Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Атопичен дерматит кај бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од lavica-e, 3 март 2014.

1. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мајки здраво.
    Малата ми е со атопичен од некој 2 месеца. го држевме под контрола со мустела и еуцерин пх5.
    Од пред некој ден се појави пак на внатрешната страна на ноџињата мачкав еуцерин мислев како и секогаш ќе се повлече но не, денес веќе има и на надворешната страна кај бутчињата, рачињата и мешето.
    Почнав да ја бањам со еуцерин маслена атопи контрол.
    Да ми препорачате некоја крема или лосион што кај вас делувало?
    Ептен ми е жал да ја гледам целата со црвени кругови рашарана.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    2.857
    Да на атопичен личи. Може да одиш на кожно афлодерм (кортико) ќе ти препишат.
    Ама затоа што се појавило сега на 9м размисли која храна си ја вовела пред да се појави, многу веројатно дека е од нешто ново на што е алергична.
    Околу кремите на сите бебиња различна крема им помага, можеш да пробаш и со друга крема. Види по аптеките некогаш има и тестери конкретно јас од Мустела сум начекала.

@Marija2007
    Можеби од облека која не е памучна, може и од прашак или омекнувач ако е само на тие делови.

@Noranora
    Пробај со Ла Роше Липкар кремата.
    Кога почна да се шири? Да не е од Еуцерин маслената ако не и одговара.

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не, прво почна да и се појавува па тогаш ја земав еуцерин маслената засега нема знаци дека е од тоа. Ќе пробам со таа фала ти

На Maca Macka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.368
    Бевме вчера на кожно и во право си ми дадоа афлодерм, ама ќе почекам не ми се става одма кортико пошто не е ептен страшно ниту пак ја чеша, земав еуцерин атопи контрол крем и кај нас еве од два дена веќе има подобрување па се надевам ќе се повлече. Веројатно е од млечни производи, а и многу е бела по по склона и била кожата на сушење. За тие што користат еуцерин намален е во зегин :) Ти благодарам на одговорот :)

На Maca Macka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.368
    Кај нас се јави алергија на кисело млеко ама има месец и повеќе од тогаш.. па воопшто не помислив дека е од тоа, ма да вчера на клиника ни рекоа да не даваме млечно ништо до годинка и афлодерм да мачкам (нема да го почнам одма), земав еуцерин на своја рака и маслена купка и кремчето, ми личи како да се поднамали црвенилото ако не помине следниве денови ќе мачкам афлодерм јбг. Лелее не да не спие.. буквално на секој саат станува и во 5 веќе е будна спремна за игра.. мртва уморна сум па и на раб. треба да се вратам ама џабе кукањево тоа е тоа :D сите викаат дека кога ќе се одбие од цицање ќе се среди спиењето па ќе видиме.

На Mother of 2boys и tina2018 им се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    7.745
    Да споделам мое искуство.
    И ќерка ми вака имаше црвенила па ми рекоа афлодерм ама и јас ко тебе не сакав одма со кортико да почнам.
    И почнав да мачкам еуцерин атопик контрол.
    И многу згрешив. Од еуцеринот тоа црвенилото и стана жар црвено почна да се чеша и се направи рани.
    Тоа ја чинеше ќерка ми мпјата грешка
    Пак завршив на афлодерм. Одма и го тргна фала богу се средија раните чешањето и црвенилото.
    Сега кога би се влошила пск состојбата не би чекала да дојде пак до рани.

На tina2018 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  7. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.368
    Оф леле, многу ми е жал. Јас пак се понадевав дека ќе пројдеме без кортико. После колку време и се влоши од еуцеринот? Јас од вчера почнав да и мачкам и вечерва ми се гледа како да е поднамалено, уште утре сакав да терам со еуцерин па ако нема ефект од четврток ќе почнам афлодерм.

8. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    7.745
    )3,4 дена мачкав еуцерин. Од него се влоши состојбата. Го прекинав и почнав ла рош да мачкам се подобри барем не беше толку жар узразено црвено и почна да се намалува ама не се тргна скроз и афлодермот одма помогна. Штета што ете нема некоја крема што го трга така како афлодермот.

9. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Дали некој ја користел оваа крема и како сте задоволни?
    Немаме некој поголем проблем со лицето освен црвени кругови кои што не ја чешаат IMG_20230201_125425.jpg

10. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.368
    Ние ја користиме, и се исчисти лицето нема ниту црвенило ниту мозолчиња ептен ни се погоди.

11. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Фала ќе ја пробам па ќе видам.

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.389
    Ти се погоди?

13. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мачкам од вторникот ама како што видов вчера на грбчето има нови такада најверојатно ќе мењам.
    И оваа веледава само моментално и го смирува лицето и хаос ми е не знам више што да ставам ако одам на дерматолог ќе завршиме на кортико а сакам да средам без тоа.

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.389
    Ако мора, мора
    Пробај биодерма,еуцерин сепак се мед.козметики

15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Да еве земав биодерма атодерм ако не се смири за ден два лекар

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    4.807
    На нас Веледата ич не ни помогна, сега гледам и Биодермата не смирува многу. Нарачав на Ла рош па ќе видиме... Плус скоро месец дена не јадам млечно.

17. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.368
    На кои делови има црвенило? И даде млечно да јаде? Мојава од ко и дадов к.млеко почна и црвенилото, пред тоа само на доење беше јас се давев во млечни производи немаше никаков проблем ама сеа еве и јас исфрлив се млечно. Биодермата и кај нас нема некој ефект сеа со еуцерин пробувам.

18. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    4.807
    Мало е моето за млечно, тек почнуваме со кашички. Ама мене ми забранија да јадам кравјо млеко зашто веројатно преку доење пренасам. А и мене ми се појави после породување... Мене добра ми е Биодермата, на синко не.

19. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.368
    Лелее извини се во женски род сум пишала :whew: Ајде да му помине на батко од Ла рош, ќе се стрпиме ние од млечни производи.

20. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Колку дена мачкајте од биодермата? И што по конкретно земавте од колекцијата?