Имам земено телефон на рати ,имам уште 6 рати за плаќање телефонот се расипа ,бев во а1 во ист гејт да го носам ,двете референтки многу незаинтересирани да ме услужат ме советуваа да го однесам директ во овластен сервис за побрзо фиксио кисела вода. Веќе цела недела ги нема да кажат инфо ме интересира дали има некоја кауза за колку време треба да ти го опраат тел. заменски не ми дадоа.
Старо е мислењето, ама да си пишам. Исто и мене, за моментален пакет не ја ни плаќам таа цена како што е, стално плус. А и тие вработените што им се едни антипатични и не кажуваат баш се'. Башка и дрски.
Прво ќе те казнат со 300ден заради ненавремено плаќање, а после датумот кој ќе ти го дадат да ја платиш сметката и казната, ќе ти ги прекинат услугите.
Ќе те приклучат после платени 300 денари или ќе ја продолжиш сметката за 5 дена и тоа ќе те кошта 59 денари.
Мене А1 ми ставиле 300 денари плус во сметката како надоместок за промена на тарифа.. Значи ја сменив тарифата, односно претплатата и они тоа ми го наплатиле 300 денари, и таа во А1 воопшто не ми го кажа тоа дека ќе ми биде наплатено.. Безобразни, па ич немаше да ја менувам претплатата ако беше вака, ќе си ја откажев во една продавница, и ќе одев нареден ден пак да си направам договор со помала тарифа, зашто да им давам пари за промена на тарифа..
Од која тарифа на која тарифа премина? Порано за активирање еднократно земаа 59 денари, е сега за менување ова 299 денари сигурно им е нешто ново. Потпиша татко ми нов договор пред 2 години и не плати ништо буквално ова за домашен интернет, а сега за постпејд порано мислам дека било 99 денари замена на тарифата и сега им е сменето сигурно чим ти имаат повисока цена ставено. Нова мала информација околу роденденот на А1:поскапи и нови тарифи со ново име.
Ми истече договорот со претплата од 1100 денари, и отидов и направив необврзувачки договор, без уред да земам од кај нив, субвенции да не користам, претплатата да ми биде 700 денари со 65 гига интернет и неограничени пораки и смс, значи од поголема на помала тарифа отидов, технички истата претплата е, ама без субвенции за уред и уред, и без да сум обврзана 24 мессци.. И овие што мислат дека им даваат субвенции за уреди бесплатно, божеее, мене ми ја намалија претплатата врз основа на тоа што нема да користам субвенции за уред и нема да земам уред.
https://www.a1.mk/postpejd/tarifi Ау, изгор цениве нови изгор, ги преименуваа од A1 Nova на A1 Ultra и си покачија пак на цени, а профитот ќе го трошат за изградба на нова мобилна мрежа која уште ја градат. Нема којзнае што ново, ама најновото е дека имате промоција со а1 Комбо 1/1Gbps за 499 денари/месечно, што е поволно доколку кај вас имате оптика од А1, ама за цените има да им се замери и тоа како дека ги дигнаа и ги направија слични на оние од телеком. Мене подобра опција в село ми е да земам Магента 1 наместо А1 Комбо, бидејќи телеком нудат брз интернет преку бакар до 50/10 ако подржува секако бакарот, телевизија со 120 канали и 2 М мобилни линии со некоја промоција имаш тука и повеќе интернет, се на се без телевизија 800+800+800=2400 денари и телевизијата 500 денари =2900 денари иста цена како на А1. Плус тука имам и интерактивна телевизија и гратис сите спортски кои ги нема на А1.
На која тарифа си? Ако си на A1 Nova M/L/XL или по ново ултра би требало да имаш, за претходните Neo/Neon не знам.
@NPN ако немаш вака да пиши "кон размена": Тука од страна во менито кога ќе притисниш на А1 Нет Сеф: Треба да те однеси директно кон размена:
Треба да те однеси директно кон размена: Види го прикачениот фајл 872382 [/QUOTE] Дали озбилно разменуваат 40 гб за 200 мб во роаминг,па со 200 мб не можеш ништо.. Дури ја поминеш границата ќе се потрошат...можеби е некоја грешка... Ццц,имав а1 број две години и го користев бидејќи купив телефон на син ми и мораше да земеме број на претплата а на друго место го немаше телефонот,и после истек на договорот одма си отидов од кај нив.