I jas toa se chudam iskreno. Navodno deneska na pregled se potsmirilo, da prodolzam so isto machkanje pa vo petok na kozhno
Ај да не се правам паметна ама од 30 годишново искуство сопствено со егземи, мене ми личи како бебе да се расчешало и ја влошило. Мачкај го со биодерма атодерм. Кај ќерка ми одма пројде.
A да пробаш со на Скендер мелемот? Со 2-3 мачкања ќе го снема скроз. Џабе е мачењето со мустела, биодерма и ред друго. И да има кортико нема ништо да му биде за 2-3 мачкања.
Kupiv afloderm, na svoja raka chitajki po forumov. Denes e 2den kako machkam skoro i nema nishto. Machkam nasabajle i navecher. Raat dusha. Fala na site ❤️
А зошто не го однесе на дерматолог? Мене ова не ми делува како да е за афлодерм... А и треба внимателно да се дозира. Кај нас беше промашена дозата па пак се појави после прекинувањето.
Vo petok sme. Poshto nemalo porano termini.Kako i da e kje go odnesam. Reshiv na svoja raka da stavam,zatoa shto od machkanje kanesten pa potoa sudokrem mi dojde preku glava. Fala bogu eve vtor den pa skoro i nishto da nema.
Еве кај моето бебенце како беше мислам слично изгледа како вашето , кас бев на дерматолог приватен и првин ни даде 4 дена Миробакт антибиотска маст е и раствор Риванол два пати дневно, после на оваа терапија додаде и Афлодерм три дена по два пати и имаше резултат заздрави егземата. Потоа за секојдневна нега ни рече Биодерма цикабио еднаш денот по малце а после капење обавезно мачкање. Сега еве има месец веќе и супер е заздравено и нема ништо ни мало црвенило. Поздрав сепак мислам да посетите добар дерматолог, јас бев кај Анета во Битола
Што ви препорача за користење понатаму за да не се појаувава повторно, исто кај Анета одиме ми кажа дека дерматитот е периодичен се појавува па се губи и преку цело време да и нанесувам Atoderm Intensive Baume
Биодерма цицабио ја користиме за секојдневна нега. Вие биодерна користите за атопична кожа што е. Нас на лицето ни заздрави ама заприметувам суви делчиња и на ноџињата. За капење што користите? Јас со Еуцерин маслена купка црвената линија ја користам од почеток.Нас не ни рече Анета дека е егзема туку рече бактерија од родот стрептококи
Што мачкате на атопична кожа со фактор, за 3 ипол месеци? Не сакам голем фактор, не се сончаме, шетаме па знае да фати сонце малку во количка или ако е во раце.
За капење маслената купка на биодерма за атопична, кај нас се појавува само на лице и тоа на истото место, 3 дена нанесував афлодерм и банеоцин на сабајле и навечер а преку ден само атодерм има резултат се повлекува само треба време и многу внимание алиштата ги перам со детергент па потоа уште еднаш на плавење само со вода лигавчиња никако дополнително ја иритират кожата ова се по препорака на Анета исто ми кажа да внимавам каква храна и давам и да избегнувам овошје што може да содржи пестицити на пример круша.