Да, може, на која сакаш мрежа да се поврзиш можеш да користиш Интернет, оти и Црна Гора е во земјите од Западен Балкан. Ако има постпејд број има вклучено интернет според тарифата и за земјите во Западен Балкан. Ако си припејд, се активира пакет од на страната и треба да имаш останато 5 ден кредит за да ти фунцкионира интернетот.
Јас вчера звонев во а1 баш за ова дпрашам за ц гора,син ми е при пејд и ми кажаја дека нема бесплатни разговори на при пејд само на пост,ако сакам на при пејд можело да активирам пакет од 50 минути за 599 денари. Не активирав ништо бидејки има другарчина со пост бројчина,ама ми падна чудно ми титна од неговиот бр сабајле иако имаше само 15 денари Баш ке му звонам да пробам дали ке може да се слушниме.
Да. Само ако одиш прв пат мора да активираш од апликацијата А1 западен балкан тарифа и тоето. Јас лани прв пат активирав и уште ми седи услугата активна. Од тогаш сум врвела низ западен балкан и никогаш сум немала проблем за интернет. Јас ни мк не зборам на телефон така да за тој дел не можам да поможам.
Зависи каква технологија е кај тебе достапна, ако има кабловска или оптика од А1 тогаш на А1 ќе се поврзиш, ако има VDSL (30Mbps стабилен брз интернет) или оптика од Телеком ќе одиш на Телеком. Телевизијата и таа зависи од технологијата што е достапна кај тебе - ова кај А1 најмногу зависи, а Телеком е IPTV платформа и имаш сега 2 различни платформи Макс Тв и Магента ТВ, се разликуваат. Јас сум на А1 и сум задоволен од интернетот, телевизијата е преку антена нема којзнае каков квалитет и ги гледам само слободните канали не сум на претплата за телевизија.
Здраво. Моментално се наоѓам во Германија и тука користам интернет од вифи. По грешка дури два пати го пуштив мојот интернет од претплатата мобилен хотелот и веднаш го исклучив тоа беше само на 5 секунди. Дали ќе ми стигне многу повисока сметка?
Нема, не можеш да имаш интернет во странство ако немаш активирано роаминг пакет.. Мислам можеш во Западен Балкан, ама тоа пак е регулирано и на А1 и на Т мобиле со тоа што имаш во претплатата вклучено интернет во роаминг.. За на друго место мораш да имаш активирано пакет самата, нема да може од претплатата да ти се троши интернет и да ти се наплати поскапо.
Дека мене ми стаса порака ако сакам да активирам пакет. Но тоа траеше само неколку секунди, веднаш го ставив тел на авионски режим Сепак се плашам да не ми стаса некоја голема сметкА.
Не може да е поголемама од 1.000 денари за интернет, освен ако со СМС порака не дозволиш. За разговори и СМС пораки треба да добиеш СМС порака за потрошени 3.000 денари.
Ќе има Само ќе плати висока сметка, прво стигнува известување дека е достигната сметка од 1000 ден, ако продолжиш ќе продолжи да се тарифира како нетипичен сообраќај и ќе се суспендира бројот автоматски.
Дечки може ли да се купи при пејд нов број од трафика како порано? И задолжително ли е лк пошто мене ми е истечена, знае ли некој?
Може, не треба лк з а купување, за регистрација можеш и сама на страната на А1 да го регистрираш бројот или преку порака, има на самата картичка инструкции.
За купување на СИМ на А1 од трафика не сум видела да продаваат во некоја (само надополнуваат кредит). Ако има, ќе ти каже некоја членка. Од А1 да купиш, ќе ти побараат лична карта.