго?
Во прилог праќам податоци од официјалниот веб сајт, оти на кремата пишува само генерално што има... Еве го и линкот каде што се објаснува која состојка за што е... ќе ви треба гугл транслејт.. https://www.eubos.de/hautpflege/koerperpflege/haut-ruhe-lotion
Здраво,ме интересира ваше искуство при одење на летување на море со бебе кое има атопичен дерматит. Се мислам да ја земам кремата за сончање од А-дерма колекцијата бидејки и онака таа козметика ја користам и има резултат.Вие која ја користите? Дали после бањање на бебето во морската вода,веднаш го пребањувате со обична вода?
Nie utre ke odimw, jas aderma koristam za sekojdnevna nega a za soncanje zemav avene za deca 50 faktor. Nekolku pati tuka go namackav za setanje na sonce cisto kolku da vidam kako ke mu odgovara i super ai e spored mene. Posle plaza tusoranje i mackanje so kremce obavezno. Inaku moreto e mnogu dobro za deca so atipicen pred se zaradi jodot zosto neli se popodlozni kon bronhiti pa se cistat sinusote i plus za kozata e ubavo. Samo redovno mackanje so faktor i obavezno maicka na sonceto
Pa i jas pretpostavuvam dek morska voda e i onaka zdrava recisi za se,pa i za atopicen bi trebalo.Megutoq koga go orasav pedijatarot,recw deka najverojatno ke go bolo na onie mesta kqde imq vekw ranicki od cesanjeto i odmq odmivanje so slatka voda.E sea dali toa znaci nosenje balonce voda na plaza hmm... Te molam piso iskustvo posle slapkanje vo more.I sekako,fobar odmor
E neznam da ti kazam za ranicki fala bogu cisti sme nie. Najverojatno bi pecelo fakticki tibe toa sol na rana fala inace
Мами од пред скоро почна ма малиот му се појавија лишаи по телцето, односно по едно има над и под коленцата. Само како рапава кожичката е, ниту црвенило ниту чешање има. Матичната ни даде крема хидратантна, ни ја правеа во аптека, мачкаме според упатството ама не помага искрено, еве две недели ја користиме. Се бањаме со мустела обична откако е роден и мачкаме бадемово уље. Не знам од каде искочи ова... Да земам мустела стелатопија? Која крема ја препорачувате кај повеќето која се покажала како ефикасна, прочитав низ темава неколку се вртат. Фала ви!
На синко така едно време му беа ножињата од колената надолу суви, како лишаи и се перутаа, ама не беше атопичен. Му помина од јекодерм од 2-3 мачкање.
Пробав ама ништо не помогна. Еве судокрем имам, намачкав вчера па ке видиме што ќе биде. Матичната исто рече дека е само сува кожа, ама не поминува колку и да мачкам.
Исто беше и кај нас, почетна манифестација на атопичен дерматит. Тогаш користевме Веледа, целата козметика. Бевме кај Старова и ни напиша рецепт за некоја крема што ни ја направија во аптека. Рече дека козметиката што ја користам е добра и не треба да ја менувам. Кремата се користи 2 недели и навистина му исчезнаа сувите рапави места но увидов дека после тоа почнаа да се појавуваат пак. Ја сменив Веледата со Мустела на своја рака. Гелот за туширање обична Мустела а кремата Стелатопиа. Од тогаш не му се појавило ништо повторно еве има година. Искрено мислам дека и само со Мустелава ќе се средеше ама за 3 дена многу прогресираше па трк на кожен. Како и да е не кај сите одговара иста козметика па ќе мораш да пробуваш додека ја најдете соодветната за вас. Тоа е нашето искуство, се надевам ќе си го најдете лекот брзо.