Се извинувам што не наведов, јас мислев на стариот т.е correct me concealer не на тој што им е понов. За овој да не знаете цена во Зегин ?
Јас го користам црниот и сум задоволна. До сега не ми се случило да ми се одлепат трепките. А и лесно се отстранува после.
Помооошшш !! Се мислам меѓу стикот за контури или палетата? Што е подобро да земам за контурирање? И ако знаете цена на двата производа п.с: стикот може да го блендам со beauty blender?
Доколку имаш сува кожа тогаш би ти препорачала стик, а сите останати палета. Стикот потешко се бленда и тоа што е пола-пола е проблем при нанесување.
Со палетата дефинитивно. Без разлика дали оваа или некоја друга што има бронзер и хајлајтер што се камени не кремасти.
Мислам дека нешто помалце од 500. Јас не ја земав бидејќи ми изгледаше грамажата мала и некако неисплатливо. A и најтемната нијанса ми беше многу темна. Има тестери и види си најубаво, дали би ги користела сите 4.
Конкретно за што би го користела? Првата е одлична за сетирање и малку го осветлува делот каде што ќе ја ставиш. Втората е одлична за сетирање, не остава никаква трага. Третата има покривност, јас користам потемна нијанса како бронзер и сум ептен задоволна.
@marama, па, на T-зоната. Долги години ја користам Stay Matte на Римел и одлична ми е, ама имам чувство како повеќе да ми ги истакнува недостатоците (од типот на нерамнини на лицето). Никако да се навикнам без камена, а можеби треба. Ама мрсна кожа имам јас, па тоа ми е страв, да не засветам.
@senza.parole јас ги имам користено првите три. Првата ми падна , се скрши и не успеав да ја испробам како што треба втората е одлична ја матира со часови кожата од неа бев најзадоволна, третата има светки некои во неа и брзо светнував , не би ти ја препорачала за подолго од два часа носење и последната е нова не сум ја пробала и зависи што ти одговара повеќе да користиш дали камена пудра дали во прав според мене или првата или втората