Dali imate napraveno senzoren profil? Ako veke ne ste bile, vi ja preporacuvam Vasilka od Zavod za govor i glas, najdobar senzoren terapevt, site baraat termin kaj nea.
Zdravo na site, sin mi ima 4 god kazuva zborcinja, no nema recenici, odime na defektolog godina dena za logoped ne e spremen bidejki e hiperaktiven, fokus ima ma da i toa na periodi nekogas povekje nekogas pomalku, vaka dosta razbira izvrsuva nekoi naredbi, eden period defektologot bese prezadovolen sorabotuvase a sega pak ne nemoze da go sedne voopsto ..ne mu e dijanosticiran autizam barem seuste Pievme suplementi dadeni od nevrolog koi ne pomognaa i sega preporacuva da pocneme so depakine, dali ima nekoj sto dava depakine samo za smiruvanje na deteto? I razmisluvam za neurofidbek, podeleni mislenja ima ne znam sto da pravam
Неурофидбек ќе помогне многу само видете изберете на кое место затоа што даваат различни стимулации сегде, зависи која ќе ја прифати детето. Логопед повеќе ќе помогне со реченици а некои логопеди работат и со фокус, јас би препорачала да го носите комбинирано негде (неурофидбек/логопед, дефектолог/логопед) или ако се сомневате за аутизам одма на невролог, не чекајте..
Imame praveno rekoa vo red e so vozrasta mala neznacitelna promena vo predniot del, ne znam i jas se cudam iskreno kao so toa mozelo da se smiri mozokot, deteto a suplementi zemavme calm needs ama nemase promena sega samo vitaminski sirup i omega
Kandida i nekoe drugo ispituvanje preku izmetot ne se sekjavam (verovatno na toa bi pokazalo glisti) se bese cisto a gluten ne sme ispitale iskreno ne znam ni kako bi vovela bezglutenska ishrana ako ima potreba, nemoze bez blago a znam deka toa pravi problem :/
Здраво мајки Испадна детенцето мое интолерантно на лактоза Дали некој има искуство со тоа,дали му правело проблрм во развојот Сега чекаме и резултати од кандида па ке видиме