@violetblue јас ја купив пред една недела пудрава , може не ја користам и мн време ама имам првично мислење. Пудрата покрива добро има средна покривност , и нијансата 412 ми е топ погодена, само што и со пудра во прав лицето по 4 часа почнува да свети. Јас очекував повеќе од неа, единствено да ја испробам со подлога и некоја др пудра одозгора , па да видам како ќе е. 123 перфект според мене е каде каде подолготрајна
Пудрава ја користам некое време и сум задоволна. Покривната и долготрајноста зависат од подлогата и со што нанесуваш. Кога ставам подлога, моментално ја користам подлогата на есенс ми блеснува побрзо, кога ја носам само со крема за лице (ја користам на Себамед) подолго време е мат. Исто ако ја нанесувам со мокро сунѓерче покривноста е послаба. Со суво или со четка е попокривна иако покривноста е средна. Како изгледа на лице можеш да видиш во темата - вашата шминка низ слики, мислам дека имам 2,3 слики со неа.
Дaли ги имaте прoбaнo кaрмините дa спoделите искуствa? Дaли се трaјни и пигментирaни и дaли имaaт убaви нијaнси?
Пробав од тестер , ептен ми ја исуши устата како корупка ми стана. Инаку траен беше и убави нијанси има. Да беше барем похидратантен.
Пигментирани се и трајни да , имаат убави бои ама оваа линија не ми се одпадна баш , како што рече погоре девојката ја сушат устата многу. Со absolute matte , другата нивна линија не е така , тие се малку потрајни и не ги чувствуваш на уста
Пудрите во прав на аура дали се добри? Неколку работи имам земено не сум задоволна. Конкретно за пудрата прашав заш не беа многу скапи. Фала
Мислења за камената пудра на Аура? Имам мрсна т зона. Сега ги користам на Римел ластинг финиш и другата ама некако како да не ми се доволно покривни.
јас земав еднаш, според сликава мислам дека е 224 Rose. Убава е нијансата,розева ама малце потемна како Mauve боја, не знам како е на македонски не го користам толку зошто мислам дека по земјени тонови подобро ми стојат ама не е лошо руменилцето, пигментирано е и стои долго на лице.
Убави се многу овие руменила. Мене омилено ми е Deep Wine. Многу сум светла и многу си се допаѓам како ми стои на тенот, дава инстантна свежина и доста е пигментирано ама супер лесно се бленда и трае. Го имам и Honeymoon Honey, тоа е розе корално, исто многу е убаво, ама фаворит ми е Deep Wine сепак. Туку, да те прашам како си задоволна од палетата со розевкастите тонови? Вреди ли да се купи?
И јас го имам Deep Wine, а ги имам и двобојните руменила на Аура и потврдувам, супер се. Немам купено друго руменило со години, нив си ги купувам. Јас сум црнка со потемен тен и виолетови/темни руменила најдобро ми стојат. Кога ќе ги отвориш првпат, да знаеш дека се мааалку појаки, малку протреси ја четката пред да ставиш.
Jas go imam 211 vintage peach pigmentirano ubava nezna nijansa i odgavara na site tenovi stoi dolgo dava svezina na lice zadovolna sum
Благодарам на сите за одговорите, дефинитивно ќе купам некое, само се мислам која нијанса, и јас сум така светла. Ако има тестери ќе пробам баш. @Mishela јас ја купив палетата на попуст околу 400 ден, и вреди за тие пари. Не се сите сенки еднакво пигментирани, но повеќето се (и розевите што е најбитно), така да во ред е. Потешки за работа се светкавите, но нанесени со прсти сепак оставаат убава боја со ситни светки. (Двете најсветли светкави нијанси се најмалку пигментирани според мене). Сметам дека најдобро би било да се нанесат со прсти, па потоа да се блендаат со четка, за убаво да се "залепи" бојата за кожата. Ми се допаѓа многу тоа што се нежни и можат да се користат и преку ден и за било какви прилики, но и лесно може да се надоградат за повпечатлива шминка. Еве ги нијансите уште еднаш. Во првиот ред се светкавите, долу мат. Ако имаш уште некое прашање, слободно.
Фала ти премногу на опширниов одговор, ќе си ја купам обавезно, баш поради цената и нијансите. Многу сакам такви нежни за на очи, а светкавите се исто преубави. Фала ти уште еднаш.
Сенкиве се прекрасни, посебно втората палета. Убаво пигментирани, многу малку се ронат, а се блендаат одлично. Во дм се 309 денари, погледнете ги.