Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ББ и ЦЦ креми

Дискусија во 'Лице' започната од Lilit, 13 март 2013.

1. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Дали некој ги користел и би ги препорачал за комбиниран тип на кожа? Дали го мастат лицето за краток период?

Прикачени фајлови:

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.943
    Допаѓања:
    81.253
    Јас имам комбинирана кожа и едно време ја користев ЦЦ кремата на Биотен. За тие пари, не беше воопшто лоша.

Не ми се допаѓаше изборот на нијанси, јас сум многу светла и многу се познаваше дека имам нешто на лицето, а онака што знам, колку што се сеќавам не беше лоша.
    Преубаво мириса и лесно се бленда, но без камена пудра или фиксатор не издржува баш нешто многу на потопло време.

Не сум сигурна дали ќе ти се допадне, поготово ако имаш доста масна т-зона.

3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    969
    Jas imam kombinirana koza i ne sum zadovolna. Posebno za ova toplo vreme ne. Za brzo ke svetnes, a onaka teksturata im e okej. Jas ja koristam onaa freezyderm, ne e mat mat ama okej e za kombinirana koza.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга според мене нема некоја голема разлика помеѓу ББ и ЦЦ крем. Како козметички производи овој тип на креми се нешто помеѓу пудра и крем, во смисла имаат хидратанта моќа како крем и блага покривачка моќ како пудра (не толку покривна како пудрата туку поблага). Направеи се со цел да прикријат недостатоци на лицето како неизедначен тен, црвенила, меѓутоа истовремено ја негуваат кожата. Е сега колку ќе ја негуваат кожата зависи од формулата и од тоа што содржат секако. Инаку за возрасна кожа може да се користи и ББ и ЦЦ доколку самиот производ содржи состојки кои се за тој тип на кожа. Не е дека ЦЦ е само за возрасна а ББ не, многу зависи како се направени, што содржат, какви состојки содржат и секако целокупната декларација. Од она што јас може да ти го препорачам секако на природна база:
    1. ББ крем на Натура Сиберика - нема голема покривна моќ, ама има преубаво хидратантно дејство, не масти и одлично го изедначува тенот. Ја прави кожата многу посјајна и делува поздраво самата кожа. Во темата твојата шминка низ слики имам ставено и слика од резултатот. Има само една нијанса, за моето лице односно за мојот тен беше перфектна.
    2. ББ крем на Алверде сенситив со камилица овој ги немам пробано лично ама според декларацијата ми изгледаше доста убав. За покривноста не можам да кометнирам затоа што го немам нанесено.
    3. Др, Хаушка пудра- иако пишува пудра сепак повеќе претставува ББ затоа што нема голема покривна моќ, а има преубава хидратантна моќ. Во формулава се ставени сите активни состојки кои се содржани во голем борј на креми на Хаушка плус пигменти за блага покривност. Одлично го изедначува тенот.

На Mucenceto и Amelia им се допаѓа ова.
  5. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Ја има некој пробано ББ кремата на ГР? Се токмам да ја купам:D

6. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    969
    Некој искуства со бб крема на Гарниер, за мат кожа?
    Или предлог за бб со спф и за масна кожа?

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.994
    Искуство со кремава?

121112811_4849906341701098_2716337281367160987_o.jpg

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Screenshot_20201017_144932_com.incibeauty.jpg
    Ја има ли некој видено оваа крема? Знам дека во DM има на Гарниер ама кога бев последен пат оваа ја немаше.

9. Sara1986

Sara1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    15
    Искуство некој за кремава? 20201019_121752.jpg

10. Kathrynn

Kathrynn Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    983
    Јас да ја пофалам BB кремата на Purito - Snail clearing. Ја користам нијансата 23-Natrural Beige, совршено го изедначува тенот и има одлична покривност, поголема и од многу пудри кои сум ги користела.
    Мислам дека веќе нема да се произведува таа крема, па откако ќе ја потрошам планирам да ја пробам BB кремата со cica екстракт.

На Selest и Giovanna им се допаѓа ова.
  11. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Баш денес бев во ДМ и ја барав конкретно оваа ама ја немаше. Да не ја има видено некој на друго место?

12. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Пошо не можев да ја најдам оваа, ја купив онаа класик на Гарниер, фина е. Инаку можеш да провериш у Космо :) Ако случајно ја најдеш пиши :*

На Ladybug2436 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    10.204
    Пурито ќе преминуваат во скроз веган бренд па затоа ќе ја укинат верзијата со екстракт од полжав. Новата треба да е многу слична на неа. Наредна ми е на листа за купување, ама никако да дотрошам отворени работи (facepalm) влечкам една пудра со месеци како почнаа карантини и изолации.

На Kathrynn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    5.893
    Ретко користам шминка, особено пудра, т.е. нешто со покривност на лицето. Сум пробала само 2 BB креми: една од Garnier и една од Ziaja. Не се сеќавам точно која од Garnier, одамна беше (веројатно некоја за комбинирана кожа), и имаше добра покривност (не премногу), но ми беше премногу сува за мојата кожа (имам нормална кон сува кожа). Оттогаш сум ги разгледувала повторно BB кремите на Garnier, но за никоја не пишува конкретно дали е за сува кожа: или пишува за комбинирана или воопшто не пишува за кој тип (можеби за сите важи?).

Од Ziaja ја пробав оваа:

Има помала покривност од Garnier, би рекла можеби и минимална, но од аспект на чувство на кожа е предобра. Ми се чини дека кога ја користам, кожата ја чувствувам похридрирана отколку да ставам обична хидратантна крема, дури и посакувам да ја имаше кремата со иста формула како хидратантна наместо BB крема.

Од аспект на нијанса, имам светол, но не премногу бел тен, и морам да кажам дека е потемна за мојата кожа, особено на зима, преку лето е поок. Кога ја пребарував сликата, видов дека имаат направено повеќе нијанси од оваа, т.е. посветла и потемна, но мислам дека кај нас има само по една нијанса за различните типови на кожа, односно само оваа нијанса ја има за сува кожа. Доколку грешам, поправете ме, баш би сакала да пробам посветла нијанса.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vrvka

Vrvka Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас ја користам СС кремата на Фармаси. Имам многу чувствителна кожа на лицето и не користам пудри. Оваа крема е лесна и воедно покрива како пудра. Ви ја препорачувам за секојдневна употреба.

16. FancyGirl*

FancyGirl* Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    3.623
    Ја користам истата и сум презадоволна. Но би сакала наредно да ја пробам ББ кремата на Purito.

@Kathrynn Откако ке ја пробаш таа со cica екстакт сподели мислење дали си задоволна и од неа. :)

17. Plavataaaaa

Plavataaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    дали можеш да ми кажеш која е цената на бб кремот ? :)))))))))) :*

18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.761
    Допаѓања:
    2.068
    Од Еликсир ја порачувам таму често е на попуст, оригиналната цена и е 633 сега е намалена на 443.

На Plavataaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ketrin21

Ketrin21 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2019
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Здраво дали некој ја има користено ова бб крема и дали сте задоволни, или цц кремот која е подобра?

Прикачени фајлови:

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FancyGirl*

FancyGirl* Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    3.623
    Не ја имам пробано ББ кремата, но ја користам веќе 1 година ЦЦ кремата нијансата Light to Medium и сум презадоволна. Покривна е доволно, лицето изгледа свежо и има мат финиш. :)

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.