Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Атопичен дерматит кај бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од lavica-e, 3 март 2014.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    7.745
    Искуства со sos спрејот на Биодерма?

Мустела стелатопиа користевте крема или балсам. Сега на страната на зегин случајно видов дека и балсам имало. Поскап е. А исто мл мислам имаат.

2. abdurahman

abdurahman Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
  3. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.401
    Добар е? Баш ја гледав и јас понудата...не можам да се одлучам што да земам, скапи се сите креми а не е гаранција дека ќе се погоди да и одговара на кожата.

4. abdurahman

abdurahman Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Za zal garancija nema, dokolku e atopijata poveke izrazena kako mnogu suva koza, verojatnosta da pomogne e pogolema ..

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    7.745
    Kako se spravuvate so cesanjeto?

6. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.356
    Мајки која е цената на кремата од Ла Роше? Јас мачкам биодерма за атопична кожа ама некако многу бавно оди. И каков е тој сос спреј? Синко има на вратот и од што се чеша рани се прави.

7. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    7.745
    И мојата исто. Нас спрејот не ни помогна. А околу 1200 го зедов. Сос спреј атодерм биодерма против чешање.
    Во вратот е лоша состојбата пошто во спиење лом се прави многу се чеша. Вака преку ден не. Ама во спиење ужасно е.
    Мачкам мустела ама за отворени рани не смее.
    Па пак мора афлодерм за раните.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    1.729
    Мајки од која крема сте најзадоволни за атопичен детматит, цела е со рани на телото малата, мустела и еуцерин пробано, нема некоја голема корист, др ни препорача blue cap, а лани ни дадоа тестер и немаше никаква промена ни од неа.

9. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    4.807
    Пишав претходно-пазете со blue cap има недеклариран кортико во состав. Во САД е забранета.

Го намачкав со Ла Рош, ама му се вцрвени делчето и почна да се чешљ. Изгледа не му одговара. Битно едното обравче му се исчисти што му беше баш голем дел и баш вцрвенето. Се си мислам има улога што не јадам млеко и јатки.

10. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.170
    И јатки ли треба да се избегава?
    Млеко скоро и да не внесувам и пак има црвенило, сега на телото не толку ама лиценцето му е мнооогу црвено.

11. Hawaii

Hawaii Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, ве молам за препорака за добар дерматолог за бебе (шест месеци). На вратот и се појави лиша и се проширува околу целиот врат и нагоре накај образите. Само погодуваме од што може да биде, дали од нашиот прашок, или од храна, почнавме со вкусови, но лишата се појави и пред вкусовите... итно мора да ја погледне дерматолог затоа што ја чеша... благодарам

12. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    4.807
    Да, може и од јајца да е. Треба да се тестираат најчестите алергени.

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    7.745
    А на бебе може да се направи алерго тест? Дали ќе покаже нешто?

14. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    7.745
    Како што гледам ниедна крема не го трга скроз. Само го држи под контрола да речеме.
    На ќерка ми пак вратот лом и се направи од чешање. Ставив мслку афлодерм пошто рани беше. Сега гледам одма се повлекло од едно мачкање. Ама никако да најдам нешто што ќе и го тргне скроз од вратот пошто тука многу се чеша. На лактето не.

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.387
    Дерматолог ми рече кога ќе ја приметам да се чеша ,слободно ациди борици облога на местото. Гледај да смириш ми рече , да не напраиме инфекција :(
    Земав една на еуцерин крема исто, ќе ја сликнам утре, ама нешто баш не помага :(
    Тоа е кортико е неизбежно. Кај мојата на обравчето само афлодерм не влијае , морам со белогент. Кога ја прашав дерматологот дека ми е страв ја мачкав 5 дена , рече ако треба и 2 недели ќе тераме мора да се смири па одржува.
    Ми рече и чисто кортико не, секогаш помешано со пантенол (помешано со дрвена шпатула во кутивче).

Незнам дали ти ја спомнале елидел кремата, јас неможев да ја најдам , па зедов блу кап моментално, подобрување има. Дерматологот ми рече штом ја приметиш егземата веднаш елидел да не збукне
    Она смета дека и е контактно на ќерка ми , забрани да ја облекувам во јаки бои, исто и на мене ми рече никако црвено, зелено,портокалово да облекувам , исто да внимавам и со постелнината да биде се во пастелни бои.
    Ми кажа и еден пробиотик кој го нема тука, ама го заборавив :(

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  16. divine111

divine111 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    20
    Пробај со GinGira Alba Bebe спрејче , чешањето и црвенило се смируваат . Не се троши брзо , и супер што се распрскува со пумпица за воопшто да не ја допираш кожата со прсти .

17. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Lele ova za boive prv pat slusam…. Nas na bradata ni se pojavi, dva tri dena mackam mustela stelatopia ne e tolku crveno i kako prosarano e, kako da se gubi, belkim toa e znak deka mu odgovara kozmetikava

18. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    7.745
    Ќерка ми во спиење не се контролира и лом се прави чешајќи. Сабајле кога ја видов ужас рани. Па ставив афлодерм со едно мачкање се тргна. Афлодерм и помага ама не е решение. Сос спрејот лупнав 1200 денари и нема никаков ефект. Еуцерин кај нас многу лошо се покажа. Преку ден не се чеша кога е будна.
    Мене др ми кажа кога е ептен лоша состојбата место афлодерм една друга крема ама ич не ми текнува која беше. Се мислам дека беше на буквата е. Не знсм. Може да е и оваа ти што ја спомнуваш.
    Кај нас конкретно мислам дека и од материјалот на облеката. Не сум сигурна ама така мислам. Па од тогаш строго памучни само и облекувам.

19. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Da mackam afloderm ili da produzam so stelatopia do ponedelnik togas sum na lekar?

Прикачени фајлови:

20. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    7.745
    Дали се чеша?