Афти кај деца

Дискусија во 'Дете' започната од koritsaki, 22 септември 2013.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.973
    Допаѓања:
    108.404
    Денес за прв пат и се појавија афти на ќерка ми, две едната е на горното непце другата на долното, а незнам дали има и некаде на по скришно место :( стана од спиење и ми рече дека устата ја боли. :( што да и ставам моментално додека отидам утре во аптека?имам прополис , но 25 % е незнам дали смеам на мало дете да ставам :?: Знам дека ќе треба 1-2 недели да поминат за да и помине , инаку си јаде нормално, весела е но на моменти ќе спомне дека ја боли.

2. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Коритсаки јас често имам проблеми со афти. И мене прв пат ми се појавија како дете болка невидена.Јас не ни сакав да јадам од што ме болеше. Кога имам афта ставам Гингивал паста ако имаш тоа стави и или оди во аптека ако имаш некоја што работи ова време и прашај за мало дете што е пожелно да ти дадат. Се надевам ке и помине за брзо време. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.904
    Pobaraj Proaftol..kjerka m samo toa ja spasi pred 3-4 god. Cela se isfrla i srekja brzo i pomina. Inaku sprej e i na baza na propolis. I nie go koristime site i navistina e efikasen. Preporacano e od pedijatarot nas. Ne sum zela na svoja raka.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.936
    Пропобаза е за секаква возрааст 90 ден. со продолжено дејство се мие само со ладна вода...плунка,и др. раб. не помагаат за миење на кремчето

5. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    I nie maka macime so afti...bebusot moj (5 meseci) mu izlegoa od sto non stop gi pika racete v usta.Pedijatar ni dade Nistatin kapki,Propolis nikako (sodrzi alkohol) i pogolema higiena na racinjata i igrackite.I pominaa ama za kratko vreme pak i se pojavat :@

6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Денес го однесов синко на лекар зошто му тече носето неколку дена, а ноќеска мачно спиеше, грчеше цела ноќ. Лекарката го прегледа и ми вика има афти на грлото, може да се од алергија, ми препиша нистатин капки, некое спрејче за носето и сируп за алергија пред спиење. Но во текот на денов течењето на носе се влоши и крена температура. Ја барав и ми вика од афтите е, оди со терапијата препишана. Може Т од афтите? Плус носот му течи,шубе ми е!!

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Da da kako ne moze i kaj nas koga bese sinceto 9 meseci imase afti na jazikot i ustickata i mnogu go bolea i 3 dena ne spagjase temperaturata lezevme vo bolnica oti malecko bese i tamu infuzija i antibiotik mu stavaa plus daktarin gel i ne znam yste sto drugo bese ne se sekjavam

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Прв пат вакво нешто имаме, ни јас не сум имала досега, пане знам ни од шо се појавуваат но како се лечат. Антибиотик еве не ни даде, јистатин само,кој јас редовно им го давам после примање антибиотик. А лежење на болница.... Ме загрижи сега малку

9. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Vnukata moja imase sega pred nekoe vreme mnogu afti vo usticeto i visoka temperatura 3 dena nisto ne stavi vo usta mnogu ja bolea duri usta ne otvarase da zbori za aftite ni pomogna samo pro aftol posle samo 3 prskanja vo usticeto pocna da si ja otvara ustata da zbori da jade po malce probajte nas mnogu ni pomogna

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    И ние се мачиме со афти 2дена .. несака ни да цица .. нистатин капки ставам ама некако нема ефект.. нз што уште да ставам .. ништо не јаде ниту пак пие

11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    15 месеци, има афти во устата. Си претпоставувам од се што фаќа и пика во уста... Искуство?