тоа затоа што е многу масна самата пудра, јас орсвев тест на сите пудри дома што ги имам на лист ставив капка и оставив до утре дента да видам која ке испишти највише масло значи дека е најмрсна..од гарниерот имаше на листот наајголема дамка од масло, преголема..ептен е масна пудрата(бб кремот) али на лице не личи масна шо знам ..
Истата нијанса на Буржуа ја користам и јас, на Гарниер ја имам бб медиум нијансата (таа во високо слабо тубенце) што е наменета за комбинирана/масна кожа а јас иако имам сува ми одоговара. Е сега потемна е малку од 53ката на Буржуа, а лајт ја немам користено но верувам дека ќе е по добро да ја земеш лајт мој совет
Дали некој има користено пудра со ознака ББ (beauty balms) или ЕЕ (extra exfoliating)? Дали можат да се најдат во ДМ и која цена се?
кажете некоја добра бб крема, да не е прескапа... не мора да е многу покривна, најбитно ми е да е ептен хидратантна зошто имам мн сува кожа, особено на зима. Лани имав земено на Нивеа, ама најсветлата нијанса мене ми беше препортокалева.
Бб крема евентуално на Mac (зависи колку пари сакаш да дадеш) или види ја Ревлон колорстеј пудрата во Космо нијанса 110
Јас до скоро ја користев ББ кремата на фармаси и презадоволна бев, ама сега ја зедов на Нивеа и така/така, добра е, ама не сум 100% задоволна како од претходно наведената. Можеби затоа што ја зедов потемната, не знам, немам толку светол тен, ама оваа ептен ме затемнува...Ај ќе ја потрошам некако, па ќе се вратам пак на фармаси или па ќе ја земам посветлата. Сепак, за овие две можам да искоментирам на темава, други ББ немам пробано.
Препорачате ББ крема за комбинирана до нормална кожа, светла нијанса со жолт подтон, не повеќе од 600/700 денари. Ја имам пробано на гарние и биотен и не сум баш задоволна.