Ne megutoa kaj tie deca koj ima zastoj vo govor ili nekoj problem se preporacuva da pocekaat ili da janprimat procistena
Нема застој во говор т. Е сега почнува да зборува се повеќе нови зборчиња за месец дена правиме 2 год
Мислам дека се веќенсите се нови вакцини и прочистени. Мојот ја прими на 18 месецини освен мама, тато, баба, дедо, тете ништо не збореше. Сите команди си ги извршуваше тоа си беше се во ред. После 2 госидини и 3 месеци детето преку ноќ ми стана папагалче и се повтара.
Нов различен свет како призма низ која гледаат безброј лица, или со други зборови АУТИЗАМ. За нас уникатна шанса да го погледнеме светот со нови шарени очила. Да не ја пропуштиме оваа шанса да ги срушиме предрасудите околу темата за аутизмот. Да го погледнеме шаренилото во светот.❤ Почитувани , Одборот за Јавно Здравје и Одборот за Човекови права и мир со огромна чест Ви најавуваат Webinar на тема: *Аутизам- мистериозниот предизвик на 21виот век* на 22.04 (четврток). На истиот ќе имаме чест да слушаме излагања на: ➡️ Проф.д-р. Владимир Трајковски ➡️ М-р Аниса Ејуп Беќировиќ Трпчевска ✅Настанот ќе се оддржи паралелно на Zoom платформа и на FB live. ✅ Настанот е сертифициран. ✅ Во текот на настанот ќе биде пуштен линк од Google forms кој ќе треба да го пополните, за да добиете сертификат. Eve koj e vo moznost neka sledi
Сите вакцини се исти кај нас, сега нема разлика во вакцините за категории на деца според ризик или дијагнози.
Ok megutoa delot za NE vakcinacija go dobiv i od centarot za sluh govor glas i od logopedot. Da se izbegne vakcinacija ili dokolku MORA samo klinika.
Благодарам И сакам да ве замолам ако некој знае што било тоа што ги ставале децата со аутизам за да му се изедначи притисокот или незнам точно што му правеле
Па незнам точно пред два дена слушнав дека ги ставале децата со аутизам во некој апарат за да му се изедначи притисокот ама незнам точно кој притисок и демек така ги лекувале
Го гледав видеово, и колку што сфатив ако има и најмала генетско имунолошка мутација, со вакцините може да се доведе до прогресивен аутизам ??
Син ми има 20+ и сеуште не зборува. Кажува неколку зборчиња, ама не сврзува зборче со зборче и сеуште не ми се обратил со мама. Педијарарот ми рече мал е не се плаши, ама мн ми е шубе да ја ставам мрп. Како да прочитав некаде дека не се препорачува за деца кои сеуште не зазборувале. Незнам што да правам а сакам да го пуштам во градинка
Мислам да почекаш за вакцината И да побараш мислење од логопед, дефектолог. Не останувај само со мислењето на педијатарот.