Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ах, толку ми недостигаш

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од barby, 21 јуни 2010.

1. Rise-Shine

Rise-Shine Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Највеке ми недостига баба ми.Почина пред 8 години и доста често мислам на неа и страшно ми недостига.Баба ми беше супер бабичка.Нетипичен стар човек.Дете заробено во телото на стара бабичка.Леле кога ке ми текне по цел ден како си пиевме кафенце и муабети да се згазиш од смеа,ги играше сите деца у маало.Другарките просто ја обожаваа.И многу ми е жал што си почина така наеднаш.За мене беше голем шок и два месеца не можев да се вратам во нормала.
    И ми недостига дечко ми.Живееме заедно,мораше да оди на пат во странство две недели и овие две недели ми се видоја ко две години...ааман веке,едвај чекам да си дојде...Ми фали неговата подршка за се и сешто,макар и кога се нервирам за глупости знае да ме смири за две секунди

2. rebellious.glory

rebellious.glory Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Ми недостига човекот што е далеку од мене некои 200 км.. тој што прво ме сакаше како другарка,потоа како женско,па пак другарка ... тој што ми ја приреди шпанската серија на мојот живот,до сега ! И стварно ми фали да биде до мене сега ! :worried:

На Moonlight007 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Најубавиот ден во мојот живот,не беше тоа без тебе ;(
    Сепак знам дека беше до мене,иако сакав да те гушнам и да го одиграм првиот валцер со тебе,сакав да се смееш и играш до мене,да ме гушкаш и да пуштиш солза радосница......Сакав да ја гушнеш мама и заедно да се радувате.....Ме болеше што беше сама,што седеше со тага на првиот валцер иако стискаше заби за насмевка,најмногу и фалиш...............................

На Hopeful, amberr, Neytiri и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Moonlight007

Moonlight007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Моето Гркче !!!!!! :( :worried:

5. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    САКАМ ДА СЕ ВРАТАМ ВО ВРЕМЕТО:

-Кога одлуките ги донесував со еци, пеци, пец...
    -Кога се каравме само за тоа кој побрзо трча!
    -Кога за парите беше одговорен банкарот во Монопол.
    -Кога не беше чудно да имаш два или три најдобри пријатели.
    -Кога за постар се сметаше секој над 20 години.
    -Кога мрежата на тениското игралиште беше совршено за играње одбојка, а за правилата не се грижеше никој.
    -Кога никој не ти беше поубав од мама.
    -Кога раните се лекуваа со бакнежи.
    -Кога секое враќање од град се завршуваше со купување нова играчка.
    -Кога вртоглавиците и паѓањето на подот беа предизвикани од скокоткање. -Кога најголема напријатност беше чекањето дали ќе те одберат во екипата.
    -Кога постарите браќа ти беа најголеми мачители и најголеми заштитници.

На peperutka20, amberr, Adi888 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Eci15

Eci15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    11
    Многу ми е жал!Само едно ќе ти кажам,се што правиш прави го за него,кога ќе речеш не можам помисли на татко ти и ќе добеш огромна сила! ;) Инаку мене ми недостига,мојот дедо кој почина пред 9 месеци!Тој ми беше навистина голема поддршка во животот,знаеше буквално се за мене,ми ги даваше најдобрите и најмудрите совети.Тој беше полн со знаење,беше мудар и паматен човек и пред се секогаш правичен.И покрај сите услови,тој завршил средно училиште па дури и факултет и ги извел мајка ми и вујко ми на прав пат и никогаш ништо не им недостигало благодарение на него!Никогаш не не делеше со братучедите,секогаш на секој даваше еднаково.Одсега,се што правам правам за него и утште не можам да поверувам дека го нема и дека зборувам за него во минато!Ехххх да можам само уште еднаш,еднаш да го гушнам и да му кажам колку го сакам. ;( ;(

7. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895

На Lilit и zhap4e им се допаѓа ова.
  8. freund

freund Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    1
  9. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Ми недостасува неговата насмевка. Не ја имам видено, ни слушнато толку време.. Погледите, закачките.
    Неговата црна коса.. Секој атом од неговото тело ми недостига.
    Јас си кажав, сега тој нека си спие мирно, ко да не се знаеме.

10. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Знам дека не смеам да праќам мислења едно по друго, но ми помина копчето редактирај. Ако можат модераторите да ми ги спојат мислењата добро ке е.

