Ајфон и iOS оперативен систем

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Hipster, 9 јануари 2013.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Си имам јас проблем со 4S...
    Од кога го направив последниот апдејт, почна да ми се швркнува телефонот.:drunk:
    Wifi-то ми е укочено, значи немам воопшто, не можам да го уклучам. Батеријата е луда, на 20% се гаси телефонот, знае сам да се ресетира....
    Го носев на сервис еднаш, беше добар месец дена и сега пак ми откажува љубов. :doh:

2. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    сакам да прашам имам ајфон 4s дали има некој користено сири ...како функционира и дали е добар

3. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    Здраво феминки!:)
    Јас сакам да прашам на T-Mobile во цената на iPhone6 е вклучена и претплатата или не?на пр.4000(мислам беше) е рата а под тоа пишува 300 ден(така неш) е претплатата и колку треба да се плати за да се земи телефонот од T-Mobile?ви благодарам однапред <3

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Треба да ја платиш првата рата од 4000 денари за да го земеш, понатака си плаќаш секој месец по 4000 денари и тоа 12 месеци или 1 година. Во таа вкупна цена од 4000 денари не е вклучена претплата. Претплата си плаќаш плус 300 денари секој месец и тоа 24 месеци по 300 денари т.е. 2 години.

На Dobie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nananananana

nananananana Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    Од каде си купувате маски ја ајфон , има ли некоја страна онлине да си порачаш ама од македонија ? ;)

6. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    На nananananana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    415
    Јас имам iPhone 5c оригинал купен пред околу месец дена од t-mobile и батеријата ужасно брзо се троши! Значи + од мене зашто за 1час ми е 100% полна батеријата, ама ме вади од такт кога за 15 мин. гледам паднала на 75%.
    Некој да ме просветли за причината???
    А исто и му направив update ама не ми се свиѓа уопште новиов iOS 8. И уште нешто, кога го купив телефонот и сакав да го уклучам нејќеше и ми текна да го ставам на полнач и беше скроз празен а во упатството пишува дека телефонот е полн. Нешто ми е сумљиво :|

8. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    @WomanInRed Убава апликација за сликање е Pomelo. (ја има и за Андроид) Нуди многу убави ефекти за уредување на сликите. Retrica, CamWow, Avery се исто квалитетни апликации. А, незнам дали ја има за ios систем, побарај ја Lidow.

• No Basic Shit е мотивирачка апликација која секое утро стасуваат мисли и цитати многу убави, кои сигурно ќе ви се допаднат. За да ја најдете на сторот заедно напиштете т.е nobasicshit.

• My diary/My calendar - ви овозможува да забележувате детаљи од вашиот циклус, притоа има кога ќе ви дојде нареден пат, плодни, не плодни. Сето тоа е зачинето така што на апликацијата и се става пасворд за да неможат да ви гледаат.

• Icon Skins е програма со која можете да ги менувате позадините на телефонот, односно тоа мени-то каде што ви стојат апликациите. Icon changer е кинеска програма, многу убава, можете пораките да не ви изгледаат толку универзално, може да има сликиче на нив.

• PhotoMath - за сите кои имаат Ајфон и не им оди математика. Ја скенира задачата и дава решение. Проблемот е што не препозанава секаков ракопис, односно најдобро работи доколку скенирате тест или од учебник, но и убав ракопис, читко да е напишано.
    @Sweety55 - Така е со сите корисници на Ајфон. Батеријата премногу брзо се троши. Нема нешто посебно, освен гледај да го намалуваш светлото, тоа значително помага.

9. free girl

free girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    53
    јас го имав 4s и навистина ми се погоди ,инаку мислам дека 4 ката и 4s се најдобри.сега го земав 5s и радо би го заменила со 4s не ми се ич погоди

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  10. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    да ептен е супер ...но за СИРИ дали имаш познавање како да се користи...

11. cristyer

cristyer Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Здраво,

Имам ајфон 5 и ако некој знае/има искуство да ми каже дали може да функционира сим картичката само со сечење, без да се заменува со нова нано картичка?

Благодарам

12. cristyer

cristyer Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    И некоја апликација за бесплатно симнување на музика?

13. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.790
    Може ама треба да знаеш како да ја исечеш и имаш добри шанси да ја зезнеш. Не вреди да се мачиш. Нова ти е 170-200 денари од прилика.

Апликација за спуштање музика на iPhone: MusicBox.

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.258
    Допаѓања:
    34.653
    Не си единствена што се жали од истиот проблем. Сите што ги познавам шпто имаат од овие новите ајфони, цело време ми велат дека телефонот му е на полнач. Братучедот жали што го купил. Не дека имам нешто против ајфоните, брзи се, прекрасна камера, но батеријата не е во ред. А и сега скоро на сите од овие помодерниве телефони таква му е батеријата, за жал.

15. cristyer

cristyer Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Фала ти :)

На Anon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    4.643
    Имам Ipad и сакам да гледам серија на него па ако знае некоја линкче за онлајн да гледам или пак апликација на app.store ??

17. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    А мене Htc значи за 10 минути цела батерија ја снемало, и сега обичниов алкател :(:( ама на тач.

18. nananananana

nananananana Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    значи сакам да прашам , забрави ја лозинката со е за отклучување оти ја си го отклучуваше телефоно со прстот и сега таа лозинката не ми текнува како беше па сакам да прашам дали некако може да се отклуче ?
    ве молам помошшш !

19. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Луѓе, дали постои можност да ги вратам тазе избришаните слики од телефонот?

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Руби ако ти е наместо аутоматски сихронозирање со itunes можеш така да си ги повратиш, на друга идеа не ми текнува.
    Гуглај, сигурно некој знае и некоја друга опција.

Мене ајфонот тотално ми е шекнат, мо се гаси често на 30-40 посто батерија.
    Живеам со полњачот во рака.
    А само 3ипол години го иам. Катастрофа.
    Сега го чекам 6с да излезе да се подновам, не се трпи ова веќе.

На Candid и crimson им се допаѓа ова.