Ајфон и iOS оперативен систем

Discussion in 'Општи дискусии' started by Hipster, Jan 9, 2013.

1. angel92

angel92 Популарен член

Спуштете си ја апликацијата Find my iPhone. Средите информации се, и не дај боже ако ви го украдат или да го изгубите, може да се уклучите на www.icloud.com и да си го најдите телефонот, сами или со полиција :)

2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Приметувам некои промени со телефонов, па да ве консултирам.
    Го декодирав, т.е ми вметнаа од онаа картичка, и топ функционира мрежата, ама мислам дека откако се деси тоа неможам да зачувам слики, неможам да направам директен upload на слика од телефон, и ми текна дека можно е да е од тоа или нема врска?
    И уште нешто, сега ми јавува апдејт од самиов телефон за нов софтвер 7.04, ама незнам дали смеам најнормално да го спуштам?
    Инаку, имам 4s.

3. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

океј имам прашање :

јас имам iphone 2g ( знам стар модел е )
    ама кога ке одам во app store и ко ке сакам апликација да инсталирам ми вика the app requires 6.0 или 5.0

и неможам да симнувам ништо на секоја апликација така ми вика

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

^^
    Тоа е за жал, треба да си го смениш тел. Како се апдејтира iOS, така на се понови модели треба да се имплементира. Да ти биде појасно, најновиот iOS 7.0.4 фнкционира од iPhone 4 па нагоре.

5. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

а можеш да симнеш апликации од app store на 2g или не ? пошто барав на интернет на youtube гледам повеќе што го имаат оваа генерација можат да инсталираат без никаков проблем

6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

^^
    Епа тоа е тоа, со апдејтирањето и они се менат, прашање на време е до кога можеш да симнеш и користиш одредена апликација.

7. BlueHeart

BlueHeart Популарен член

Си зедов бел Iphone 5 32гб, сега како да му ставам песни, преку ITunes или како? :$

8. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

не само што не можеш да направиш апдејт на софтверот туку и ти го блокира интернетот јас така се зафркнав, отидов надвор од државата по работа некои 4-5 месеци викам ај да не давам толку пари да го декодирам и со чип, така се викало тоа. и на почеток среќна супер убаво работеше, и после 2-3 недели воопто немав опција во целулар дејта за 3г, ко да не постои. ја мутава мислев ај нема проблем, цело време на едџ ми стоеше. и ај тоа нема врска се враќам македонија исто не ми работи, скрос ми го расипа тоа телефонот, и се пишманив, боље еднаш ке го декодирам со неверлок и гајле немам отколку што го заебав

9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Ама womaninred јас како што ги сфатив тие од мобиларата, веќе не се прави декодирање зошто им го заклучиле, и останува со таа сим картичка.
    Веќе го декодирав со картичката и сега незнам дали да апдејтувам софтерот кој сам ми се јави за апдејт...
    Некако ми кочи телефонов, мислам камерава почна да кочи и да не слика, се гаси...
    Незнам од што е ама ме напиња!!!

10. sweety23

sweety23 Истакнат член

Имам iPhone 4 i IOS 7, дали може да ми кажете како да го исклучам нетот од вип, само ми се уклучува и ми троши од сметката

11. sweety23

sweety23 Истакнат член

Дали некој може да ми каже како да ја сменам мрежата од 3G во 2G, имам ајфон 4 и се губи мрежата ме покажува недостапна и не можам да звонам никаде, во вип ми рекоа дека мрежата за телефонот треба да се смени од 3G во 2G...

12. Liljana15

Liljana15 Истакнат член

Влези во settings каде што се бараш мрежи na carrier и одбери мануелно, ќе ти ги пребара сите достапни мрежи и одбери пример t-mobile 2G (или било кој друг оператор, зависи на кој си)

13. Liljana15

Liljana15 Истакнат член

Влези во setting - cellular - iskluci gi cellular data i data roaming :)

14. Cicero

Cicero Истакнат член

Settings->Cellular->Cellular data off

15. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

16. Mint

Mint Активен член

знае ли некој како можам да ја сменам е маил адресата по која ми се води телефонот, за да можам да споделувам слики песни на мој профил одонсно на моја маил адреса ? хелп

17. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Може некој да ми препорача добра апликација за броење калории по можност на македонски за андроид

18. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

^Побарај во темата за андроид :)
    Луѓе јас купив ајфон 4 и сеа ништо незнам што како зошто :D Сакав да ве прашам,од кај симнувате песни? :D Малце повеќе сум глупа во врска со иосов така да ништо незнам,барав андроид татко ми ајфон ми купи :rofl:

19. presiosa1

presiosa1 Активен член

луѓе да прашаам имам ајфон 4s ...немам ни еден контакт во именикот од вчера незнам што е работата...знае ли неокој да ми каже....а инаку имам акаунт на icloud...кога ја уклучувам камерта да сликам ми бараше да го внесувам пасвордот го внесов и пак ништо...таман ке сликам ми се гаси камерата ај помош ако знае некој да ми каже...

20. presiosa1

presiosa1 Активен член

знаее ли некооооојјј