Ајфон и iOS оперативен систем

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Hipster, 9 јануари 2013.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Јас од тебе 10 пати повеќе се разбирам. И последна да си нема да ти помогнам и да ти дадам совет. Баш заради овој твој коментар.

2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Или проблем со батеријата има или со чипот за напојување. Јас моментално користам iPhone, но пак ќе кажам дека Samsung се подобри. Иначе и Samsung-от може да се лоцира.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MamaYette

MamaYette Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    618
    Марик14, ако прочиташе повнимателно ќе сфатеше дека и да ми даваш не ми треба твој „совет“. :rofl:

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Pisav i vo dr tema ama nema odg. Mi ja snema ikonata play store nikako nemozam da ja najdam. Nez dali e izbrisana app. Sto da naprava. Izvinete za lat

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Или ќе ја бараш во App Manager или ќе го ресетираш софтверот. (фабрички бришење)

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  6. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Која цена се движи 5ката на старо?

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Од 200 до 250 евра неверлок.

На K.e.ll.y му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    4.643
    Што значи icloud заклучен ?

9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Тоа значи дека има ставено меил и пасворд кој може да го отклучи само тој што го ставил. Нема друг начин на кој може да се отвори.

10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Интересни апликации

1. Dubsmash
    Многу интересна апликација е за правење малечки клипчиња. Има многу интересни, имаат звук вие само се снимате како глумите. Поглднете на инстаграм со хаштаг со името, ќе ви се допадне.

2. We Heart It
    Ова е апликација со светски размери за симнување слики. Било кое зборче што ќе ви текне го пишувате во search и излегуваат многу слики, секакви.

3. Pink Pad
    Оваа апликација води сметка за вашиот менстурален циклус. Го обележувате денот кога ви дошло и ви мери кога ќе ви заврши, кога се плодни. Исто има да обележите колку ви е обилно во тој ден, какви симптоми имате, дали сте пиеле апчиња, однос дали сте имале и други работи.

4. Like4Like
    Оваа апликација е за додавање повеќе лајкови на вашите слики на Инстаграм. Лајкнувате други слики и со тоа добивате парички, со кои купувате лајкови и ги додавате на сликата која сакате.

5.Followers

Оваа апликација ви овозможува да видите на Инстаграм кој ве заследил, одследил, дури и блокирал. Многу е корисна и секогаш точна.

6. Arrow

Ова е игра како змија нешто, со една стрелка и собирате по патот камчиња и дијаманти. Со камчињата се зголемува змијата, а со дијамантите можете да ја смените.

7. Lidow
    Ова е апликација за уредување слики во телефонот. Интересно е што има можност да ја направите сликата како со огледало, без да симнувате дополнителни апликации. Многуте филтери и опции кои ги нуди се неверојатни, па можете да си играте со фокусот и бојата.

8. PicLab

Оваа апликација е исто за уредување на сликите, но има предност што може на сликата да додадете текст. Не е текст кој вие ќе го напишете, туку можете да одберете, дали Happy Birthday, Happiness, Good time и многу други. Исто има многу видови за колаж на сликите.

9. Moldiv

Слична е на број 9, само многу повеќе видови колажи и поинтересни филтери. Премиумите за колажите се преубави, само се плаќаат.

10. Instasize
    Оваа апликација ја прилагодува вашата слика за да ја ставите со вистинска големина на Инстаграм, без да ја сечете.

11. Font Candy
    Ова е слична како број 8 само тука сами си го создавате текстот, му одбирате боја, големина, растојание, место на стоење се што сакате.

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    Сакам да ве прашам која е разликата меѓу ајфон 4 и ајфон 4/с и како може да се препознае?

12. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Разлика надворешно нема. Внатрешно има во процесорот, малку е побрз и малку подобра камера има.

14. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    има разлика и надворешно,се познава по две цртки.а внатрешно исто така има Iphone 4 има 5мп камера и мн слаб процесор иначе исто рам имаат по 512мб,а iphone 4s има 8мп камера,подобар процесор од претходниот ајфон и исто рам(види на сликата како да препознаеш iphone 4s и Iphone 4)

Capture.JPG

На Anon му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Една цртка не менува. Тоа е намерно ставено за да се разликуваат. Не се секирај друже ги разбирам телефоните. ;)

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  16. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Луѓе сакам да купам Ајфон 5 на старо, дали знае некој колку чини, и дали некој има купено така на старо...искуство...?

17. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Кога ке бараш барај да е зачуван максимално,бидејќи лесно се оштетваат а потоа не се прават маските бидејќи се алуминиумски.Иначе идат по цена од 150 до 250е,и уште еден совет само да работи на сите мрежи,бегај од рсимови и такви заебанции.

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Девојки итно ми треба помош!

Меилот на кој ми беше поврзан телефонот ми дава нотификации дека некој се обидува да го пробие, а не ги памтам заштитите.
    Како да ставам нов меил на телефонов? Стариот да го заменам за нов меил.

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Кај има неверлок за 150 евра да го купам јас?

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Добар Ајфон 5 ќе најдеш за 220 евра. Незаклучен, да работи на сите сим картички. На старо ако сакаш да купуваш, само мобилара, со документ (гаранција). Иначе вака од препродавачи никако. Моја другарка има лошо искуство со еден копиљ препродавач од Ѓорче. Испадна краден телефонот.

На Скопјетесакам и xxAngelxx им се допаѓа ова.