Ти пишав прошла недела дека сега евтини креми пробувам и дека од Јекодерм има подобрување. После една недела користење на Јекодерм на воспалените места, нема апсолутно ниту едно егземче останато. Ја више да давам по 50 евра за колекции чуда нема шанси. На крај искача се дека е маркетинг со скупиве креми. Да дотрошам Еуцерин маслото и си се враќам на Хип.
Кој ти кажа за ова? Денеска прашав во аптека поискусна вработена ми рече дека нема кортико и може секојдневно да се користи. Во рок од четири дена една докторка ми рече продолжи со веледа, друга да сменам на биодерма
Матичната докторка на ќерка ми. Мене дерматолог ме советуваше денес да не ја мачкам со истото секогаш туку наизменично пр. Биодерма, па ова што го пратив, па еуцерин па веледа. И после у круг. Веледата мене не ми е за атопична кожа, ама па и тоа што кажуваш не ми личи на атопична кожа.
За кој производ збориме, од која линија? Јас ја бањам мојата со маслениот гел и ја мачкам со балзамот од атодерм на биодерма. Педијатар ги одобри. Првпат слушам за кортиково.
Поголема глупост од тоа дека Биодерма Атодерм има кортико оддамна не сум слушнала/прочитала. Ако имаше кортико за секунда лишаите ќе ги снемуваше..
Ијас со истата линија ја мачкам. Така ми кажа педијатарот кога бевме на дерматолог истиот ништо не кажа за кортико дали има или не..
Или не е доволно информирам или се има префрлено на друга крема во моментот. Зашто како пиша @jelo веднаш ќе го стави дерматитот под контрола ако има кортико. А еве на моето бебе помага да не е сува кожата, ама не го чисти.
и кај мојата е вака на ноџе. прво почна со едно кругче сега се рашири на двете потколеници. Атопичен е ова? Порбав стелатопиа, еуцерин но не и помага. Сега сменив биодерма...ќе се потсмири па пак ќе се јави.
Да атопичен, само со биодерма се стави под контрола, сега е 4 год и 4 месеци уште биодерма користам, со маслената купка за капење и млекото/крем за тело големото го имам, со кремот мачкајте повеќе пати денот, 3 пати да речам, иначе нема крај се смирува и се јавува до ден денес е така ама бар не е страшно, иначе ако се чеша многу користсм и кортико бетаметазон крем.