Лелее не да го јадам,едноставно на зима неможам без него. Манијак на ајвар сум Најмногу си го сакам намачкан на лебче со сиренце Спојлер ту бре ми се сојаде
Поретко јадам ајвар, ама кога ќе ми се пријаде си каснувам пола тегла Го јадам со леб и сирење, или леб и зденка, или пак со леб и јогурт (секогаш со некој млечен производ, а незнам зошто ).
Годинава вкупно ако каснав три мали лажички, немаше на што да го мачкам. Инаку го сакам, ама не нешто претерано, се може и без него.
Нас само оваа година ни остана, имаме уште. Ама нешто капаците на теглите не се фанаа да се затворат убаво и у замрзнувачот ни стоеше и коа ќе ни се пријаде треба од фриждер да вадиш и да чекаш да се одрзне, мало сутра. И такаоваа година многу малку имам јадено, а го сакам.
Леле бе, кај ги отворив темиве во Храна и појалоци Како ми се сојаде сега, намачкан на лепче и сирење одзгора
Лелееее мораше ли темава да ми излезе пред очи Јас ајвар обожавам можеби лутиот повеќе го сакам.Многу ми е жал што ние не правиме дома .Не е исто купечки и домашен.Домашниот е Спојлер МЈАМ
Лелееее оваа година каснав само 2,3 лајчиња ајварче дека не ни беа убо затворени теглите,односно беа оладени и ние ги затворивме така,а треба топли за да пасова убо па ни скисна и ова година си останав без нашето македонско ајварче .Мх мх а колку го сакам намачкано на лепче со сиренце,па и со јајце потпржено некогаш.Ми се пријаде,не е фер
Најголем љубител сум му, да можев само ајвар да јадам, само ајвар ќе јадев. И секогаш кога јадам ајвар, мора на еден оброк да изедам половина тегло. Уфф ми се пријаде
Кај ја видов темава, ми се пријаде! Морам да кажам дека само домашниот го јадам, на другите се нешто му фали!
Мама ич убаво не го праве, плива во зејтин и плус многу е црвен и испржен. Јас и сестра ми не го сакаме таков. Затоа последните години не ни правеме дома. Ова зимо само еднаш купивме од маркет,ама не беше тоа-тоа, имаше многу лушпи и не беше убаво испржен, да не кажам беше жив. На мама сестрите го прават многу убаво, баш таков каков што сакаме, затоа секогаш кога одеме кај нив на гости најадеме се ајвар.
ние дома го правиме, па така топол со месено лепче, домашно сиренце и мацкај мацкај...е тогаш ми е најсладок..мислам и шерпата ќе ја изедеме!!!хахаах