Емотивно сум врзана за мобилниот не ми се фрла никако. Експонат го земав, две и пол години го користам и ко нов е уште.
Зависи кај ќе ја смениш, знам вo Мобиликс може за 1500-2000 за ден-два ти завршуваат работа. Многу знам што ги сменија и викаат дека повеќе им издржива.
Факт е дека со тек на време им ослабува батеријата и тоа многу. Оптимално користење (и тоа за нов телефон) е две години. Веќе по година ипол користење се приметува дека батеријата не е тоа тоа повеќе. Ова со сите iPhone е исто, знам зошто строго на iOS сум веќе 12 години. Јас имам 13-ка, нецели две години, веќе со 81% здрава батерија, ама ќе морам скоро да го сменам.
Сакам да земам iphone. Па имам дилеми. Ако може некој што се разбира повеќе или што имал да ми посочи: Iphone 13 или iphone 13 pro? Јас лично сум повеќе за 13 prо, но сепак мислење плус би ми значело. Исто така би го земала од мобеликс или ледиком, па следно прашње би било - од каде, кои се поверодостојни? Иако гледам дека и од двете места купуваат. Благодарам.
Ајфон 13 е две-три години стар телефон така да мислам дека потешко ќе го најдеш неотпакуван. Мислам дека ќе можеш да го земеш само експонат или пак на старо.. Доколку имаш можност присобери некоја пара и земи си неотпакуван телефон. Во однос на тоа дали обичен 13 ка или про, про верзијата е многу подобра.
Зошто ми покажува во storage дека немам доволно меморија а пред некој месец почнав да плаќам за плус меморија на icloud?
Кој и да го одбереш нема да згрешиш, со обичните немам искуство, aма 14 pro max ми е врв за батеријата.
Здраво, дали некој менувал батерија на iphone во некоја од мобиларите ледиком или мобеликс? Или пак промена на екран исто така (не стакло)? Да сподели искуство дали се исплаќа ризикот..
До тие шо се разбирате у телефони поготово Епл: - сеа иам 11ка сакам да го мењам- - да зеам од кај нас или да чекам од Америка да ми донесат коа ќе искочи 16ка( неќам 16ка него не ми се дава 1000€ за тел) Тие лани шо земаа било каква 15ка од таму се позадоволни од тие овде. - да препорачате модел шо држи батерија и добра камера. Се мислев меѓу 13 и 14, ама глеам у Телеком пример 14ка 128гб е 43.000 и нешто 15ка 128гб е 59.000 Сеа е 1000€ Ама не е боље? Вака за камери викаат 14 про макс. https://www.techradar.com/news/best-iphone 13киве цело време ги читам за добри. У септ ќе искочи 16. Не е боље бар 14?