Ајфон и iOS оперативен систем

Discussion in 'Општи дискусии' started by Hipster, Jan 9, 2013.

1. tripl6

tripl6 Истакнат член

слаби страни
    дизајн од 2014, малечка батерија, 750п резолуција, нема 3.5мм џек, малце рам, нема зум и ултравајд камера, нема слот за мемориска.

добри
    солидна камера, брз, ип 67 водоодпорен, добар звучник,

според мене не би дал 270 евра за него.

2. Miki4eca

Miki4eca Истакнат член

za nieden ajfon osven novite ne vredi da se dade pari , a i novite se preceneti kako na samsung isto

3. Lima24

Lima24 Популарен член

Јас го имам постариот ајфон се. Го користам 3 години и не би го менувала за никој телефон секако додека не се расипе. Мене баш ми се допаѓа тоа што е малечок, има многу убав дизајн. Не сум љубител на големи телефони.

4. Gafi

Gafi Истакнат член

Zdravo , bi sakala da ve prasam za edna opcija simnata od App Store,Find my friends? Dali nekoj od vas go ima instalirano? Jas go instalirav no mi vika deka treba da se plati a mi rekoa deka e free.. bilo kakva info bi mi pomognalo , pozz

5. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Ич не му се мисли, Iphone си е Iphone (y):)

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Може ли некој да ми ја објасни апликацијата shortscuts ?
    Исто така добра апликација за Виџети на екранот, тема да се смени некако ?

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

За shortscuts не знам ни јас за што е точно, но за виџети и теми јас од тука гледав, ама се откажав, многу ми изгледаат така како андроид од 2012:D на видеото се е објаснето:

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се откажав на пола видео, не разбрав што им е тоа aesthetic дали апликација некоја и баталив.

QweenSM likes this.
  9. Knudle

Knudle Истакнат член

iPhone SE 2020 iskustva? Vredi li za tie pari da se kupi od T-mobile?

Last edited: Dec 19, 2020
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Телефонот е добар, според перфомансите што ги гледав, мене лично ми е малечок всушност поентата е и таа создаден е за луѓе кои не сакаат големи телефони. Е сега за тие пари имаш подобри и поголеми телефони кои секако ќе ги менуваш во наредните години, а Ајфонот ќе те служи пет години ако не и повеќе. Ако претходно си бил корисник на Ајфон тогаш добро знаеш за што зборувам.

Knudle likes this.
  11. tripl6

tripl6 Истакнат член

ја сум користел ајфон за што конкретно збориш?

може да се користи 5 години точно, ама овој модел у старт е аутдејтед а плус за 1 година кога ке искочат дупло подобри телефони да не збориме за 5 години какви телефони ке има а ја да треба да го корситам чипи чанов затоа што на него има јабука гризната...

12. Knudle

Knudle Истакнат член

Ti blagodaram :) Ne sum bila korisnik na iphone, od koga znam za sebe koristam android samsung telefoni i posle 3 godini sakam da se osvezam so noviot SE 2020. :)

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Тоа што ќе излезат подобри модели не значи дека старите не ќе можат да се користат.
    Јас имам ајфон,а бев корисник на Самсунг и Хјувеи. И не е само ради јаболчето,брендот Ајфон туку многу повеќе од тоа.

14. tripl6

tripl6 Истакнат член

ке можат да се користам старите никој никад не рече дека неможе,
    ама ке има телфони со 4 пати поголеми батерии, 100 мегапикс камери, 5г, 12гб рам, нови софтвер фичери итн. и зашто би користел просечен телефон 5 години?

15. Lima24

Lima24 Популарен член

Јас користам веќе 3 години ајфон SE, од тогаш испаднаа многу подобро телефони да, ама јас сум задоволна со овој што го имам, луѓето не се моќни да купуваат секоја година нов телефон затоа шо било срамота да користиш еден телефон 5 години (facepalm)

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

@Sky-butterfly, ќе сакаш ли да споделиш искуство со блутут слушалките што ги спомна пред некое време? Не можам да го најдам мислењето... Еден телефон ми се расипа од полнач во кола па оттогаш ми е страв да користам алтернативи.

Ги спои слушалките со лаптопот? Имаше проблем? Тоа најмногу ме интересира, да не зезнам нешто од невнимание.

Другите, препорачајте солидни блутут слушалки, алтернатива на airpods. Ама ве молам, ако може нешто што сте пробале на MacBook и функционирало.

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ти одговорила членката, не секој може да купува понов телефон секоја година, и затоа може повеќе време да се користи Ајфонот.

Lima24 likes this.
  18. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Го земав новиот ајфон по препорака и го продадов за 100 евра помалку од вредноста што го купив како малце користен.
    Не можам да се навикнам, се е поинакво од андроидот.

19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Ливинг, немам пробано да ги конектирам со лаптопот. Ги конектирав со телефонот, следев инструкции од јутуб, функционираат и се, ама ене ги стојат негде забутани во фиока. Издржуваат само еден саат максимум, така да не ми се функционални воопшто. Треба само да ги мислам, дали се наполнети, па кога ми требаат не се и така безвезе работа. А ги платив 400 денари од уличен препродавач, истиве, ама буквално истиве во мобил шоп се 1000-1200 денари. Работат, ама не ми многу вршат работа, така да не вредат ни 400.

Не знам колку држат оригиналните, сигурно повеќе, ама дали се исплати да се даде 100 евра за оригинал блутут не знам. Мене во моментов не ми толку требаат за да ми се исплати.

LivingGlam likes this.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Скоро 11000 се најефтините, моментално на попуст во iStyle. |( 5 часа континуирано слушање издржуваат. И мене потребата не ми е така голема за да ја оправдам инвестицијата...
    Инаку во право си, овие во мобилари се скроз истите со тие што си ги купила.
    Би зела нешто поквалитетно а проверено, ама ми треба вистинска препорака.

Негде читав дека кинеските алтернативи произведувале опасни електромагнетни бранови, па да си останеме на жици, најдобро.

Sky-butterfly likes this.