Ајфон и iOS оперативен систем

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Hipster, 9 јануари 2013.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.063
    Допаѓања:
    5.114
    Спуштете си ја апликацијата Find my iPhone. Средите информации се, и не дај боже ако ви го украдат или да го изгубите, може да се уклучите на www.icloud.com и да си го најдите телефонот, сами или со полиција :)

2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Приметувам некои промени со телефонов, па да ве консултирам.
    Го декодирав, т.е ми вметнаа од онаа картичка, и топ функционира мрежата, ама мислам дека откако се деси тоа неможам да зачувам слики, неможам да направам директен upload на слика од телефон, и ми текна дека можно е да е од тоа или нема врска?
    И уште нешто, сега ми јавува апдејт од самиов телефон за нов софтвер 7.04, ама незнам дали смеам најнормално да го спуштам?
    Инаку, имам 4s.

3. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    океј имам прашање :

јас имам iphone 2g ( знам стар модел е )
    ама кога ке одам во app store и ко ке сакам апликација да инсталирам ми вика the app requires 6.0 или 5.0

и неможам да симнувам ништо на секоја апликација така ми вика

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    24.152
    ^^
    Тоа е за жал, треба да си го смениш тел. Како се апдејтира iOS, така на се понови модели треба да се имплементира. Да ти биде појасно, најновиот iOS 7.0.4 фнкционира од iPhone 4 па нагоре.

5. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    а можеш да симнеш апликации од app store на 2g или не ? пошто барав на интернет на youtube гледам повеќе што го имаат оваа генерација можат да инсталираат без никаков проблем

6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    24.152
    ^^
    Епа тоа е тоа, со апдејтирањето и они се менат, прашање на време е до кога можеш да симнеш и користиш одредена апликација.

7. BlueHeart

BlueHeart Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    469
    Си зедов бел Iphone 5 32гб, сега како да му ставам песни, преку ITunes или како? :$

8. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    не само што не можеш да направиш апдејт на софтверот туку и ти го блокира интернетот јас така се зафркнав, отидов надвор од државата по работа некои 4-5 месеци викам ај да не давам толку пари да го декодирам и со чип, така се викало тоа. и на почеток среќна супер убаво работеше, и после 2-3 недели воопто немав опција во целулар дејта за 3г, ко да не постои. ја мутава мислев ај нема проблем, цело време на едџ ми стоеше. и ај тоа нема врска се враќам македонија исто не ми работи, скрос ми го расипа тоа телефонот, и се пишманив, боље еднаш ке го декодирам со неверлок и гајле немам отколку што го заебав

9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Ама womaninred јас како што ги сфатив тие од мобиларата, веќе не се прави декодирање зошто им го заклучиле, и останува со таа сим картичка.
    Веќе го декодирав со картичката и сега незнам дали да апдејтувам софтерот кој сам ми се јави за апдејт...
    Некако ми кочи телефонов, мислам камерава почна да кочи и да не слика, се гаси...
    Незнам од што е ама ме напиња!!!

10. sweety23

sweety23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Имам iPhone 4 i IOS 7, дали може да ми кажете како да го исклучам нетот од вип, само ми се уклучува и ми троши од сметката

11. sweety23

sweety23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Дали некој може да ми каже како да ја сменам мрежата од 3G во 2G, имам ајфон 4 и се губи мрежата ме покажува недостапна и не можам да звонам никаде, во вип ми рекоа дека мрежата за телефонот треба да се смени од 3G во 2G...

12. Liljana15

Liljana15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Влези во settings каде што се бараш мрежи na carrier и одбери мануелно, ќе ти ги пребара сите достапни мрежи и одбери пример t-mobile 2G (или било кој друг оператор, зависи на кој си)

13. Liljana15

Liljana15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Влези во setting - cellular - iskluci gi cellular data i data roaming :)

14. Cicero

Cicero Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Settings->Cellular->Cellular data off

15. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171

16. Mint

Mint Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    знае ли некој како можам да ја сменам е маил адресата по која ми се води телефонот, за да можам да споделувам слики песни на мој профил одонсно на моја маил адреса ? хелп

17. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Може некој да ми препорача добра апликација за броење калории по можност на македонски за андроид

18. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    ^Побарај во темата за андроид :)
    Луѓе јас купив ајфон 4 и сеа ништо незнам што како зошто :D Сакав да ве прашам,од кај симнувате песни? :D Малце повеќе сум глупа во врска со иосов така да ништо незнам,барав андроид татко ми ајфон ми купи :rofl:

19. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    луѓе да прашаам имам ајфон 4s ...немам ни еден контакт во именикот од вчера незнам што е работата...знае ли неокој да ми каже....а инаку имам акаунт на icloud...кога ја уклучувам камерта да сликам ми бараше да го внесувам пасвордот го внесов и пак ништо...таман ке сликам ми се гаси камерата ај помош ако знае некој да ми каже...

20. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    знаее ли некооооојјј