Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ББ и ЦЦ креми

Дискусија во 'Лице' започната од Lilit, 13 март 2013.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Претпоставував дека ти ќе се јавиш од некаде, не знам зошто, најверојатно потсвесно затоа што те читав дека си го купила коректорот. :lol:

Јас си имам супер лесна пудра за периодите кога сум со потемен тен, а кремата си ја намерачив за на факултет и за дневна шминка, така да, би одела со најсветлата која мислам дека ептен ќе ми се поклопи со природниот тен. Мислам дека ќе ми биде добра, па да видиме. Уште да се решам да ја купам и да ги фрлам сите непотребни кои ми се маткаат низ несесерите колку да пополнат место. :tmi:

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Феминки,јас ја купив ББ кремата на Гарниер и од прва ја утнав нијансата медиум нај темната,макар и мојот тен не е многу ни светол ни темен,важно не ми одговара некако портокалово ми го прави лицето :( можеби требаше да земам посветла.Ја баталив но по извесно време купив CC крема од Авон-светла нијанса и сега ги измешав и двете и ја добов бојата на моето лице инаку ке требаше да ја пикнам во канта :) Првиот пат кога почнав да употребувам ББ крема ја земав таа на Фармаси-медиум доста покривна и ми се изедначуваше со тенот,следна сигурно ке биде Нивеа доста ја фалат ама никаде да најдам тестер да ја пробам...

3. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Ако имаш потемен тен Нивеа ќе ти одговара, дека јас ја земав и тоа најсветлата ми беше темна а имам светол тен :)

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sparklie

sparklie Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    255
    Јас ја имам CC кремата на bourjois. Нијансата ми е ептен погодена, скроз ускладена со мојов каспер тен. Покривноста е средна, само што многу ми ги истакнува сувите делови и ептен лошо изгледа, така да ако немате суви делови мислам дека ќе ви биде погодена.

5. Angel23

Angel23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    Дали ја има користено некој Manhattan clear face ББ кремата? Еве како изгледа...

Прикачени фајлови:

6. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163

Ја има користено некој оваа на Орифлејм да сподели искуство?

7. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Имам мрсно лице, акните ми се исчистија ама имам флеки и дупчиња и прилично сум задоволна од ББ кремата на Гарниер ама при крај ми е и сега сакам да ја сменам. Не знам дали да си земам Manhattan или Nivea?? Која повеќе покрива? Исто така да прашам, порано пред да си ја ставам ББ кремата првин ставав обичен нивеа мат дневен крем за мрсно лице, но во Зегин ми рекоа дека нема потреба бидејќи ББ кремата всушност е и подлога. Вие како ја користите?

8. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484

Јас ја купив пред некое време. Мене многу ми се допаѓа. Јас имам комбинирана кожа, а ББ кремава е лесна, со слаба покривност, но ги изедначува тенот и речиси да не ја чувствувам на лице. Лесно се размачкуве, не е преводена, а не е ниту прегуста. Врз неа поминувам со малце камена пудра само на носот и брадата за секој случај и топ е. :)

9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    И јас го споделувам истото искуство за кремот ББ.Одлична е за комбинирана кожа,а тоа што создава лесно чувство овозможува да се користи и во топлите летни денови.Кремот е нов.Претходно го имаше како крем за лице 3 во 1 во бела боја.Го користам и тоа пакување во зависност од потребата и ситуацијата.

10. SEDUCTIVE.MUSK

SEDUCTIVE.MUSK Нов член

Се зачлени на:
    25 февруари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски !
    Сакам да ве прашам дали некој од вас знае каде може да се најде оваа крема на Дермакол и какви коментари имате слушнато за неа? Поздрав

Прикачени фајлови:

11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    A ja имате ли пробано ББ кремата од Орифлејм , гледам намалена е од 460 на 250 па се мислам дали да ја порачам , искуство има ли некој ?

Прикачени фајлови:

• 26524_2.png
      26524_2.png
      Големина на фајлот:
      58,6 KB
      Прегледи:
      634
  12. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Пудра за лице

Што точно значи ББ крема? :?:

13. kimii

kimii Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Пудра за лице

ББ крема или beauty balm е пигментирана крема која има улога за изедначување на тенот а не и за прекривање :)

14. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Јас ја користев но не е ништо посебно, лесна крема е, не е мрсна но покривноста му е многу слаба.Нијансите се светли, дури и најтемната нијанса е светла.Природно изгледа на лицето, не светнува лицето..но бидејќи мене ми треба покривност затоа не сум многу задоволна.Ако ти треба само за изедначување на тенот можеш да си ја земеш но за покривање дефинитивно не! ;)

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Си ветив не купувам пудри на Буржоа ама ме копка оваа ЦЦ крема, каква е, за каков тип на кожа е , цена и колку мл е ? Да не е пак затка како ББ кремата а не вреди за парите, ужасна е . Искуство има некој :wasntme: ?

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Мене ББ-кремата ми е една од подобрите кои сум ги користела, конкретно е за мрсна кожа и можеби не ти одговарала на твојот тип на кожа.

ЦЦ-кремата изгледа мала на прв поглед, но има 30 мл како и стандардните пудри. Мислам дека би одговарала на нормална, комбинирана и можеби мрсна кожа. Мене ми одговара супер, имам мрсна кожа но без малку пудра во прав светнувам за неколку часа.
    НО, (има многу вакви НО :lol: ) не би му се допаднала на секој. :)
    Како прво, зависи колкава покривност бараш - слаба покривност има, но дава одлична свежина. И слаб избор на нијанси. Разлистај ми ги мислењата, имам пишувано за неа повеќе во темата за пудри кога пред некоја недела стана муабет за кремава. :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    И јас ја користам истата крема и задоволна сум. Лесно се размачкува и воопште не се познава дека имаш ставено.

18. septemberinparis

septemberinparis Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    56
    Го користам овој, но не ме импресионира. Просечен. И под го користам подразбирам дека го купив претходното лето и еве уште ни до пола не е потрошен, пред некој ден си реков да му дадам шанса пак, но ништо.

19. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    јас ја користам оваа и многу сум задоволна бидејќи јас си имам проблем со црвенилото на лицето и совршено ми го покрива :)

20. strawberry-cake

strawberry-cake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Мене навистина ми се допаѓаат ББ кремите бидејќи имам чиста кожа :)