Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ах, толку ми недостигаш

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од barby, 21 јуни 2010.

1. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Дечкото шо не не му текнува да си дојде :)

2. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Ми недостига еден мој пријател.Се слушаме секојдневно на тел по 1-2 саати,ама не е исто,сакам да се видиме,ама треба да почекам уште малку за тоа. :)

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Ми недостасува кученцето што го чував.Беа само 2 недели ама многу ми недостасува,толку беше мило! ;(

4. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    ми недостига мачорот лео го чував 2 год и наеднаш исчезна ако некој го зема да го чува во ред но доколку ми го отруле срам да им е зошто навистина беше мирен :'( :'( :'(

5. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ми недостига мачорчето мое најмило што ми почина пред месец дена ;(

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Извадок од мојот дневник (13.09.2012):

Ми фалиш бескрајно! Ми фалиш да си запееме некоја народна и да си заиграме по нашки. Ми фалиш да пиеме кафе, ти слабо и благо во финџал, јас јако и горко во шолја. Ми фалиш да скинеш по некоја краставица твое производство, ми фалиш да бараш тулумби или чоколадо од платата, да ми речеш ЌЕРКО МОЈА и да ми го згрешиш името. Ми фалиш да се скараме, па да се смириме, па за смир да испиеме едно капучино. Ми фалиш. И те нема. И боли и гризе и жално е. Среќна сум што барем знам дека знаеше колку те сакам. Почивај во мир.

Знаеш, ништо не е променато од тој ден. Се‘ уште ми недостигаш. И не можам да ја гледам твојата слика така ладна. Ми се чини уште ќе бидеш таму да ме пречекуваш по пижами секогаш кога се враќам доцна. Додуша, никогаш не се вратив доцна, но тоа за тебе сепак беше доцна.
    Преска, додека миев садови, се потсетив на тебе. Како секогаш кога ти го правеше тоа, ја подзабораваше славината пуштена. И како несвесно знаеше да го фрлиш лажичето во ѓубре. И како никогаш не ти се лутевме, и како никогаш не признаваше.
    И мило ми е што се потсетив. Што ме посети. Знаеш кога да ми влеташ во мисливе, да не бидам сама.

Ми недостигаш, не можам ни самата да си дефинирам колку. И уште се привикнувам на идејата дека НАВИСТИНА те нема. И нема да доживеам миг од животов кога нема да ми недостигаш, не ни сакам, но бар сум среќна што имав прилика да те прегрнам за последен пат пред да заминеш ;(

На Hopeful и PinkGir123 им се допаѓа ова.
  7. petkovic

petkovic Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    0
    se bi dala da mozam da legnam pokraj tebe, da te gusnam, zaedno so nesto sto trebase da bide tvoe i da te napravi sreken:(

8. grdavistina

grdavistina Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ми недостига кокичето

9. nezastitena

nezastitena Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28
    Ми недостигаш љубов моја!
    Ми недостига твојата убава насмевка и твојата прегратка во која се чуствував толку сигурна.
    Ми даде прекрасен живот,ме научи да сакам,да љубам,да ти се предадам целосно.Живеев за тебе!
    Минатата недела те сонив (само така можам и да те видам).Во сонот почнав да плачам,се разбудив и продолжив да плачам. ;( ;( ;.
    Не минува ден да не помислам на тебе,животе мој,имам голема обврска овде на овој свет(нашите деца),а кога ќе ја исполнам и ќе заврши и мојот живот чекај ме кај тебе.Моето место е само покрај тебе.

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  10. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    ах Памет мој ..ми недостигаш ептенски
    кај отиде? кај те снема?
    владее срцето сега,наместо тебе. МИ ФАЛИШ !

11. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    ми недостига летото....долгите сончеви денови.....одмор на море охх :$ :D :)

12. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Немав прилика да те гушнам ,веќе те нема, го нема твојот поглед ..се изгуби сосема зад планината од болка направена.
    Патеки темни на моето лице,за твое вечно испраќање.
    Ќе ме проголта оваа тага..
    На раце те носеа од мене,а ти ..како во сон да беше,немо се простуваше,без збор..без солзи..
    Столбот на Нашето постоење се урна.. Тапа тишина,чекори без одговор,а очи во прашања неми: Како, од кого,и зошто? Зошто си замина татко?
    Зошто си замина толку далеко,некаде од каде што никој не се вратил,некаде каде што нема да ги гледаш твоите ќерки? ..
    Цели 9 години..Не,не те преболев..Сеуште плачам навечер..заспивам во плач..
    Толку ми недостигаш, недостигаш како татко, како маж во куќата.. НЕДОСТИГАШ!!

На Hopeful, MacenceEna, ani4ka23 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Ми недостигаш другарко моја стара.
    Иако си далеку ќе дојдам јас кај тебе,по тебе.

14. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Ми недостига мојата комшивка со која често си се кафосувафме,што и текна толку што се повлече и веќе два пати одбива да дојде :^)

15. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Немам зборови да опишам колку ми е празна секоја секунда откако те нема.
    Барем да можев достојно да се разделам од тебе ,барем да не те нервирав,можеби сеуште ќе беше со нас.
    Понекогаш ми се чини дека ќе се појавиш од некаде ,да ме посоветуваш како што знаеше,да ја споделиш твојата мудрост со ова мало суштество што го нарекуваше свое чедо...
    Свесна сум дека ниедна созла нема да те врати ,но тоа е посилно од мене.
    Најмил ангелу мој,празнината што ми ја остави во душава ништо и никој не може да ја пополни.
    Без тебе не умеам да бидам целосна,толку силно ми недостасуваш!

До денот кога ќе ме нема ќе бидеме заедно во моите мисли...

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.913
    Допаѓања:
    177.274
    Those we love don't go away, they walk beside us every day.
    Unseen, unheard, but always near; still loved, still missed and very dear.... ♥
    dad, i love u :(

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Ми фалиш веќе четврти ден по ред. Си мислам ако не сум дома, помалку ќе мислам на тебе. Ако имам обврски, можеби не би ми го окупирал умот.

Се лажам. Живееш во мене. И каде и да одам, нема да можам да избегам.
    Чувствувам немир и празнина, а се чувствувам и толку осамено што повеќе не ми е удобно.
    Се надевам не ти недостигам ни половина колку ти мене, за да не дознаеш што е болка.

18. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ми недостига сестра ми, што и требаше да замине дури во Германија с с с.... а најмногу на свет ми недостига срцето теткино, принцезата на тета :inlove: :inlove: :inlove:

19. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    ^Германија*.
    Мене.. Мене ми недостига дедо..
    Деденце, твојата кукличка сеуште те памти и се надевам дека и ти ја гледаш и чуваш, иако не си до неа.. ;(

20. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Princess.S ова се однесуваше на мене :) Коригирано ;)

На Princess.S му/ѝ се допаѓа ова.