Јас ја користам таа крема од гарниер и сум презадоволна..често пати ја користам и како обицна пудра пред да ја нанесам камената и преубаво седи...исто имам проблем со кожата значи ми е многу чувствителна....почно да ја користиш нема да се зезниш
Ја купив таа на Гарниер по сите пофалби кои ги читав. Не е лоша, ама имам пробано многу поубави ББ креми. Не се познава многу на лице, но го прави лицето почисто, матира, не свети, брзо се впива, лесно се размачкува, има некој благ неутрален мирис, цената е ок за 50мл.
Оваа кремава многу ми остава боја по алиштата. Кога сум користела пудри немав толку мака. Сега што облеков деновиве, ем со пазење, ем се извалкав.
Да го дополнам моето мислење за Гарниер кремата (5 во 1). Кога ја нанесам ми мириса на алкохол (мислам дека стварно многу алкохол има), па знае и да ме спржи негде ако имам акна, рана на лицево. Ама, пак, ги суши акните... Откако ја користам многу од акните, исчезнаа, лицето баш ми се исчисти. Изгледа од алкохолот. Да напоменам, немам пубертетски типични акни, туку пред добивање, а и онака многу си го чепкам лицево знам да се нафрлам. Иначе ми е чисто лицево.
Мене супер ми се погоди оваа Имам сува кожа, одлично ми го израмнува тенот, без да пушта боја на палома кога ќе се бришам како другите пудри што ги користам. Мирисот е нежен и не се осеќа на лице. Ми ја хидрира кожата во текот на денот и не ми го исфрла лицето. :up:
Јас ја користам од гарниер погоре што ја имаат фалено.За мрсна кожа е во слабо тубиче и многу ми се погоди веднаш се впива и скоро ич не се познава дека имаш ставено нешто.300 денари е.
^ Јас ја користам, убава е, покрива флеки и е добра замена за пудра. Е само понекогаш ми се случува по 5-6 часа носење на некои местa да стане портокалова. Камена пудра не користам, па најверојатно ако ставиш нема да ти се случи тоа.
Јас вчера си купив купив бб крема на есенс по втор пат. Мене ми е одлична,ми дава природен изглед,не сум како со паштета на фаца,а и не ја осеќам лесна е многу..и доволно покривна...добро сега јас пак си ставам прво коректор зашто имам некој акни..ама супер е,со малце камена одозгора ми држи окулу 3часа па после си светнувам по малце..сега за сега супер ми е за преку ден,не ја менувам
Јас ја користев кремата на гарниер за мрсна кожа,посветлата нијасна ама многу ми го сушеше лицето. Сега ја зедов на нивеа , кремата е преубава али мене и свелата нијанса ми е темна. Ми треба препорака за друга крема до кај 400 ден. зошто стварно незз што да земам? Добри ли се тие на балеа?
Мене ми треба помош,и тоа многу,. имам нерамномерен тен...средно беличок,не сум порцелан ама со ептен изразени подочници и само поради нив лупам тон паштета,потемна нијанса за да се изедначи цел тен на мојава фаца... ама ме прегушува некако пудрава,каква и да купам..и за навечер само,сепак тешко ја осеќам...си купив од балеа крем бб ама се зезнав ко никој-ко зебра ме направи у фацата дајте помош,што да се прави,имам и црнки од толку пудра што шљакам,и мозолки...дали да земам бб крем од гарниер,м? помош девојки!!
Многу подобро ти е да си земеш квалитетен коректор со кој ќе ги покриеш подочњаците, со ББ крема малку тешко дека ќе го направиш тоа. Ако најдеш коректор кој ќе ти прилега убаво, ББ кремата нема да ти биде толку битна. Ѕирни ги на Артдеко Камуфлаж коректорите, околу 400 денари се и се едни од најпокривните коректори. Врз коректорот само ББ крема, и завршена работа. Имаш на Есенс ББ крема, малку е по густа од гарниерот, мислам дека повеќе работа ќе ти заврши.
Јас пред некое време почнав да ја користам оваа ББ крема и сум презадоволна... Лицето ми го прави помеко а и ми корсти и како пудро ми покрива се на лицето...
Една другарка ми даде тестери од ББ кремата на Нивеа, и бев презадоволна. Сега брзо си ја купив, и дефинитивно вреди за секој денар. Не се споредува со ниедна пудра. Јас пудра и ретко ставам, имаше и период од 2-3 години кога воопшто немав ставено ниеднаш. Кога пак почнав да користам, ја мешав со крема за лице за да биде потечна. ББ кремата е точно тоа што пробував да постигнам. Не знам да кажам за другите брендови, ама на Нивеа дефинитивно ја препорачувам. Покрива црнки и мозолчиња, само на подочњаците ставам коректор прво зошто ми се многу темни.