ББ и ЦЦ креми

Дискусија во 'Лице' започната од Lilit, 13 март 2013.

1. 2212

2212 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    32
    Јас ја користам таа крема од гарниер и сум презадоволна..често пати ја користам и како обицна пудра пред да ја нанесам камената и преубаво седи...исто имам проблем со кожата значи ми е многу чувствителна....почно да ја користиш нема да се зезниш :)

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ја купив таа на Гарниер по сите пофалби кои ги читав.

Не е лоша, ама имам пробано многу поубави ББ креми.

Не се познава многу на лице, но го прави лицето почисто, матира, не свети, брзо се впива, лесно се размачкува, има некој благ неутрален мирис, цената е ок за 50мл.

3. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Оваа кремава многу ми остава боја по алиштата. Кога сум користела пудри немав толку мака. Сега што облеков деновиве, ем со пазење, ем се извалкав.

4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.211
    Да знам за неа ми кажуваше пред некој ден, нели ? :D

5. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Да го дополнам моето мислење за Гарниер кремата (5 во 1).

Кога ја нанесам ми мириса на алкохол (мислам дека стварно многу алкохол има), па знае и да ме спржи негде ако имам акна, рана на лицево.

Ама, пак, ги суши акните... Откако ја користам многу од акните, исчезнаа, лицето баш ми се исчисти. Изгледа од алкохолот.

Да напоменам, немам пубертетски типични акни, туку пред добивање, а и онака многу си го чепкам лицево знам да се нафрлам. Иначе ми е чисто лицево.

6. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Мене супер ми се погоди оваа
    Имам сува кожа, одлично ми го израмнува тенот, без да пушта боја на палома кога ќе се бришам како другите пудри што ги користам. Мирисот е нежен и не се осеќа на лице. Ми ја хидрира кожата во текот на денот и не ми го исфрла лицето. :up:

7. RiRii

RiRii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    45
    Сакам да земам од кремата ама која би ја препорачале за мрсна Т зона? :?:

8. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    10.905
    Јас ја користам од гарниер погоре што ја имаат фалено.За мрсна кожа е во слабо тубиче и многу ми се погоди веднаш се впива и скоро ич не се познава дека имаш ставено нешто.300 денари е. :)

На RiRii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lexa

Lexa Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Дали некоја ја има користено оваа бб крема??

10. BlackPiano

BlackPiano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    316
    ^ Јас ја користам, убава е, покрива флеки и е добра замена за пудра. Е само понекогаш ми се случува по 5-6 часа носење на некои местa да стане портокалова. Камена пудра не користам, па најверојатно ако ставиш нема да ти се случи тоа. :)

11. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    Јас вчера си купив купив бб крема на есенс по втор пат.
    Мене ми е одлична,ми дава природен изглед,не сум како со паштета на фаца,а и не ја осеќам лесна е многу..и доволно покривна...добро сега јас пак си ставам прво коректор зашто имам некој акни..ама супер е,со малце камена одозгора ми држи окулу 3часа па после си светнувам по малце..сега за сега супер ми е за преку ден,не ја менувам :)

12. Lexa

Lexa Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    благодарам за одговорот, уште ме интересира дали покрива црвенило (мозолчиња) и дали ставаш коректор :*

13. BlackPiano

BlackPiano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    316
    ^ Не ставам коректор и ми ги покрива мозолчињата, но за подочнаци ќе ти треба коректор. :)

14. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    2.587
    Јас ја користев кремата на гарниер за мрсна кожа,посветлата нијасна ама многу ми го сушеше лицето.
    Сега ја зедов на нивеа , кремата е преубава али мене и свелата нијанса ми е темна.

Ми треба препорака за друга крема до кај 400 ден. зошто стварно незз што да земам?
    Добри ли се тие на балеа?

15. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Мене ми треба помош,и тоа многу,.
    имам нерамномерен тен...средно беличок,не сум порцелан ама со ептен изразени подочници и само поради нив лупам тон паштета,потемна нијанса за да се изедначи цел тен на мојава фаца... :envy: ама ме прегушува некако пудрава,каква и да купам..и за навечер само,сепак тешко ја осеќам...си купив од балеа крем бб ама се зезнав ко никој-ко зебра ме направи у фацата :^) дајте помош,што да се прави,имам и црнки од толку пудра што шљакам,и мозолки...дали да земам бб крем од гарниер,м? помош девојки!! ;(

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Многу подобро ти е да си земеш квалитетен коректор со кој ќе ги покриеш подочњаците, со ББ крема малку тешко дека ќе го направиш тоа. Ако најдеш коректор кој ќе ти прилега убаво, ББ кремата нема да ти биде толку битна. Ѕирни ги на Артдеко Камуфлаж коректорите, околу 400 денари се и се едни од најпокривните коректори. Врз коректорот само ББ крема, и завршена работа. Имаш на Есенс ББ крема, малку е по густа од гарниерот, мислам дека повеќе работа ќе ти заврши.

На MilanoRedHead му/ѝ се допаѓа ова.
  17. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441

Јас пред некое време почнав да ја користам оваа ББ крема и сум презадоволна... Лицето ми го прави помеко а и ми корсти и како пудро ми покрива се на лицето... :D

18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ја има ли пробано некој на Орифлејм ББ кремата? Некое мислење?

19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.802
    Допаѓања:
    14.361
    Една другарка ми даде тестери од ББ кремата на Нивеа, и бев презадоволна. Сега брзо си ја купив, и дефинитивно вреди за секој денар. Не се споредува со ниедна пудра. Јас пудра и ретко ставам, имаше и период од 2-3 години кога воопшто немав ставено ниеднаш. Кога пак почнав да користам, ја мешав со крема за лице за да биде потечна. ББ кремата е точно тоа што пробував да постигнам. Не знам да кажам за другите брендови, ама на Нивеа дефинитивно ја препорачувам. Покрива црнки и мозолчиња, само на подочњаците ставам коректор прво зошто ми се многу темни.

20. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    2.587
    Некој?