Kade e najevtina kozmetikata na Aura? Da ne znae slucajno nekoj? Dali e najevtino vo dm, zegin,cosmo ,eleksir,shatci,ramstor ili ostanatite marketi i drogeri...? Imam slusnato ne se isti cenite na sekade se razlicni ako znae nekoj da spodeli mislenje?
Јас мислам дека е во Зегин најевтина само што не се снабдени аптекиве каако на пр. Космо , ДМ итн , еднаш барав одредена нијанса на кармин , сите Зегини ги прошетав додека го најдов
Ги има ли донесено кај нас? http://www.aura.co.rs/rs/ruzevi/403-mat-tecni-ruz-za-usne-ultimatte-905-say-yes
Каков избор на боии аа! Иначе јас не сум ги сретнала низ дм, космо.. Се надевам ќе ги донесат за што поскоро време..
Ги донесоа новите мат кармини во ДМ. Воскликнав кога ги видов Цената им е 339 денари, 10 класи подобри се од Absolute matte
Купив две нијанси од новите кармини. Формулата е многу поразлична од претходните, но за мене фаворит ми се оние од линијата Гејша и со формула и со трајност. Карминот не издржа ни салата, не па некој помрсен оброк, а не сакам да поправам шминка во текот на денот. Може да е и до нијансата, денес ќе и дадам шанса и на другата, па ќе ве информирам дополнително.
Да, само што не се идентични боите на сликата и во живо. Јас се воодушевив од пигментираноста и нијансите, се надевам дека нема да ме разочараат.
И мене дефинитивно не ми се допаѓаат новите кармини од Аура, се согласувам со тоа што го напишала и @marama погоре. Поправен е само недостатокот со пигментацијата кој можеби го имаа некои од нијансите на претходните кармини. Нема кармин кој остава бледа боја, но очигледно трајноста им е...средно жалосна. Формулата е многу чудна, масна, малку поспоро се сушат. Станува мат и се фиксира на усните, не изгледа лошо како течните кармини на Голден Роуз, но по многу кратко време се разлева и се лизга буквално, не пак да издржи оброк, тоа би било премија. Прескапи се за да бидат толку неквалитетни. Сакав да го земам бр.912, ама бојата воопшто не е иста како од сликата погоре, па баталив. Го купив само 906-ка. Многу е убава бојата, елегантен дизајн, но навистина штета за останатите нешта кои не ми се допаднаа.
Земав две нијанси од новите течни кармини, 910 и 912. Кармините не се толку лоши, барем јас имав позитивно искуство со нив. Не издржаа оброк (патем нема кармин кој ми издржал оброк) и лесно може да се корегира. Формулата е густа и брзо се фиксира на место. По неколку часа карминот се собира на “брчките” на усните и не изгледа баш најубаво, но не изгледа ни очајно. Absolute matte кармините не се собираат така. Доволен е еден слој за да се добие боја за разлика од АМ кој треба и по три слоја. Апликаторот е прецизен и не мора да се користи моливче за исцртување на усните. Јас велам ако ептен ви се прави кејф да ги пробате кармините. Чисто онака. Не се лајф чејнџерс туку се обични кармини, со (по)широка палета nude нијанси.
Vcera vidov vo zegin na zeleznicka imase cel asortiman na aura kozmetika imase izbor i site nijansi i boi na cela kozmetika i bese najevtino see
Не се, ама општо декоративната козметика сета е многу поевтина во Зегин, споредено со цените низ дрогериите. И Аура и Ревлон Колорстеј пудрата, па и сето останато. Едит - лошото е што немаат секогаш достапни нијанси, но се наоѓа.
Ne ne ne se so popust ali poevtina e kozmetikata na aura vo zegin i od dm i cosmo i drugite drogeri Vo zegin im se toa redovni ceni rumenilata im se 174 i hajlajterite site molivi na aura se 99 korektorite okolu 150 denari i sjajovite isto i imase mnogu nijansi bea dostapni