Сакав да кажам дека ми фали Оффи и нејзините мислења. :(

11. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Дедичко. ;(

Почивај во мир душо моја.Знам дека од таму некаде ме гледаш,ме гушкаш и ме сакаш исто како што те сакам јас.
    Господ прерано ни те зеде,ама знај дека нашите срца секој ден чукаат за тебе.
    Немој да си осамен и да се грижиш за нас,ние сме добро.
    Знам и дека на тој свет убаво живееш и многу луѓе те сакаат,затоа што е невозможно тебе човек да не те сака.

Да знаеш дека живееш и се додека живеам и постојам ќе живееш во моето :l:

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Дедо ;( Се би дала да те видам пак.

13. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    933
    Баба ми. Ужасно ми недостига. Ахх, колку сакам да ја видам, барем уште еднаш. Нема таква личност како неа, една и единствена. Многу работи научив од неа, не можев да се помирам дека ја нема повеќе ;( Бабоо, те сакам премногу! :* :hug:

14. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Ми фалиш! Незнам каде и како и на кој да кажам дека премногу ми фалиш. Каде си сега коа ми требаш? И зошто си замина баш тогаш? Знаеш ли колку заеднички планови имавме? Знаеш ли дека се мразам шо толку многу ми треба твојата прегратка? Немам на кој да му се јавам во ниедно време и да се смеам со него на глупостите и да му плачам и да му се жалам кога ми е тешко. Секој ден се повеќе ми фали твојата насмевка и сигурна сум дека од некаде ја слушам, ама за жал тебе неможам да те видам. А ми беше најблизок, најдобар. Повеќе како брат. И сега? Се остана така...Сите работи шо ти ги ветив ќе ги направам.Само шо не требаше да ги правам сама уште волку рано. Ке завршам факултет, ќе одам таму кај шо требаше да одиме и двајцата, и ќе го купам тоа шо го сакаше. Ке си го крстам детето исто како тебе, и на секој мој роденден ќе јадам по две парчиња торта, едно за мене друго за тебе иако многу ке ми недотига твојата порака шо ја добивав многу години наназад,,Дадичке нека ни е срќен роденденот и нека ни се исполнат сите наши желби.Те сакам.,, Многу ми недостигаш, ама никогаш нема да те заборавам и засекогаш ке останеш мој најдобар другар. ;(

На amberr и hunny-bunny им се допаѓа ова.
  15. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Мхм, ми недостига денес. :fubar: Го сонував. :doh: Дека ми рече дека сака да зборуваме, тоа е само начин реалноста да ми каже-дрим он, лузр. Дури се расплакав. :fubar:

16. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Колку ми недостига баба ми :( Прекрасна жена која што не успеав доволно да ја запознаам.Почина кога бев многу мала.Единствено нешто на што се сеќавам е дека постојано ме тераше да јадам со сила зошто со јадењето бев скарана.Постојано ме шеташе низ парковите,ме носеше на љуљашки и ми пееше песнички.Како да заборавам дека се жртвуваше за мене и стануваше во 5 да доаѓаш да ме чуваш само затоа што јас не сакав да одам во градинка???Се би дала да можам барем уште еднаш да те видам и да те гушнам најсилно што можам :'( :'(

17. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Толку ми недостасува пријателката од Канада...
    лудачата мојаааа...ја сакамм. :inlove: :inlove: 8)

18. bubili61

bubili61 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    67
    Ми недостасува добриот другар од СКАЈП..... :( ....разговорите со него...... ;(

19. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Цигарчиња мои слатки на прсти мирно што ми лежевте, и во досада и во гужва, во тага и среќа друштво што ми правевте, ми недостигате како вода во сред пустина. Рацете веќе не мирисаат на вас, цигарчиња мои напатени, конечно дозволивме да не раздели здравјето на Магнолија.
    Бевте дел од мене и од моите љубови, љубомори, корнење корени, тепачки, од моите милувања и мирувања, најмили мои, цигарчиња мои ко циганчиња ве оставив на патот.

Кога ќе помислам на нашите собиранки во полноќните часови кај гаражата, каде скришно ги повторувавме нашите ритуали.... Само ти, цигарче мое ќе ги ислушаше моите мисли. Само ти усните ќе ми ги помилуваше. Постели врели со тебе сум поминувала, друг со тебе сум чекала. Неверна ти бев, љубов моја единствена. Љубов моја, шеесетденарска :l:

Ќе дојде тој ден, јас ќе посакам да ви се вратам. Но тогаш вие бегајте... бегајте и не оставајте ја миризбата позади вас, бегајте и не отежнувајте ми... Бегајте, цигарчиња мои ;(

На amberr, Lepaaa, Kasha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Ми недостига личноста која бев пред да го запознаам него.

На kristince51, amberr и Look им се допаѓа ова.