Претпоставував дека ти ќе се јавиш од некаде, не знам зошто, најверојатно потсвесно затоа што те читав дека си го купила коректорот. Јас си имам супер лесна пудра за периодите кога сум со потемен тен, а кремата си ја намерачив за на факултет и за дневна шминка, така да, би одела со најсветлата која мислам дека ептен ќе ми се поклопи со природниот тен. Мислам дека ќе ми биде добра, па да видиме. Уште да се решам да ја купам и да ги фрлам сите непотребни кои ми се маткаат низ несесерите колку да пополнат место.
Феминки,јас ја купив ББ кремата на Гарниер и од прва ја утнав нијансата медиум нај темната,макар и мојот тен не е многу ни светол ни темен,важно не ми одговара некако портокалово ми го прави лицето можеби требаше да земам посветла.Ја баталив но по извесно време купив CC крема од Авон-светла нијанса и сега ги измешав и двете и ја добов бојата на моето лице инаку ке требаше да ја пикнам во канта Првиот пат кога почнав да употребувам ББ крема ја земав таа на Фармаси-медиум доста покривна и ми се изедначуваше со тенот,следна сигурно ке биде Нивеа доста ја фалат ама никаде да најдам тестер да ја пробам...
Ако имаш потемен тен Нивеа ќе ти одговара, дека јас ја земав и тоа најсветлата ми беше темна а имам светол тен
Јас ја имам CC кремата на bourjois. Нијансата ми е ептен погодена, скроз ускладена со мојов каспер тен. Покривноста е средна, само што многу ми ги истакнува сувите делови и ептен лошо изгледа, така да ако немате суви делови мислам дека ќе ви биде погодена.
Имам мрсно лице, акните ми се исчистија ама имам флеки и дупчиња и прилично сум задоволна од ББ кремата на Гарниер ама при крај ми е и сега сакам да ја сменам. Не знам дали да си земам Manhattan или Nivea?? Која повеќе покрива? Исто така да прашам, порано пред да си ја ставам ББ кремата првин ставав обичен нивеа мат дневен крем за мрсно лице, но во Зегин ми рекоа дека нема потреба бидејќи ББ кремата всушност е и подлога. Вие како ја користите?
Јас ја купив пред некое време. Мене многу ми се допаѓа. Јас имам комбинирана кожа, а ББ кремава е лесна, со слаба покривност, но ги изедначува тенот и речиси да не ја чувствувам на лице. Лесно се размачкуве, не е преводена, а не е ниту прегуста. Врз неа поминувам со малце камена пудра само на носот и брадата за секој случај и топ е.
И јас го споделувам истото искуство за кремот ББ.Одлична е за комбинирана кожа,а тоа што создава лесно чувство овозможува да се користи и во топлите летни денови.Кремот е нов.Претходно го имаше како крем за лице 3 во 1 во бела боја.Го користам и тоа пакување во зависност од потребата и ситуацијата.
Здраво женски ! Сакам да ве прашам дали некој од вас знае каде може да се најде оваа крема на Дермакол и какви коментари имате слушнато за неа? Поздрав
A ja имате ли пробано ББ кремата од Орифлејм , гледам намалена е од 460 на 250 па се мислам дали да ја порачам , искуство има ли некој ?
Пудра за лице ББ крема или beauty balm е пигментирана крема која има улога за изедначување на тенот а не и за прекривање
Јас ја користев но не е ништо посебно, лесна крема е, не е мрсна но покривноста му е многу слаба.Нијансите се светли, дури и најтемната нијанса е светла.Природно изгледа на лицето, не светнува лицето..но бидејќи мене ми треба покривност затоа не сум многу задоволна.Ако ти треба само за изедначување на тенот можеш да си ја земеш но за покривање дефинитивно не!
Си ветив не купувам пудри на Буржоа ама ме копка оваа ЦЦ крема, каква е, за каков тип на кожа е , цена и колку мл е ? Да не е пак затка како ББ кремата а не вреди за парите, ужасна е . Искуство има некој ?
Мене ББ-кремата ми е една од подобрите кои сум ги користела, конкретно е за мрсна кожа и можеби не ти одговарала на твојот тип на кожа. ЦЦ-кремата изгледа мала на прв поглед, но има 30 мл како и стандардните пудри. Мислам дека би одговарала на нормална, комбинирана и можеби мрсна кожа. Мене ми одговара супер, имам мрсна кожа но без малку пудра во прав светнувам за неколку часа. НО, (има многу вакви НО ) не би му се допаднала на секој. Како прво, зависи колкава покривност бараш - слаба покривност има, но дава одлична свежина. И слаб избор на нијанси. Разлистај ми ги мислењата, имам пишувано за неа повеќе во темата за пудри кога пред некоја недела стана муабет за кремава.
И јас ја користам истата крема и задоволна сум. Лесно се размачкува и воопште не се познава дека имаш ставено.
Го користам овој, но не ме импресионира. Просечен. И под го користам подразбирам дека го купив претходното лето и еве уште ни до пола не е потрошен, пред некој ден си реков да му дадам шанса пак, но ништо.
јас ја користам оваа и многу сум задоволна бидејќи јас си имам проблем со црвенилото на лицето и совршено ми го покрива