https://zegin.com.mk/mk/bioderma-atoderm-intenziven-smiruvachki-emolienten-balsam-500-ml Јас од Биодерма сум задоволна.
При преглед ми нагласија да ставам емолиентна крема за сува кожа. Единствена крема што ја сретнав по аптекиве е онаа на мустела, искуства? И дали има некои други секако од кои сте задоволни, читав погоре за балсам, дали можеби е подобра опција?
Сега баш и биодермата е намалена..погоре една членка стави линк како изгледа. Исто и од ла Рош се задоволни.
Eucerin atopi control лосионот. Таман е мрсен лосионот и убаво ја влажни кожата на бебе. Со еуцерин и ја бањам. Пред тоа ставав уријаж, и од неа сум задоволна ама нешто повеќе ни се погоди еуцеринов.
@јolene Мајка прочитав малава твоја има егзема, извини, дали ќе ти е проблем да ми сликнеш како изгледаат кај ќеркичката? Педијатаров последен преглед ја пиша мојава ко егзема да има ама мене не ми личи на тоа, штознам..вие што користите од козметика? Нас ни кажа засеа кортико не, да продолжиме со еуцеринот, па ќе видиме за понатака.
Бебе од раѓање има атопичен дерматит позади на нозете. Ќе се појача, ќе се смири у глобала држи некој континуитет на не толку страшен за со кортико да се третира. Прашањето ми е следно: треба да почнеме со немлечна исхана за скоро. Дали да очекувам некоја реакција плус на дерматитот од храната? Има ли некои намирници што даваат појака реакција или и тоа е индивидуално?
Индивидуално. И нема да можеш да утврдиш од што зошто еднаш ќе се јави од некоја храна, после нема Инаку топла препорака за пробиотик омнибиотик панда. Скап е, ми го носат од бугарија, ама само тоа му е додадено на бебево, кожата е далеку посмирена
Апсолутно индивидуално. Ќерка ми е од раѓање од атопичен дерматит, никаква реакција немала на храна до сега. Годинава приметив дека и се појачува кога си игра во трева подолго време.
Да споделам позитивно искуство со Биодерма, после пробани неколку козметики најдобро ми реагира на оваа Исто и ние почнавме со омни биотик Панда веќе месец го користиме и веќе е цела чиста а имаше црвенила на лактови ноџиња,меше… Бугарија го зимав и јас ама добив инфо Германија е дупло поефтин. Топла препорака за пробиотикот
После колку време осетивте подобрување од пандата? Една доза и дадов, јас ништо посебно не забележав. Ама ќе земам пак. Во Германија е 30 евра мислам таа со 30 пакетчиња.
Егземата се влошува во топло време? Зимата само сува и беше кожата, а сега по рацете е со егземи мали и една на вратот баш голема.
Мајки на бебиња со атопија какво е вашето искуство со пробување на вкусови? Совет од педијатар да почнеме од 5м по ново без гледање на табела и која намирница кој месец, со мешање на намирници. Јас секако ќе почнам едно по едно чисто да имам јас увид на што би можело да изреагира. Како поминавте во воведувањето на кашички,имавте ли реакции и ако да дали само кожни реакции имавте?
Индивидуално е. Ќерка ми е од раѓање со егзема, никаква реакција на храна немала. Тек оваа пролет на скоро 3 години ја приметив дека кога е надвор на трева и се појачува. Можно е да ти реагира ама не мора да значи. Само внимателно воведување млеко, цитруси, патлиџан.
Од раѓање е со атопичен дерматит, кога почнавме со вкусови (5 ипол месеци) сосема и се повлече. Чиста и е кожата скрос, без ништо посебно да променам од козметика. Дали е коинциденција или се погодило нешто, којзнае да каже.
Со каков спф ги мачкате? Страв ми е да пробам било што, ако може препорака? Гледам на едното раче поцрвенува на сонце, не знам што е. Не знам колку може да се види на сликата ама црвенило се појавува, а не е намачкан со ништо, ни сонцето не беше јако.
Јас со Еуцерин ја мачкам. Сега ко беше на намаление го зедов. И за атипична кожа пиши дека е и и одговара.