Штета Мене ми се погоди ептен, и многу повеќе ја користам кремава отоклку пудра. Некако сите пудри што сум ги користела ми се претешки, а со ББ кремава чуствувам како ништо да немам ставено на лице. Јас имам релативно чисто лице и не ми треба голема покривност.
Листав по темата и наидов на тоа што ми треба, сега light дали е многу светла? Покривна е ? се мислам да ја нарачам?
@ninorta не, не е воопшто светла. Не сум дома моментално, кога ќе одам ќе сликам на раката да ја видиш нијансата убаво.
ББ кремата не ти е пудра па да е покривна. Затоа што ББ кремите се наменети за оние што немаат што да покријат, не покрива акни, бубулици и не е препорачлива за проблематично лице.
Јас ја користам BB кремата од Нивеа веќе 2 месеци и сум презадоволна, претходно користев и Гарниер и Дебора ама не ми одговараа многу на кожата
Чекам да ми стигне. Имам комбинирана кожа-нормална со мрсна т-зона, па се надевам дека ќе ми одговара. Немам потреба од потешка фасада, по некоја бубулица знае да ми излезе но во глобала имам чисто лице. Коректор на подочњак и накрај камена пудра и спремна сум за надвор.
која е разликата на ББ кремата од авон, на едната пишува ББ крем за измазнување на кожата со 3Ф 15 а на другата Мат ББ крем ?
И јас имам комбинирана кожа,воопшто не е мат кога ќе ја нанесеш.Кога ја ставив предобро ми изгледаше на лицето,но после една недела ми изгледаше како паштета да сум ставила на лице и не ја користам веќе.[/QUOTE]
[/QUOTE] Koja би ми ја препорачале оваа од Авон или на Гарниер. Доста читав и за двете па незнам која да ја земам. Имам нормална накај сува кожа
На Авон ја немам пробано ама на Гарниер ми е незаменлива и не би ја менувала никогаш. Имам нормална кожа, а и не ми треба голема покривност бидејќи имам релативно чисто лице. ББ кремата ја користам повеќе отколку пудра. Од мене за Гарниер
Koja би ми ја препорачале оваа од Авон или на Гарниер. Доста читав и за двете па незнам која да ја земам. Имам нормална накај сува кожа[/QUOTE] Дефинитивнона гарниер.Јас сега ја користам и сум ја користела многу долго време,покрива црвенило и многу изгледа природно на лицето како ништо да немаш ставено.
Moeto iskustvo so bb kremata na Garnier e mnogu loso,imam kombinirana koza so mrsna t zona no nemam nekoi mnogu golemi problemi so kozata no otkako pocnav da ja koristam bb kremata pocnaa da mi ispagjaat pregolemi odvartni akni a dosega sum nemala
Ја користам веќе неколку дена и сум задоволна. Како што кажа и членка погоре, кремава е за оние коишто имаат речиси чисто лице и немаат потреба да прикриваат акни, флеки и сл на лицето. Значи има мала покривност. Мене ми е одлична за тие пари. Нанесувам и камена пудра врз кремата плус коректор под очите и немам гајле.
Препорака за ББ крема за нормална/комбинирана кожа кон мрсна? Сакам да ми го покрива црвенилото во зима (да не бидам “вечито усрамената“) Бај двеј тенот на кожата ми е нормален, имам бело лице но не ептен ептен.