ББ+ крема на avon anew vitale. искуства со оваа крема?Имам кобинирана накај мрсна кожа и црвенило. Дали би ми одговарала? (досега немам користено такви креми а секој ден ставам пудра и сакам пудрата да ја сведам на минимум)
Разликата помеѓу ББ и ЦЦ кремите е суптилна - ЦЦ генерално се залага за "исправка на бојата", и е наменета за прикривање на проблеми на кожата како црвенило, акни, флеки, темни кругови. Исто така ЦЦ кремите се светли и се во боја на коректор, во текстурата содржат во зелен, розев, жолт тон ,и тоа значи дека ја осветлуваат кожата. ББ кремите се по лесна пудра со слаба покривност, тие имаат неколку бенефиции SPF фактор за заштита од сонцето, содржат антиоксиданси, и се хидратантни (се зависи од брендот). Уште една разлика, ако може да се каже, помеѓу ББ и ЦЦ кремите е дека ББ се препорачуваат за помлада кожа, додека ЦЦ за повозрасна. Јас имам користено и од двете од многу различни брендови, разликата е минимална скоро и не воочлива за мене бидејќи немам никакви проблеми со кожата. Би ти препорачала доколку си млада и доколку немаш проблеми со кожата да користиш ББ крема или да отидеш во некоја добро снабдена парфимерија и да пробаш тестери така најдобро ќе видиш што и одговара најмногу на твојата кожа, во најдобар случај доколку си во можност да ги купиш и да ги пробаш двете.
Девојки, предлог за некоја добра бб крема? Ми треба за секојдневна употреба за на работа, да не ставам пудра цело време. Имам чисто лице.
Пред 2-3 дена земав една ББ крема на Биотен, чисто зошто беше на попуст во ДМ за 175 денари. Кремава испадна баш океј, доста солидна. Мириса преубаво, ја хидратира кожата и во најмала рака, ја измазнува бојата. Е сега, зависи од кожата. Јас имам чисто лице, речиси никогаш и не користам пудра и вакви креми. Така да, не можам да ја оценам покривноста најреално. Но за таа цена, супер е. Оваа е кремата:
Кремот го користам веќе 3 дена и сум презадоволна што немам веќе потреба од пудра. Имам прилично чисто лице, само малку црвенило, и ми го изедначува тенот со нанесување на само еден слој. Лесно се размачкува и убаво мириса.Уште поубав резултат добив кога ставив и камена пудра на буржоа таа што е во црвено кутивче,на овошна база. А предходно пробав од другарка ББ крем на евелин и не ми одговараше, лицето ми беше како иритирано.
Повеќе користам ББ крема отколку пудра.Пудра само за на свадба,некоја прослава или така нешто.Ја користам на гарниер ББ кремата
Ќе ви предложам нешто... Помешајте пудра и крема што ги користите, во однос 1:3 отприлика . Ќе добиете ваша лична бб крема, т.е. боја и состав што ви одговара
Бб кремите немаат баш солидна поктивност бидејќи намената им е да го изедначат тенот и се доста лесни. Нешто како обоена крема. А доста фалена тука е таа на Гарние за комбинирана кожа, околу 300 ден. е.
Јас од срце ја препорачувам од авон на anew. Преубава ми е, понекогаш и камена од bourjois си ставам таа со црвено капаче на овошна база и супер ми е
BB krema od garnier debelata tuba -medium i + tonik za otstranuvanje sminka 2 te za 343 den. gi ima tuka vo edna apteka pa nezam kakvi se i dali ke mi odgovara ovaa krema, jas imam normalna koza?pisete sovet?
Многу од вас летоска ми ја понудија ББ кремата на Гарниер во подолго тубиче поконкретно таа за комбинирана кожа, но сепак се одлучив да ја земам помалата за сите типови кожа. Искрено, не очекував многу ја зедов од Дм за 279 денари изгледа беше на попуст. Она што оваа ББ крема и го прави на мојата кожа е просто неверојатно. Многу убаво хидратира, си ја земав нијансата LIGHT бидејќи МЕДИУМ е прилично потемна. Супер се вклопи со мојот тен, одлична за секој ден. Мене ми држи цел ден, мала количина нанесувам и не мрднува. Ви ја препорачувам.