Jas ja imam koristeno i mozam samo pofalni zborovi da kazam za kremava.Preubava e, epten ubavo ja izmaznuva kozata i go izednacuva tenot.Duri kako blur efekt da dava.Za onie so prilicno cisto lice moze slobodno da ja koristat kako zamena za pudra. Koj ima suva koza pozelno e prethodno krema da stavi bidejki ne e nesto hidratantna. Se na se odlicna e.
Пред некој ден земав бб-крема на Еуцерин ( не можам да најдам слика ) и не сум баш задоволна . Кога ја ставам на лице кожата ми се прави како да ми се лупи и како зацементирана сум. Ставив плус и обичен крем и пак ништо. Инаку има доста солидна покривност . Имам едно прашање. Дали има бб креми што се посебно за зрела кожа а посебно за помлада, или сите се исти ?
Феминки, дали некој користел ББ крема на BURRA козметика, многу ги фалат, па мислам да ја купам и во која аптека да ја најдам?
Сакам да си купам бб крема, но досега немам никакво искуство. Според тоа што го барав по интернет заклучив дека бб кремата на maybeline е добра па ме интересира дали ја има кај нас? Во дм ја нема . Дали во космо или на некое друго место ја има? Или доколку имате некој добар предлог за бб крема за комбинирана кожа со бубулици од време на време кажете .
Јас ја имам оваа, да бидам искрена на почетокот не ми се допаѓаше баш, ми изгледаше дека е премногу мрсна ама после сфатив дека јас премногу става од неа. Со мала количина може да се намачка целото лице, лесно се нанесува. Ja имам light нијансата и како и секогаш единствена замерка ми е што немаат избор на повеќе нијанси. Цената и е околу 300 и нешто денари, ја препорачувам.
istrazuvav po internet koja e nadobra mislev ja ima tuka vo cosmo ili dm am bev sega ne slusnale za nikakva bb cream na maybeline,, pa bev vo zegin i a zemav na vichy se nadevam dobra e
I jas isto istrazuvav na internet i baš taa so plavoto kutice mi se dopadna ama kaj nas nigde ja nemav videno pa rekov ti da ne si ja videla da ja zemam , kaj nas znaci i od tie marki sto gi ima ne nosat se aj pisi mi koga ke ja probas Vichy dali e dobra kakvo i e kuticeto koj ja zema od niv i koku kosta
jas ja imam ovaa i e predobra ja koristam kako dnevna krema nema potreba pod nea da se nanesuva druga krema 1260 denari ja zemav od zegin megutoa ovaa e za lice so akni dokolku nemas akni ima druga najubavo ke prasas vo apteka i oni ke ti kazat
- BB кремава на Garnier е топ, само течна е многу некако тоа приметив лесна е за секој ден,има 15ка фактор заштита,е сега јас дека бев на брзина и онака само ја џапнав не ни видов нијанса,сега ја поцрнета цела ,ставам од оваа и онака чудно изгледа,а зимно време кога ќе ми падне бојата бела како вампир ќе бидам и после ова гледам што купувам..е сега не знам за вас ама откако ќе ја ставам BB кремава лицето ич не ми е мрсно не ми се мрси мат ми е нонстоп а додека со оваа подоле ми се мрси по некое време - BB кремава на Maybelline ја видов од јутуберкиве по втор пат ја користам и ми се допаѓа многу,има голем избор на нијанси јас fair земав ама и не е толку светла таман сум ја погодола со бојата на лицето,има фактор 30ка и е баш добра за млада кожа,онака солидна покривност баш како за секој ден Откако ќе ги потрошам овие ја сакам таа на loreal што е како бела крема и кога ќе се нанесе на лице уствари се изедначува со бојата на кожата ,иако јас сум малце мрзлива за ова обично ставам кога сум расположена а многу често ми се случува ништо да не ставам па дури и маскара,ова летно време најчесто
@Rabbit И двете креми се добри за нормална кожа, исто така и двете ти се достапни во Космо и ДМ-маркетите. Мене лично повеќе ми се допаѓа кремата на Биотен, но доколку имаш многу светол тен, не сум сигурна колку ќе ти одговара light нијансата, доста е портокалова. Нијансите на Гарниер се подобри, а покривноста и кај двете креми е на слично ниво. Мој совет ти е, да видиш од која крема ќе најдеш попогодна нијанса, па таа да ја купиш.
Оваа ЦЦ крема е наменета за старосна граница од 20 до 35 години, така да, не е баш за зрела кожа. Си пишува на амбалажата ако содржи антиејџ состојки и е стиктно наменета за зрела кожа. Оваа не е.
@Rabbit На Гарние е супер, ама ако имаш мрсно лице нема да ти одговара. И на топло воопшто не одговара. Лесна е, се изедначува со тенот, со два слоја се добива океј покривност. Јас над неа ставав малку камена пудра на некои места да ми трае подолго. Дава свеж изглед на лицето.