Ако најдеш во трафика (види и во бензиски пумпи), не ти треба лична карта. Регистрирај А1 Припејд број
Не мора со лк да купи од А1, може само да ја купи па онлајн да се активира. За активурање бараат лк во А1.
Koga si vo druga zemja vo roaming se zavisi od operatorot kaj si poverzan , na tie slucai samo toj operator ima pristap i te tarifira po cenite na roamingot sekogas pazi i aktiviraj roaming uslugi da nemas problem
Se zavisi sto ke baras od operatorot i od tehnklogija sto me imas moznost da koristis , na poveke raboti A1 e po dobar no sepak se zavisi vo koj grad i moja tehnolovija
Ne se no ako imas paket vo A1 mislam na internet i mobilen broj go zemas so 1000 denari so neogranicemi uslugi i 9000 denari subvencija za aparat i nekoi drugi uslugi sto nema vo drugi operatori
Дали на некој му стига различна цена во сметката по основ на ддв? Претплата мие 899 со неограничен нет, повици итн, некош ми стига 925, 940, последнава 915. Секош различна и секој пат различно ддв, некош 139ден, 145ден, 137ден исто и во услуги. А во сметката пишува и наплата од 12ден за користење услуги во продажен салон а вакво нешто немаше порано.
Наплатата за плаќање во салон ја воведоа пред некоја година. А, за сумата во сметката може да ти дојде поголема ако нешто си трошел над договореното во пакетот.
Како можам да поднесам жалба за сметката од А1? Ми наплаќаат двојно повеќе отколку што треба за роаминг.
Надминато е нешто, обично ммс порака, или премиум порака ако си пратил, јсп, паркинг. Јави се контакт центар нека ти кажат зошто е повисока.
Ми пратија на мејл одговор, воведено било тоа за услуги во продажен салон ко провизија од 15ден. Глупости. Иначе немам надминато ништо, пред еден месец испратив смс на француски број али си го платив тоа, ама имам забележано дека на секоја сметка има различно ддв, еднаш 139, 145..
Тогаш пиши приговор, прашај поради која причина е тоа така и ако треба нека ти корегираат неколку ф-ри каде што е повеќе наплатено.
Им пишав за ддв-то оти секоја различна сметка е различно ми го одговорија ова, плус тоа 15ден услугите без прашање си го направиле регуларно. Ако донесат трет оператор тој унгарскиот ќе се префрлам дефинитивно и онака договорот мие истечен во А1.
Колку време трае активиран пакет за интернет? Активирав пакет 5 GB за 299 денари, и наводно траел само еден ден. Ми стигна сметка околу 5000 денари, си го наплаќале интернетот по редовна тарифа. Им пишав, морало лично во салон приговор да се поднесе, а јас не планирам наскоро да доаѓам во Македонија.
Месечен е тој пакет, можеби не е активиран еднократниот па повеќе пати се исфактурирал, а инаку да, за приговори, активирање и деактивирање пакети во салон мора лично. Друго решение е да пуштиш полномошно на некого кое ќе гласи "За потребите на А1" и да завршите работа.
@marija305 Проблемот е што јас сум активиралa 5 GB на 14 јули и ми стигнало порака дека е валиден до 15.07, и во тој момент не ни приметив дека е до следниот ден, мислејќи по автоматизам дека е до следниот месец. Како може пакет да биде валиден еден ден?