Bioderma Photoderm Pediatrics оваа година користам, а лани La Roche-Posay Anthelios dermopediatrics. И од двете сум задоволна. Инаку јас и ден денес вака поцрвенувам од сонце, дури и кога само 5 мин сум изложена на не толку јако сонце, па секогаш кога е сончево се мачкам со спф, дури и во зима.
Си го повлекувам зборот за еурецин....денес ја намачкав пред излегување и цели егземи и се воспалија а и некљко намножени и се...морам на матичен да ја носам.
Е од ова се плашам затоа не ми се експериментира. Ама па секоја кожа е различна, не можеш да знаеш што ќе одговара.
Nie od start koristime eucerin i i pomagase megutoa vo posledno vreme pocna mn poveke da se pravi kako crvenila i osven losion sakavme plus i krem da zemime deka od nego kako podobro da i pominuvase ni predlozija bioderma jas sum iskreno mn pozadovolna za razllika od eucerinot e sega kolku pati na den gi mackate mi rekoa nekade do 2 pati no sepak neli e prirodna. Kremceto prvo sto go kupivme na eucerin koga bese uste mn mala ne ni kazaa kolku pati da ja mackame nekade 3 4 pati minevme po malku i odma i se povlekuvase e sega nezz dali moze pak isto isli sepak po 2 pati da terame vie kako mackate
Уште кога те прочитав првипт пат сакав да ти пишам ама оставив така. Може да ми побараш стари мислења еуцеринот е катастрофа, барем за нас. Јас ја мачкав и цела рани се направи дур се свестам што направив. Гревче беше. Био дермата е ок. Ние мустела користиме. Таа најмногу ни се погоди. И ла рош ја имам ама на ќерка ми не и одговараше се чешаше од неа. Ама како еуцеринот што и направи рани ниедна друга.
Минатото лето го користев еуцеринот заедно со леврана и добро поминавме...затоа пак зедов, сега ќе морам да земам нешто друго. Се надевам дека е од то па со промена лесно ќе го решиме проблемот. Од биодерма ја имам атодерм интенс бауме ама и од него и се иритираат. Сега само со пантексол ке ја мачкам и понеделник на матичен.
Кога е време за вклучување на кортико крем за егземите? Матичната најпрво ми рече афлодерм мислам па после рече со блукап да пробаме. Не знам што да правам.
Дали се имаат деновиве исфрлано со дерматит вашите деца? Мојава одамна немаше, деновиве и се појави. Ама и во пеленска регија може да се појави нели? Дали е можно од топлово да е?
Откако почна топлото исфрлена е цело време на грбот, на стомакот, на газето, и само се чеша. Зедов еуцерин атопиконтрол лосион (по втор пат, едно шише веќе потрошивме пред некое време, па не ја мачкав зошто немаше проблем некој период), еве веќе се повлекува, подобра е. Читам погоре вас не ви се погодил, ама кај нас се покажа многу ефикасен. Дури и јас го користам зошто и јас сум со егзема и ми ја смирува кожата. Ако паузирате со креми за атопична кожа, може ќе ви помогне да си продолжите со тие што ви се покажале како ефикасни. За пеленска регија и креми со цинк, јас користам веледа за и е топ. И исто дома често ја оставам гола да си шета без пелена за да дише кожата.
Моево да. На обравчињата, а можеби три месеци претходно му беше целосно смирен. Периодов не го мачкав со ништо дека претопло, сега почнав пак.
Dali nekoja znae da mi kaze zosto primer vcera mi izreagi atopijata na kasa od biskoti i pcenica nokna kasa a denes i dadov pak nema nisto?
Isto bese i kaj mojata od eucerinot. Plus nekako i mnogu mrsna e. Kaj nas najdobro se pokaza mustelata.
Моето имаше на едниот образ и на слепоочницата од истата страна од 4 до 7 месеци, т.е. 3 месеци. Летово му се изгубија. Додека имаше користев Bioderma atoderm intensive baume. Летово кога му се изгуби ништо не го мачкав, само продолжив да го бањам со маслената купка на Bioderma. Ми е страв со ладното дека пак ќе му се јави дерматитот.
Ние сме 3 месеци, веќе месец дена се бориме со дерматит. Позади колената, на рацете,лице,врат, речиси цело тело. Пробав биодерма,риластил,јекодерм,користев пробиотик биогаја. Биодермата и риластилот помогнаа краткотрајно и ваљда се засити кожата. Од матичната добивме препорака за пробиотик Омнибиотик панда, од денес ќе почнеме па ќе видиме. И ќе пробаме со la roche lipikar. Се мислев и за скендер ама не знам да ли кога се користи дали само тој се мачка, зашто не би сакала на големи површини да го користам туку да комбинирам и нешто за хидраттација.