Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Атопичен дерматит кај бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од lavica-e, 3 март 2014.

1. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @TheSecret мора некако да го спасам се мачи детево..Може било каде да се направат алерго тестови или..?

2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.841
    Допаѓања:
    8.995
    Na drzavno moze se pravat na detska klinika i vo kozle, privatno po privatnive laboratorii avicena, adrialab i sl.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Филип прават ли знаеш ли..? Не сум од ск но во случај ако го носм за ск ке одам таму

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.841
    Допаѓања:
    8.995
    Neznam da ti kazam nikogas ne sum bila tamu, mozes da se javis da prasas. Sistina pravat, ako odis tamu ti gi preporacuvam dr obocki i dr badzakova za alergotestovi

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.036
    @blessed.an повели
    023123143 фиксен, 070398836 мобилен
    Не можам да ти пратам порака.
    Инаку убаво е да се види дерматолог, да се утврди дали навистина е атопичен дерматит.
    Кај моево е од ладното, од храна не е.

Последна измена: 23 ноември 2017
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.883
    Мајки, има малово сува кожа. Користиме еуцерин пх5 и маслото и млекото. Пред месец дена му се појавија лишаи на ножето , од ремедика ни дадоа а-дерма , не ја купив за 2,3 дена му се повлекоа.
    Сега се исфрла на лиценцето -образи и муце, ко гребаници и ситни црвени . Не многу, ама зошто имаше стакло лице ми боде очи:( Ни рекпа атопичен дерматит-зошто и еден дел од главчето му стана суво со лушпи, така се манифестирал.Добивме афлодерм и биодерма за ат.дерматит-интензив. Ставам еден ден афлодерм ко поцрвени ми изгледаат.... несакам кортико да му ставам :(
    Синко се нафрла кога нагло го префрлив од топла во ладна соба, дури се загреа за 5мин му се смени лицето:( Дали е можно од промената?

7. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    DSC_0069.JPG
    Јас ја користам оваа крема за малата, за многу кратко време и се среди кожата. Матичната ми рече дека е можно од ладново , а исто така може да биде и алергија на нешто што јас го внесувам бидејќи дојам. За секој случај исфрлив од исхрана млеко, јајца, цитруси.

На Lizi и eli25 им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.036
    Може да е од ладно, кај моево барем од тоа е, знам. На лицето му се појавија вчера две нови лишајчиња, пошто шетале надвор на кратко. Јас веќе не знам што да мачкам, ништо не помага. Ставав афлодерм, се повлекоа, ама па не можам на секое кортико да мачкам :(
    Мелемот од Скендер беше ефикасен, ама и тој не помага веќе. Се мислам да земам од кремите за ладно и суво време, па да видам дали ќе помогнат, иако тие прилично ја сушат кожата. А не им треба дополнително сушење.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.883
    @Annath а што мислиш за кремчето на welleda за заштита од студ и ветар?
    Од ремедика ни даде биодерма атодерм интензив-за многу сува и иритирана кожа. Ама не е до толку. Знам дека им е бизнис зошто до вчера ми даваа само а-дерма, а сега преку ноќ биодермата им е бр.1...
    Па се мислам нешто на своја рака да купам....

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.036
    Не знам, немам искуство. Прееска во аптека бев, главата ми чури од толку креми што ми ги понудија. А не се евтини па. Еден да купиш, да не се погоди, што ќе правиш? Пробај па сподели искуство...и јас мислев некое слично да земам.

11. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    Јас за малото ја користам Веледата за атопична кожа, од бел слез, за лице бидејќи како залади, така почна да се вцрвенува во лицето, па да се појавуваат лишаи. Инаку, скоро 1,5 година е малото, летово беше супер, сега почна лицето и некој осип по рацете и нозете со ситни лишаи овде - онде. Мачкам навчер од истата линија и за тело. Ништо посебно не е, само ја потхранува кожата. Не менувам бидејќи мислам дека што и да ставам (освен кортико - а тоа не давам). Знам дека лишаите ќе се повлечат сами од себе кога ќе затопли. Или имунитет кога ќе кренеме - вади заби и тече носе скоро две недели.

На Mari-Ja и eli25 им се допаѓа ова.
  12. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    514
    Пробај Мустела стелатопиа :)

На *Лорена* и eli25 им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.883
    дали го суши лицето?

14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ne, naprotiv, hidratantna e i ja preporacuvaat za ad. Slicna e so aderma exomega, bioderma. Nie ja koristime i ne ni pomaga. Ima isklucitelno suva koza :(
    Za glavceto, da ne ima temenec (valjda taka se vika)? Koga go banjas, ke stavis samponce na glavata i so rakavica, koja ti doaga uz peskirot, ke go istries ubavo celoto glavce. Imase na mustela mislam gel za taa namena. Ne e moralno, ne frlaj pari, samo trij go na banjanje sekade i ke se iscisti.

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.883
    Има само на едно место. педијатарот ни рече маслинов зејтин да сме ставале и да триеме кога ќе го бањаме... мислев кокосово да ставам...

16. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    514
    Не го суши, нас ни помогна за суво лице што чешаше ,за неколку дена го среди и сега редовно му ставам после бањање .
    Ставам и јас кога ќе го осетам лицето суво.
    Прашај во некоја аптека сигурно имаат тестер,пробај прво...да видиш дали ќе е подобро за да не купуваш за џабе големо :)

На Mari-Ja и eli25 им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.883
    клариса од колку мл е кремчето? еурофарм имаат знаеш?

18. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Moze i taka, bitno da tries za da se iscisti.
    Izvini jas ke ti odgovoram, stelatopia imas od 200 i 300 ml. Ubavo vika klarisa, probaj so tester prvo, da ne frlas pari ako ne pomaga.

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.883
    претпоставувам зегин би имале тестери? од каде да набавам. инаку во право си. (исто ко капкиве за грчеви што фрлавме пари и дури најдовме соодветни му престанаа :lol:)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Баш така... Секоја аптека ваљда има, поголемите сигурно. Речи им каква е работата и ќе ти дадат без проблем. Башка мустелата не е ефтина воопшто, за да ти стои после тоа... а па дека па капките поефтини се (facepalm)