1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Аутизам кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од Hipica, 16 април 2011.

1. Tasha masha

Tasha masha Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2025
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    139
    Дали би сакала да ми кажеш што направивте со кандидата?

2. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    220
    Ја третиравме со нистатин 2 месеци,па пак испитавме и пак имаше а многу внимаваме и на исхраната,сега давам само масло од семки од грејпфрут па ке видиме како ке испадне

3. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    100
    Здраво на сите. Повторно јас, но со нови вести. Детето беше на проценка кај дефектолог и невролог посебно (во државата каде што живееме) и рекоа дека е сосема ок, нормално дете, дека има мали знаци од Аутистичен спектар но дека не може да се каже дека е аутизам класичен. Бев скептична па дојдовме и во Мк каде што го однесов пак на две различни места, во Систина кај Др. Демерџиева имавме закажано и кај Др. Наталија и плус кај Др. Соња што е дефектолог таму, а после тоа и на државна го однесовме на невролог и дефектолог и од сите го добив истото мислење и став: “Зошто сте дошле воопшто ова е сосема нормално дете, дури прави работи за дете од 3 год што треба да прави”. Да и они рекоа дека има некои стереотипни движења и од тројца слушнавме дека е преинтелигентен но никој не виде проблем во него. Единствена насока и во двете земји од сите посетени доктори беше “Да се запише детето во градинка”.

На lala15 и Cherry333 им се допаѓа ова.