Дали е добро да се користи ББ крема за летниот период. До сега немам користено ниту една, ако може препорака за нормална кожа. Ја гледав оваа во дм: цената не и е мн висока но нз дали е убава, ја користи некој?
Ја нема во Скопје. Периодов, па и во лето дури и подобро е бб крема затоа што воедно и ќе ти го хидрира лицето а и ќе го изедначи тенот. Не знам која конкретно да ти ја препорачам, само обрни внимание да има барем 20 заштитен фактор.
па немам некој проблеми со акни (да чукнам во дрво)но имам на образот 2-3 ситни флеки од стискање.МАЗНИ СЕ но се МОДРИЧКИ, не изгледаат многу лошо но не ги сакам не знам како да ги излечам) Сепак на Евелине сакам да ја земам, но кажа @ванилала дека не се произведува веќе ББ крематаод каде е оваа информација?
Не знам, за жал не сум во тек затоа што одамна не сум користела било што од Евелин. Ако не сакаш да ја пробаш ЦЦ-кремата, дај и шанса на ББ-кремата од Зиаја.
Јас ја барав за мене, прашав и во повеќе дрогерии и во продавницата на Eveline кај Максим Горки и таму истото ми го кажаа. Ова беше пред отприлика 2 месеци.
http://rosee96.blogspot.gr/2015/07/bourjois-cc-cream-review.html еве @Rose96 има пишувано рецензија за кремата
Дали некој знае да ми кажи дали бб кремата од нивеа е погодна за кожа склона на акни и како влијае врз порите ?
Здраво девојки во летниот перид решив да не трупам класични пудри, туку сакам летото да си го поминам со ББ крема, па која би ми ја препорачале пишав во слични теми дека имав нормална кожа, но во последно време ми е сува, зголемена ми е видлиоста на порите, сакам нешто што ќе ми ја хидрира кожата и ќе ми даде свеж и природен изглед?
Се што наброја го има овој ББ крем на Каротен. Само плус ако не ти треба некојa покривност, тогаш деф.ќе ти се погоди овој. Еве го како изгледа : Моментално е во Тинекс и Веро околу 202 денари на попуст Имаш и со 50ка фактор ако сакаш, истиов ББ крем. Само поскап е до кај 250 ден. 50 СПФ.