zdravo sakamd a prasam za online plakajne na smetki snosti plativ kaj 12 navecer i denes seuste mi pishuva deke ne mi e platena a mi stasa poraka na telefon deka uspeso e izvrseno plakajne
Дали некој знае колку се плаќа за да се земе број на ВИП една картичка, и дали ти бараат лична карта за да ја купиш?
Драги ВИП-овци дајте опрајте се и доста сецка овој интернет и телевизијата. Има луѓе што работат и од дома де. И за информација, тука во Македонија постои кирилица, па не е лошо и така да ни честитате празници. Нека трепка од среќа.
Преку банка оди, само толку знам. Треба од банка да ти оддобрат, а нели за банка да ти оддобри мора да си вработен, бла бла. Ми објаснуваа ама комплицирано звучеше. Прашај во некој салон на ВИП најубаво.
За да земеш на рати мора да си во работен однос. Одиш во ВИП и пополнуваш еден формулар, па после си го отплатуваш кредитот во банката, а на ВИП му се доставува целосната сума колку што чини телефонот.
Мора да си вработена. Кога пополнуваш барање за да плаќаш телефон на рати, автоматски ти е одобрено. Ратите треба да ги плаќаш во НЛБ Тутунска Банка. Од ВИП имаат склучено договор само со таа банка. Освен ратата, треба да плаќаш и за одржување на трансакциската сметка. Месечно се плаќа 30 денари. Ова е 100% сигурно. Маж ми плаќаше телефон на рати.
А треба во вип да однесам документ дека сум вработена? Дали се чека за одобрување ? Дали треба да се оди во банката?
Не носиш потврда, ти даваат од таму треба да ја завериш на работа. Автоматски се одобрува, само процедурата е некој пола час зошто има многу документи. Автоматски се отвора сметка во банка ако немаш и таму се повикуваш на неа кога плаќаш рата. Ова ти го кажувам како поранешен вработен, 100% сигурно.
Не е ни пола сат работа , за да ми удрат мене печат ке треба три дена да чекам Затупана држава со затупани бирократии
Мислев во ВИП е пола саат работа. А за на работа вајда ќе треба да почекаш. Внимавај да има се што треба. Штембил, кружен. Плата, стаж, потписи итн. Инаку ти го враќаат.