Аутизам кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од Hipica, 16 април 2011.

1. Tasha masha

Tasha masha Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2025
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    157
    Дали би сакала да ми кажеш што направивте со кандидата?

2. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    220
    Ја третиравме со нистатин 2 месеци,па пак испитавме и пак имаше а многу внимаваме и на исхраната,сега давам само масло од семки од грејпфрут па ке видиме како ке испадне

3. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    101
    Здраво на сите. Повторно јас, но со нови вести. Детето беше на проценка кај дефектолог и невролог посебно (во државата каде што живееме) и рекоа дека е сосема ок, нормално дете, дека има мали знаци од Аутистичен спектар но дека не може да се каже дека е аутизам класичен. Бев скептична па дојдовме и во Мк каде што го однесов пак на две различни места, во Систина кај Др. Демерџиева имавме закажано и кај Др. Наталија и плус кај Др. Соња што е дефектолог таму, а после тоа и на државна го однесовме на невролог и дефектолог и од сите го добив истото мислење и став: “Зошто сте дошле воопшто ова е сосема нормално дете, дури прави работи за дете од 3 год што треба да прави”. Да и они рекоа дека има некои стереотипни движења и од тројца слушнавме дека е преинтелигентен но никој не виде проблем во него. Единствена насока и во двете земји од сите посетени доктори беше “Да се запише детето во градинка”.

На Fenix05, lala15 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  4. OLJA1987

OLJA1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2021
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    12
    Дали имате користно Липосомал ,и искуство?

5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    35.028
    Знам некои членки од тука ме посоветуваа да и дадам на ќерка ми мелатонин. Некни решивме да земеме, докторот ни го препиша. Ни рече прво да пробаме со него, со нешто природно, отколку со лекови.
    Некни вечер и сношти и дадов едно апче. Заспа во рок од еден саат. А сабајле кога се пробуди, хаос. Плачење, вриштење, нервозна е, 10 пати повеќе е хиперактивна, цел стан го има рушено, се качува насекаде, фрла работи и крши, и ова трае цел ден.
    Баш ги читав side effects на овој лек и баш овие се. За жал, не и одговара овој мелатонинот.. Ќе мора понатаму лекови да и се дадат.

6. Emiii90

Emiii90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    13
    Melatonin junior od esi probajte toj ne pravi nikakvi side effects

7. Malo mace

Malo mace Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    46
    Кој се добри доктори во Македонија за да се направи проценка дали бебе има аутизам или нешто друго