Ретки се оние кои не сакаат. Домашен е најубав. Па како се дегустира ехее... Топол леб, ајвар, сиренце, маслинки и неколку круга чајна... убавини! Ако нема нешто во фрижидер од горе наведените артикли, не јадам Леле што ми правите со темите, ми течат лигиЧКИ Сликава ме пресмеа
Го сакам ,го јадам ,повеќе од се друго ! Леле каков мерак ми се створи сега за ајварче ,мајко мила ,ама си го изедов уште со повреме Воопшто не е здрав , пустиот , 1 000 пати термички обработен ,леб бара нешто ненормално ,ама што е вкусен - вкусен е ,рака на срце
После толку печење, варење, пржење...не верувам дека има нешто здраво во него. Но како да му одолееш на вкусот и мирисот....со топлко крцкаво лепче...ммммм..можам и цел ден да јадам
Си јадам ајвар, не често, ама еднаш во ПМС изедов цело мало тегличе и тоа со домашно печен леб. МЕРАЦИ! Иначе го јадам само домашниот ајвар, за друг не сакам ни да слушнам!
Јадам ајвар. До душа, сите дома многу го јадеме. Најмногу го сакам додека е уште топол, кога се собира во тегли. Е тогаш мислам дека и пола леб можам да изедам
Не да го обожавамммммммм, се давам уу него, али го саакам оној што се прави со нешо карамел шеќер шо знам..ко посветол портокалова боја има..мајка ми пак жар црвен го сака..па 2 врсти имаме..ма каков и да е јадам се даваааааааааааааааам
И јас многу обожавам ајвар но посебно кога се прави најубава миризба има. Убав е многу кога се мака од тенџерето!
Едвај чекам да дојде септември, и да се фатиме за работа и да направиме 100 кг АЈВАААР Ајвар ми е најомилено за зима. Посебно со сиренце и чајче. Најубаво за зимските денови ммм
ААА секогаш го сонувамм,зимава бев на диета и не каснав воопшто ајвар ама воопшто и сега значиии одвај чекамм да се изнајадам пофторно да го вкусам вкусот на ајварот
Уффф уште од кога ја видов темава ми се отвори апетит.Епа на есен ќе си каснам богами со сиренце уффф има да се изнајадам
ејјјј ама фино со темава сега,уште рано сабајле има да стана и трк до подрум имам од ланскиот па со сиренце и јогуртче за доручек....мх мх мх
Ајвар + Сирење = Комбинација Снова. Патем, многу сакам кога љупиме пиперки. Лани со цел памет, у гаража, сама симнав тв и бум, за да гледам лисјата. И радио пред тоа! Остај тоа, па кога се насобраа деца, да гледаат. Па кога ќе се собереме фамилијарно, па и по некоја комшивка. Што шали паѓаат, оф, оф. Незнаеш дали те боли грб од лупење пиперки, или стомак од смеење.
Се давам во ајвар значи, абе немате појма колку ми е криво шо немаме ајвар дома веќе од нова год. ептен јадиме ајвар лутеница малиџано и се тоа, убаинииии со топло лепче и сиренце аооооооооооо лиги ми течат