На другарка ми. Јас и ја препорачав пошто бев ептен задоволна ја користев долго време но во последно и јас ја баталив заприметив дека ми ја иритира кожата, секогаш откако ќе ја извадам лицето ми е црвено и ме печи поради алкохолот во составот, за акни не ми направи но имав ситни мозолчиња на челото што претпоставувам дека беа од неа бидејќи вообичаено челото ми е секогаш чисто.
До сега користев авон, но не миго погодува тонот на лицето уште кога беа само 2 нијанси ја порачував посветлата но ми беше многу темна. А сега кога излезе уште посветла ја пробав но премногу е бела. И друго многу ми го мрси лицето. Предложете некоја до 400ден
Farmasi -многу убава. Покривна, трајна, изненадена сум, дури и подобра од некои пудри. Само нијансата да ти се погоди. То е минус, има 2 нијанси. Сега е намалена 350 ден.
Здраво девојки дали некоја од вас го користела бб кремот од Фармаси од чајно дрво ? Како е со покривноста и дали навистина матира ?
Koja e razlikata od dvete? Prvata ja iam probano kaj drugarka me bendisa ja baram nikaden nemozam da ja najdam.. inaku imam suva normalna koza.. vo zavisnost od vremeto...pozz
Јас ја користам, ми се свиѓа. Ми одговара на кожата, не ми ја суши. Е сега јас многу малку ставам зошто не поднесувам дебел слој пудра, ама според то колку ставам убо ми покрива.
Dvete sliki sto gi spodeliv mi deluvaa isti samo razno pakovanje mi ss cini... mozda gresa.. a ovaa kakva e?? Btw...nez kakva da zemam.. da recam momentalno za suva koza a da ne mi se vpie vo lice i da ne mi bide masno posle nekolku casa
Ziaia ја користев, ама самото тоа што е крем, а не пудра не можев да ја користам ако сакам да покријам акни или било какви несовршености на лицето. Таа е супер за секојдневна употреба, доколку нема што да криеш, веројатно има и покривни, што знам
Предложете ми некоја лесна ББ/ЦЦ крема за секој ден, но да е за сува кожа По можност со подобар состав.
Дали може да ми препорачате хидратантна, а пристојно покривна нијансирана ББ Крема (со tint) за комбинирана кожа? Воопшто не се разбирам од ББ креми, имам видено некои на гарниер и други во ДМ, ама нема тестери за боја да си изберам. Образите ми се суви и црвени, а т-зоната мрсна, па нешто што ќе одговара на двете.
Имам мрсна кожа, поготво свети во т-зона и од страните на носот (лево и десно). Два саати читам на форумов и поим немам која фирма да ја одберам. Девојки помагајте
За мрсна кожа немам најдено се уште бб/ цц крема што ќе издржува околу 6-7 часа како што издржува една пудра. Се мислев да ја пробам едно време и бб кремата на MAC ама преферирам за мојава кожа повеќе пудра , заради покривноста... Досега што сум пробала од цц креми најзадоволна сум била од Bourjois 123 perfect цц кремата ,издржува 5 часа со сигурност ама секогаш сетирана со пудра одозгора , на комбинирана кожа издржува со сигурност повеќе. И за сува кожа е одлична. Пробајте ја јас таа ви ја препорачувам @MinnieLover @CinnamonBambi
Здраво Можете ли да ми препорачате ББ крем за суво лице Со црнки и акни. Нешто од кое сте задоволни или во краен случај ЦЦ крем. Поз ☺
Сосема случајно ја нарачав кремата ББ од Фармаси дека беше на попуст а ми беше потребна крема и можам да кажам дека е најдобрата крема што некогаш сум ја користела. Покрива се, долготрајна е, а нема некакво штетно влијание на мојата кожа. Топло ја препорачувам.