1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ББ и ЦЦ креми

Дискусија во 'Лице' започната од Lilit, 13 март 2013.

1. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Оваа е за мрсна кожа,така?
    јас имам нормална-комбинирана,ама после некое време иако ставам и камена понекогаш знае да ми светне...оваа бб да ја земам или таа обичната?

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Ова е за комбинирана до мрсна кожа.

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Не знам за вас, ама мене ми се сомнителни овие ББ креми што покриваат повеќе или исто како Ревлон пудра.
    Летово ги гуглав баш да видам карактеристики и разлики со обична пудра, оваа треба да е на природна база, без алкохол и нормално да не е ни толку тешка ни покривна како нормална пудра.
    Сега вас ве читам ми зборите трето сосема.
    Дали навистина користиме и имаме права ББ крема или пак психилошкиот ефект на органско и природно многу лесно ни го заматува умот, а ние пак да си ставаме ништо повеќе и поразлично од пудра, само со пофенси име?
    Ребрендирање е чудесна ствар барем јас така мислам у случајов со ББкремиве.

На Silver.E, drugarka и kate21 им се допаѓа ова.
  4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    http://www.youbeauty.com/skin/columns/b ... ifferences

Вистината за ББ, ЦЦ и ДД пудрите.

Да да има и ЦЦ и ДД, ги нема кај нас али постојат.
    Убав текст прочитајте го пред да отидете во некоја парфимерија и да се олесните за некоја 500ка или повеќе.

5. IrinaMorgen

IrinaMorgen Нов член

Се зачлени на:
    13 ноември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    bb cream е нешто најдобро, покрива перфектно и не изгледа како да има премногу слоја како пудрата, изгледа природно :)

6. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    ББ Крема не користам,имам купено еднаш од Гарние ама многу водлеста е и нема никаква покривност исто како да сум ставила обично кремче. Можеби од другите фирми има подобри но изгледа мене не ми се прај кеифот со бб крем. Hipster ЦЦ крема има кај нас,од максфактор.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      5,4 KB
      Прегледи:
      477
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Ете не сум знаелa, ама после текстот на сајтот немам ни намера да трошам време ни пари на ЦЦ креми, зашто не се ништо драстично поразлично од обична течна пудра.

8. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Наместо кожата да ми се навикне на Гарниеров, таа се повеќе ме пече кога ја ставам. Па, колку алкохол има внатре ? :^)
    Немам осетлива кожа, ама Гарниеров на ракија ми мириса. :tmi:

На Hipster и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  9. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    10.905
    И мене , посебно под очиве кога ке ставам многу ме пече.

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Мене оваа на Нивеа многу ми е розева, што да и праам, лупнав само 400 денари за џабе? -.-

11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    23.617
    Искористи ја како темперна :lol:
    Шега,инаку и јас се заебав така еднаш со Нивеа

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Мешај ја со потемна пудра, не мора да е ББ крема, секако нема некоја драстична разлила меѓу пудра и ББ крема, за да ја добиеш посакуваната нијанса.
    Или подари ја на некој дома ако му одговара, да не ја фрлаш.
    Или ставај камена одозора, колку и да звучи смешно или лудо, подобро него да ја фрлиш у канта, според мене.

Или ставај малку поизразито руменило на образите да ти го озвежи лицето и да не се приметува дека ти е толку светла, само избере добра боја на руменило, потемно-кафено на пример, ке го неутралицира изгледот на душче.

На x.Daisy.x и drugarka им се допаѓа ова.
  13. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    И јас ја имам од нивеа, претемна е, ама убаво вика Хипстер, можеш и да ја ставаш како руменило (т.е. подлога за руменило). Ќе се потроши кога тогаш. 8)

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Ахх бе, читајте ја темава пред да купите, ви кажав дека е лајтот е розева, а медиум дека е многу темна. :^)

15. diamondss

diamondss Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Која е подобра? :)

Прикачени фајлови:

16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Не сакам многу пудри и било какви и да се BB, CC креми, ама оваа на Miss Sporty ме заинтересира. Најверојатно заради амбалажата :lol: Ја знаеш цената?

Разгледував коментари и мислења и до сега поголемиот дел ја оценуваат како солидна.
    Ете една блогерка која разлика ја има пред и по ненасувањето. (гугл ќе е погрижи околу преводот :D )
    http://www.misslipgloss.nl/miss-sporty- ... -bb-cream/
    Единствениот проблем кај сите кои ги разгледав беше оној со нијансите. Има само две нијанси кои одговараат на посветол тен (сепак е правено за британскиот и северно - европскиот пазар). Доколку некој има потемен тен, нема да му одговара.

17. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Сум користела повеќе ББ креми, ниту една нема ефект како што наводно треба да има, барем не кај мене.

Последно нешто што купив од овие, ББ, ЦЦ, ДД глупоштини е ЦЦ кремот на Балеа. Генерално продуктите на Балеа ми се погодени, па затоа решив да го пробам ова. Две нијанси има, нормално, посветлата ја земав.

Прво, тешка текстура, за разлика од оние на Гарниер. Мирисот стнадард, покривноста реалтивно слаба.
    Е сега, проблемот е што кога ќе се размачка, сјае и потоа лошо се суши, остава како корупки на рабовите, како да е премногу суво. И ова не е само на моето лице, баш дадов на две-три другарки да пробаат, се случува истото.

Едно добро искуство немам со овие чудесии од креми.
    Штознам, или јас не ги бирам или стварно се глупост на векот. Али сигурно, веќе не купувам!

18. diamondss

diamondss Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Ја имам дома Miss Sporty и супер е, многу покрива... Цената мислам дека е околу 150 или 200 денари и нема да зажалиш ако ја купиш. :D За нијансите да, има само 2 нијанси, но оваа ми се погоди на мене.

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    После подолго користење на Ганиер кремава, приметив дека лицево горе-долу секогаш ми е нафрлено. :( Заборавив што е да имам чисто лице.
    И некако ми е како остарено, безживотно...

Се се мислам дали е до тоа што содржи многу алкохол па ми го испива ?

И колешка ми на работа ја има истата, и неа лицето и е како испиено, збрчкано... :^)

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.793
    Јас сум презадоволна од ББ кремот на Алверде, цена солидна (179ден.), покрива доволно. Барем мојата кожа не е проблематична фала Богу, па ми служи само за изедначување на тенот. Не ми остава суви лушпи како другите креми, и не морам да ставам хидратантен крем како подлога. Лошото е што е само една нијанса, барем кај нас само една има, ама веројатно може да се прилагоди. Јас имам прилично светол тен, кога ја отворив мислев дека ќе ми биде премногу темна, ама супер ми одговара.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.