Ајфон и iOS оперативен систем

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Hipster, 9 јануари 2013.

1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.474
    Да, пишува ви-фи и најмалку 50% батерија. Исполнети услови и вика сервер ерор и го прекинува симнувањето.

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Пробај преку компјутер. А може и да е до таму, да имаат проблем со серверот. Ако не ти се брза, пробај покасно или утре.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.474
    Фала многу, не ми се брза само мислев сум глупа па нешто не контам :P

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marb21

marb21 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите , имам прашање до вас што имате Ајфони..
    Јас многу ги сакам ајфоните и ги разбирам по малце но не ми е јасно дали е вистина ако купиш нов , и на аппле сторе требе да се плаќа за да направиш нов акаунт или нема врска??
    пошто јас на една моја комшика и правев нов акаунт она има ајфон 5ка и ми бараше тогаш пари и плус за ајклауд исто бараше.
    П.с многу сакам да си купам ама тоа ме страв.
    фала однапред на сите :l:

На Eva22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Имa aпликaции штo се плaќaт, нo iCloud е бесплaтнo дa си нaпрaвиш.

6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Нема потреба да плаќаш. Има една опција за да го избегнеш плаќањето на акаунт. Мислам дека треба да ја одбереш Словенија наместо Македонија. И после откако ќе го направиш акаунтот имаш апликации што се купуваат и што се бесплатни. Јас купувам понекогаш апликации. На Ајфон се поефтини отколку на Андроид.

7. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    190
    Што мислите да земам Ајфон 6 од место каде ги продаваат половно и со дупло помала сума од вистинската?
    Дали се вистински, дали ќе се расипат за кратко време, и дали би биле исправни?
    Сум слушала негативни работи за ова, па незнам какво е вашето мислење за овој случај на Ајфон?

8. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Немора да значи дека ако е половен дека не чини,во мобилариве имаш поволни телефони со гаранција од мобиларата.Така да ке си купиш ајфон со нивна гаранција од мобиларата,и ке гледаш да е зачуван и да нема траги на користење.Претежно ајфон 6 се доста зачувани половни,бидејќи се кратко користени затоа што се нови телефони.

Само гледај да земеш од некоја асална мобилара,не се зима од секаде мобилен.

На marijaz и Ketchup им се допаѓа ова.
  9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Во мобиларите телефоните се оргинал (бар во повеќето) и се со гаранции. Така да, јас би ти препорачал да си земеш од мобилара отколку од оператор. Зошто да го плаќаш толку многу во оператор, кога во мобилара ти е дупло поефтин, а и работи на сите мрежи. А во оператор е само на нивна мрежа. Во Т-Мобајл Ајфоните не се декодираат софтверски.

На marijaz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    18.994
    lugjenca daj pomagajte mojot ne saka da polni neznam vo sto e problemot dodeka e isklucen koga ke go stavam na polnacot polni i se uklucuva no od koga ke se vkluci ne saka

11. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Го имав истиот проблем со еден ајфон,изгорен е чипот за полнење и само со менување на матична плоча ке се среди тоа.Однеси го во некоја мобилара да видиш која цена е,бидејќи незнам која е цената.Претпоставувам се работи за iphone 4s.

На ivanchos му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    18.994
    Да се работи ја ајфон 4с ти благодарам многу.Дали може би има некој кој знае колку ќе ме чини?

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  13. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Сакам да прашам за ајфон 6с плус или 6 плус небитно, им правев компарација, и за двата за камерата за задна пишуваше 12/64/128МР, е сега не ми е јасно, за ајфон (како добро познати телефони) е слабо 12МР а за 64 и 128 незнам како кога ќе го земеш телефонот да направиш да е повеќе од 12МР или можеби не се поправа тоа на телефонот туку нешто друго му е мајката|(

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Искрено меѓу нас двајца, јас од твојот пост ама баш ништо не разбрав што сакаш да прашаш. -feeling confused :worried:

На wanderlust и duffi им се допаѓа ова.
  15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    14.586
    Вака, не сум некој што претерано се разбира во телефони, да бидам искрена, но една работа сум ја сфатила. Воопшто не е важно колку мп е камерата, туку нејзиниот квалитет. Мои блиски имаат sony и huawei телефони кои имаат 21 и 16 мп камера, но сликите не можат ни малку да се споредат во поглед на квалитет и чистина со сликите од мојот iphone кој има 8 мп.
    Како што сфатив, сакаш да прашаш дали може да се надградува камерата за да има повеќе мп? Не може :)

На girl.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Хаха, втора шанса?
    Правев споредба на телефони, за ајфон 6с и ајфон 6с плус, за двата кај камерата ми пишуваше 12/64/128МР, и сега не ми е јасно, зашто пишува 12/64/128МР? Мои претпоставки беа дека може да се надогради камерата, а тоа претпоставувам не си го сфатил.

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Тоа 12/64/128 да не е GB, а не MP? :wasntme:

18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    14.586
    @girl.09 и јас тоа ќе прашав. Да ти ти пишува 16/64/128 GB ?

19. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    На сликата првиот дел од табелата е за Samsung Galaxy SG edge +, a вториот дел и третиот се за ајфоните.

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      6,4 KB
      Прегледи:
      21
  20. miss_darling21xo

miss_darling21xo Нов член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво! Јас сум нова и сакам да прашам нешто.. Имам Iphone 5s скоро една година ми е но немам SIM картичка.. Телефонот ми е од Бугарија на Глобул и овде во ГСМ прашав за декодирање на телефонот рековме ќе платиме колку што треба но тие рекоа дека не може да се одкодира.. Прашавме и во Бугарија и на други места но неможело..Исто така рекоа дека кога ќе помине гаранцијата на телефонот автоматски ке се декодира.. Ако некој има решение за ова може ли да ми помогне? :(