Денес за прв пат и се појавија афти на ќерка ми, две едната е на горното непце другата на долното, а незнам дали има и некаде на по скришно место стана од спиење и ми рече дека устата ја боли. што да и ставам моментално додека отидам утре во аптека?имам прополис , но 25 % е незнам дали смеам на мало дете да ставам Знам дека ќе треба 1-2 недели да поминат за да и помине , инаку си јаде нормално, весела е но на моменти ќе спомне дека ја боли.
Коритсаки јас често имам проблеми со афти. И мене прв пат ми се појавија како дете болка невидена.Јас не ни сакав да јадам од што ме болеше. Кога имам афта ставам Гингивал паста ако имаш тоа стави и или оди во аптека ако имаш некоја што работи ова време и прашај за мало дете што е пожелно да ти дадат. Се надевам ке и помине за брзо време.
Pobaraj Proaftol..kjerka m samo toa ja spasi pred 3-4 god. Cela se isfrla i srekja brzo i pomina. Inaku sprej e i na baza na propolis. I nie go koristime site i navistina e efikasen. Preporacano e od pedijatarot nas. Ne sum zela na svoja raka.
Пропобаза е за секаква возрааст 90 ден. со продолжено дејство се мие само со ладна вода...плунка,и др. раб. не помагаат за миење на кремчето
I nie maka macime so afti...bebusot moj (5 meseci) mu izlegoa od sto non stop gi pika racete v usta.Pedijatar ni dade Nistatin kapki,Propolis nikako (sodrzi alkohol) i pogolema higiena na racinjata i igrackite.I pominaa ama za kratko vreme pak i se pojavat
Денес го однесов синко на лекар зошто му тече носето неколку дена, а ноќеска мачно спиеше, грчеше цела ноќ. Лекарката го прегледа и ми вика има афти на грлото, може да се од алергија, ми препиша нистатин капки, некое спрејче за носето и сируп за алергија пред спиење. Но во текот на денов течењето на носе се влоши и крена температура. Ја барав и ми вика од афтите е, оди со терапијата препишана. Може Т од афтите? Плус носот му течи,шубе ми е!!
Da da kako ne moze i kaj nas koga bese sinceto 9 meseci imase afti na jazikot i ustickata i mnogu go bolea i 3 dena ne spagjase temperaturata lezevme vo bolnica oti malecko bese i tamu infuzija i antibiotik mu stavaa plus daktarin gel i ne znam yste sto drugo bese ne se sekjavam
Прв пат вакво нешто имаме, ни јас не сум имала досега, пане знам ни од шо се појавуваат но како се лечат. Антибиотик еве не ни даде, јистатин само,кој јас редовно им го давам после примање антибиотик. А лежење на болница.... Ме загрижи сега малку
Vnukata moja imase sega pred nekoe vreme mnogu afti vo usticeto i visoka temperatura 3 dena nisto ne stavi vo usta mnogu ja bolea duri usta ne otvarase da zbori za aftite ni pomogna samo pro aftol posle samo 3 prskanja vo usticeto pocna da si ja otvara ustata da zbori da jade po malce probajte nas mnogu ni pomogna
И ние се мачиме со афти 2дена .. несака ни да цица .. нистатин капки ставам ама некако нема ефект.. нз што уште да ставам .. ништо не јаде ниту пак пие