според многу статии од интернет секој телефон треба да се полни не повеќе од 80% и да не се празни помалку од 10%. Кога се полни до 100 % и празни под 10%, телефонот мерел циклуси на полнење. Полнењето до100% и циклусите на батеријата одат правопропорционално, односно колку повише полниш до 100%(или празниш под 10%) толку повише циклуси се трошат со тоа животниот век на батеријата се намалува.
ама полниш над 80%, а верувам дека го оставаш на полнач и цела вечер. Со тоа правиш штета на батеријата. https://usb.mk/2019/07/16/како-правилно-да-ја-полните-батеријат-4/ Штетно е под 10 и над 80%, според светските реномирани портали
Јас имам iPhone SE веќе 2 години, многу сум задоволна и одлично ме служи. Сега поради тоа што поминаа 2 години побрзо ми се троши батеријата. Многу добри опции имаат ајфоните од андроид или јас така се навикнав. Сега не го менувам за андроид дефинитивно. Ми се допаѓа поради тоа што е помал за разлика од поновите верзии. Тој беше последна верзија како 5,5с и затоа го земав. Веќе мислам дека не произведуваат 5ки. Исто така и новиот дизајн ми се допаѓа но е малку поскап.
Мислење за iphone xs? Сакав од нептун да земам, или подобар е 11ката? Некој што користи xs да сподели искуство
Значи од сега да го полнам кога ќе биде најмалку 10% и да не го полнам до 100% само до 80%? Или од 10% може да го полнам до 100% без да ми мери циклуси?
Најдобро е од 10-80%. Јас користам ајфон икс, до сега трета година и имам battery healt 84%, а го полнам кога од 0-100%.
Дали некој од вас ги има маскиве од istyle силиконските? И дали веднаш пожолтуваат? Или од овие clear case што се? Гледам многу се скапи, па за ако веднаш се направат лом, а сакам бела, не вреде толку пари.
Здраво, сакам да ве прашам за совет, вие што сте имале iphone ili android, која е разликата, бидејки мн ме премислуваат за да земам iphone11 сакам, и дали некој го има, и дали е задоволен, искуства. фала
Сум имала и андроид, ама Ајфон е каде-каде подобар. Подобар оперативен систем, не кочи, едноставно подобар. И 11ка имам
Imam iphone xs veke cela godina, pocna cesto da zagreva telefonot, ponekogas drasticno se zagreva,se zagreva koga razgovaram na telefon, koga go koristam , dali e toa normalno ili, me plasi toa sto ponekogas drasticno se zagreva, baterijata od sabajle od 9 casot do do sega so sredno koristenje mi se potrosi od 100 na 93 procenti ☹️ .. dali toa e brzo trosenje♀️ help