Атопичен дерматит кај бебе

Discussion in 'Бебе' started by lavica-e, Mar 3, 2014.

1. jelo

jelo Популарен член

И кај нас од ладното се активира, особено на образите. Моја пријателка има 4 годишно дете и таа ист проблем имаа со атопичен дерматит, секакви масти, кремови пробуваа и ништо немаше ефект. До 2 годинки од ладното беше така детето. Сега веќе нема проблем. Изгледа само времето е лек, со кремите само се ублажува колку толку црвенилото..

nevermet18 and VirgoStar like this.
  2. jelo

jelo Популарен член

Од 3 дена користење на мустела стелатопија за лице има подобрување и кај моето бебче, не е толку црвено лиценцето :)

Isabel, Iva Mitrevski and VirgoStar like this.
  3. feminka#11

feminka#11 Истакнат член

Кој влажни марамчиња ги користите за газе,јас земав на hipp за кожа склона на дерматит ама не се многу влажни па сменив на виолета некако нај влажни се,пробав и на памперс не ми се добри.

4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

На лактот се повлече. Само на вратот се повторува. Ама и се чеша, само таму и се рацете.
    Добро е што нема на лице.
    Мустела моментално користиме. Ама на вратот ништо не го трга скроз освен афлодерм.
    На колку месеци се појави кај вас?

VirgoStar likes this.
  5. feminka#11

feminka#11 Истакнат член

Има на мустела колд крем за лице за сува кожа за ветровито и ладно време се препорачува, јас само мустела користам за бањање гелот, за тело стелатопиа… и сум задоволна а бебе има многу нежна кожа склона на дерматит.

6. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

И нас сега пожнува на вратот да и се појавува и баш на незгодно место а пазите ли што јадете? Мене мојата матична ми вика сигурно е преку млекото некој алерген од мене ама баш периодов нит кикирики јатки цитрус ништо не сум јадела ме замисли сега баш дали има и тоа врска…. Ах а гревчиња се црвени бее;(|(

7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Ама не можеш да знаеш што го предизвикува може некоја намирница што ја конзумираме секој ден.
    Тешко е да се открие. Треба дневник да се води. А вас кога ви се појави?

VirgoStar likes this.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Афлодерм мачкај точно толкав период колку што ти кажале. Имаше 3-4 месеци моето кога му се појави првпат.

Erika.greeneyes likes this.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Најчеста е алергијата на кравји протеими.
    Сепак,дали има реакција од некоја храна што ја јадеш може да покаже по 10-14 дена додека да се исчисти организмот од алергенот.
    Се советува да се исфрлат сите алергени од исхраната на мајката на две недели па да се воведува еден по еден за да се види реакција

Isabel and VirgoStar like this.
  10. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Да тоа најтешко јас се мислам дека од јогурт или млеко дека е дека доста конзумирам сега еве почнав со дневник.. одеднаш и искочи башминсе како брунчиња и лишаи а и воздухов сув по дома дополнително сушење на кожата.. нз ќе прибам и мустела ако не викендов ако не се намали не ја бањам у корито на лабаво брзински со млака вода нз друго што да ставам рестрикција… :(

Erika.greeneyes likes this.
  11. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Да баш како што пишавте се сомневам и кас дека е од јас што конзумирам млечно а пустото уживам во тие алимсе за бебуш да се тргне побрзо. Видов на нет доста и цедена лимунада портокал сокови дека и тоа е тригер… само на кафе и. Вода деновиве хах :sweat:

12. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

13. Grungie

Grungie Популарен член

Јас користам Персил сензитив и Биодерма Атодерм маслена купка и исто млеко за тело за син ми. Од сите пробани ова најмногу му одговараше,но и како порасна му се смири дерматитот.

VirgoStar likes this.
  14. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Да фала на имфо и ние со биодермава за сега сме окау трпение спасение како викаат… ахх дај боже така кај сите дамбиде. А пазевте на исхрана нешто? Докториве ме убедуваат дека е нешто од јас што сум внелампретерано а ништо такви ни јатки јадам ни чипсови, салами мајонези да кажеш… :sweat:млечно само што си јадам повеќе:lol::?:

15. Grungie

Grungie Популарен член

Он беше на формула кога му букна.
    Тригер му беше зима.веројатно суво и претопло внатре,летно време му е чиста кожата а исхраната лето/зима му беше иста од аспект на алергени

VirgoStar likes this.
  16. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Фала то за споделеното ништо чудно и кај нас да е така ветер погорово ама кај сите повеќе зимс се активира од студот за жал….

Grungie likes this.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Колкаво ти е бебето и какви симптоми има, со што третираш? Ако е под брадата кај што се свивчињата па да се поти или лигави, треба да го чиваш местото суво. Џинџира алба спреј за бебе мене ми имаа препишано.
    Ако е нешто по акутно, нешто што го третираш долго и се повторува закажи си кај Старова, имај си термин па дај боже да ви помине и да не одите. Инаку јас ја имам носено кај Лидија Христова во јане и за мене одам таму.

VirgoStar likes this.
  18. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Nas posle varicelata ni se aktivira pak i toa samo na nozete epten. A dolgo vreme bese ok. Kaj Starova termin duri vo juni (mislam nema smisla ova) pa po preporaka na pedijatarot zakazav vo Dermaestetik. Ima li nekoj iskustvo so niv?

VirgoStar likes this.
  19. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Да термини тек на лето кај старова за жал а одма се јавив со надеш дека март бар ќе имаа… биодерма маслена купа и крема.. а спрејот е за против чешање?

20. Mucika

Mucika Популарен член

Спрејот е со цинк, не верувам дека е против чешање, иако јас мачкав на такви каснати од комарче летово. Во тој делот под брадата кај вратот и габични инфкеции може да се развијат и за тоа може да се користи. Отидете нека ве види било каков дерматолог за да каже точно што е.

VirgoStar likes this.