Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ББ и ЦЦ креми

Дискусија во 'Лице' започната од Lilit, 13 март 2013.

1. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    [​IMG] [​IMG] ББ+ крема на avon anew vitale. искуства со оваа крема?Имам кобинирана накај мрсна кожа и црвенило. Дали би ми одговарала? (досега немам користено такви креми а секој ден ставам пудра и сакам пудрата да ја сведам на минимум)

2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.048
    Допаѓања:
    268.660
    Која е разликата меѓу ББ и ЦЦ кремите?

3. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    Разликата помеѓу ББ и ЦЦ кремите е суптилна - ЦЦ генерално се залага за "исправка на бојата", и е наменета за прикривање на проблеми на кожата како црвенило, акни, флеки, темни кругови. Исто така ЦЦ кремите се светли и се во боја на коректор, во текстурата содржат во зелен, розев, жолт тон ,и тоа значи дека ја осветлуваат кожата. ББ кремите се по лесна пудра со слаба покривност, тие имаат неколку бенефиции SPF фактор за заштита од сонцето, содржат антиоксиданси, и се хидратантни (се зависи од брендот). Уште една разлика, ако може да се каже, помеѓу ББ и ЦЦ кремите е дека ББ се препорачуваат за помлада кожа, додека ЦЦ за повозрасна.
    Јас имам користено и од двете од многу различни брендови, разликата е минимална скоро и не воочлива за мене бидејќи немам никакви проблеми со кожата.
    Би ти препорачала доколку си млада и доколку немаш проблеми со кожата да користиш ББ крема или да отидеш во некоја добро снабдена парфимерија и да пробаш тестери така најдобро ќе видиш што и одговара најмногу на твојата кожа, во најдобар случај доколку си во можност да ги купиш и да ги пробаш двете.

Последна измена: 25 октомври 2015
    На wanderlust, irenna, Maya1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    Види подоле имам коментирано да не се повторувам :)

5. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Девојки, предлог за некоја добра бб крема? Ми треба за секојдневна употреба за на работа, да не ставам пудра цело време. Имам чисто лице.

6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    Пред 2-3 дена земав една ББ крема на Биотен, чисто зошто беше на попуст во ДМ за 175 денари. Кремава испадна баш океј, доста солидна. Мириса преубаво, ја хидратира кожата и во најмала рака, ја измазнува бојата. Е сега, зависи од кожата. Јас имам чисто лице, речиси никогаш и не користам пудра и вакви креми. Така да, не можам да ја оценам покривноста најреално. Но за таа цена, супер е. Оваа е кремата:

bioten.jpg

На glosipgirl, Fatalnata, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Кремот го користам веќе 3 дена и сум презадоволна што немам веќе потреба од пудра. Имам прилично чисто лице, само малку црвенило, и ми го изедначува тенот со нанесување на само еден слој. Лесно се размачкува и убаво мириса.Уште поубав резултат добив кога ставив и камена пудра на буржоа таа што е во црвено кутивче,на овошна база. А предходно пробав од другарка ББ крем на евелин и не ми одговараше, лицето ми беше како иритирано. avon-anew-bb-krema-54460-1024x1024-201310110909.jpg

8. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Предлог за природна бб крема без силикони, парабени и нафтени деривати некој да користел?

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  9. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.104
    Повеќе користам ББ крема отколку пудра.Пудра само за на свадба,некоја прослава или така нешто.Ја користам на гарниер ББ кремата
    images (3).jpg

10. Elaria

Elaria Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    182
    Ќе ви предложам нешто... Помешајте пудра и крема што ги користите, во однос 1:3 отприлика . Ќе добиете ваша лична бб крема, т.е. боја и состав што ви одговара ;)

11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.125
    Ве молам за предлог за бб крема за комбинирана кожа со солидна покривност :*

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Бб кремите немаат баш солидна поктивност бидејќи намената им е да го изедначат тенот и се доста лесни. Нешто како обоена крема. А доста фалена тука е таа на Гарние за комбинирана кожа, околу 300 ден. е. :)

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.646
    Мoжеш дa јa прoбaш цц кремaтa нa Буржуa , дoбрo пoкривa и е истo тaкa дoбрa зa кoмбинирaнa кoжa

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.104
    Таа на Гарниер е одлична.Јас сум пробала и други ама таа се покажала како најдобра

15. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.125
    Благодарам многу девоjkи :*

16. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Јас од срце ја препорачувам од авон на anew. Преубава ми е, понекогаш и камена од bourjois си ставам таа со црвено капаче на овошна база и супер ми е :P

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Може ли предлог за BB крема но да не е поскапа од 200 денари
    Итно ми е може ли предлози?

18. biljana13

biljana13 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    BB krema od garnier debelata tuba -medium i + tonik za otstranuvanje sminka 2 te za 343 den. gi ima tuka vo edna apteka pa nezam kakvi se i dali ke mi odgovara ovaa krema, jas imam normalna koza?pisete sovet?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Многу од вас летоска ми ја понудија ББ кремата на Гарниер во подолго тубиче поконкретно таа за комбинирана кожа, но сепак се одлучив да ја земам помалата за сите типови кожа.
    Искрено, не очекував многу ја зедов од Дм за 279 денари изгледа беше на попуст.
    Она што оваа ББ крема и го прави на мојата кожа е просто неверојатно. Многу убаво хидратира, си ја земав нијансата LIGHT бидејќи МЕДИУМ е прилично потемна. Супер се вклопи со мојот тен, одлична за секој ден. Мене ми држи цел ден, мала количина нанесувам и не мрднува. Ви ја препорачувам.

На LollySky, Rose96, A-j-a и 6 други им се допаѓа ова.
  20. b.u.tt.e.r.F.L.Y

b.u.tt.e.r.F.L.Y Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    152
    Женски, сте ја користеле?
    Каква е?

Прикачени фајлови:

• download.jpg