ББ и ЦЦ креми

Discussion in 'Лице' started by Lilit, Mar 13, 2013.

1. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Дали некој ги користел и би ги препорачал за комбиниран тип на кожа? Дали го мастат лицето за краток период?

Attached Files:

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас имам комбинирана кожа и едно време ја користев ЦЦ кремата на Биотен. За тие пари, не беше воопшто лоша.

Не ми се допаѓаше изборот на нијанси, јас сум многу светла и многу се познаваше дека имам нешто на лицето, а онака што знам, колку што се сеќавам не беше лоша.
    Преубаво мириса и лесно се бленда, но без камена пудра или фиксатор не издржува баш нешто многу на потопло време.

Не сум сигурна дали ќе ти се допадне, поготово ако имаш доста масна т-зона.

3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Jas imam kombinirana koza i ne sum zadovolna. Posebno za ova toplo vreme ne. Za brzo ke svetnes, a onaka teksturata im e okej. Jas ja koristam onaa freezyderm, ne e mat mat ama okej e za kombinirana koza.

ludamaja10 likes this.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво драга според мене нема некоја голема разлика помеѓу ББ и ЦЦ крем. Како козметички производи овој тип на креми се нешто помеѓу пудра и крем, во смисла имаат хидратанта моќа како крем и блага покривачка моќ како пудра (не толку покривна како пудрата туку поблага). Направеи се со цел да прикријат недостатоци на лицето како неизедначен тен, црвенила, меѓутоа истовремено ја негуваат кожата. Е сега колку ќе ја негуваат кожата зависи од формулата и од тоа што содржат секако. Инаку за возрасна кожа може да се користи и ББ и ЦЦ доколку самиот производ содржи состојки кои се за тој тип на кожа. Не е дека ЦЦ е само за возрасна а ББ не, многу зависи како се направени, што содржат, какви состојки содржат и секако целокупната декларација. Од она што јас може да ти го препорачам секако на природна база:
    1. ББ крем на Натура Сиберика - нема голема покривна моќ, ама има преубаво хидратантно дејство, не масти и одлично го изедначува тенот. Ја прави кожата многу посјајна и делува поздраво самата кожа. Во темата твојата шминка низ слики имам ставено и слика од резултатот. Има само една нијанса, за моето лице односно за мојот тен беше перфектна.
    2. ББ крем на Алверде сенситив со камилица овој ги немам пробано лично ама според декларацијата ми изгледаше доста убав. За покривноста не можам да кометнирам затоа што го немам нанесено.
    3. Др, Хаушка пудра- иако пишува пудра сепак повеќе претставува ББ затоа што нема голема покривна моќ, а има преубава хидратантна моќ. Во формулава се ставени сите активни состојки кои се содржани во голем борј на креми на Хаушка плус пигменти за блага покривност. Одлично го изедначува тенот.

Mucenceto and Amelia like this.
  5. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Ја има некој пробано ББ кремата на ГР? Се токмам да ја купам:D

6. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Некој искуства со бб крема на Гарниер, за мат кожа?
    Или предлог за бб со спф и за масна кожа?

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Искуство со кремава?

121112811_4849906341701098_2716337281367160987_o.jpg

hermosa likes this.
  8. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Screenshot_20201017_144932_com.incibeauty.jpg
    Ја има ли некој видено оваа крема? Знам дека во DM има на Гарниер ама кога бев последен пат оваа ја немаше.

9. Sara1986

Sara1986 Истакнат член

Искуство некој за кремава? 20201019_121752.jpg

10. Kathrynn

Kathrynn Истакнат член

Јас да ја пофалам BB кремата на Purito - Snail clearing. Ја користам нијансата 23-Natrural Beige, совршено го изедначува тенот и има одлична покривност, поголема и од многу пудри кои сум ги користела.
    Мислам дека веќе нема да се произведува таа крема, па откако ќе ја потрошам планирам да ја пробам BB кремата со cica екстракт.

Selest and Giovanna like this.
  11. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Баш денес бев во ДМ и ја барав конкретно оваа ама ја немаше. Да не ја има видено некој на друго место?

12. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Пошо не можев да ја најдам оваа, ја купив онаа класик на Гарниер, фина е. Инаку можеш да провериш у Космо :) Ако случајно ја најдеш пиши :*

Ladybug2436 likes this.
  13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Пурито ќе преминуваат во скроз веган бренд па затоа ќе ја укинат верзијата со екстракт од полжав. Новата треба да е многу слична на неа. Наредна ми е на листа за купување, ама никако да дотрошам отворени работи (facepalm) влечкам една пудра со месеци како почнаа карантини и изолации.

Kathrynn likes this.
  14. pdb123

pdb123 Популарен член

Ретко користам шминка, особено пудра, т.е. нешто со покривност на лицето. Сум пробала само 2 BB креми: една од Garnier и една од Ziaja. Не се сеќавам точно која од Garnier, одамна беше (веројатно некоја за комбинирана кожа), и имаше добра покривност (не премногу), но ми беше премногу сува за мојата кожа (имам нормална кон сува кожа). Оттогаш сум ги разгледувала повторно BB кремите на Garnier, но за никоја не пишува конкретно дали е за сува кожа: или пишува за комбинирана или воопшто не пишува за кој тип (можеби за сите важи?).

Од Ziaja ја пробав оваа:

Има помала покривност од Garnier, би рекла можеби и минимална, но од аспект на чувство на кожа е предобра. Ми се чини дека кога ја користам, кожата ја чувствувам похридрирана отколку да ставам обична хидратантна крема, дури и посакувам да ја имаше кремата со иста формула како хидратантна наместо BB крема.

Од аспект на нијанса, имам светол, но не премногу бел тен, и морам да кажам дека е потемна за мојата кожа, особено на зима, преку лето е поок. Кога ја пребарував сликата, видов дека имаат направено повеќе нијанси од оваа, т.е. посветла и потемна, но мислам дека кај нас има само по една нијанса за различните типови на кожа, односно само оваа нијанса ја има за сува кожа. Доколку грешам, поправете ме, баш би сакала да пробам посветла нијанса.

hermosa likes this.
  15. Vrvka

Vrvka Нов член

Јас ја користам СС кремата на Фармаси. Имам многу чувствителна кожа на лицето и не користам пудри. Оваа крема е лесна и воедно покрива како пудра. Ви ја препорачувам за секојдневна употреба.

16. FancyGirl*

FancyGirl* Популарен член

Ја користам истата и сум презадоволна. Но би сакала наредно да ја пробам ББ кремата на Purito.

@Kathrynn Откако ке ја пробаш таа со cica екстакт сподели мислење дали си задоволна и од неа. :)

17. Plavataaaaa

Plavataaaaa Истакнат член

дали можеш да ми кажеш која е цената на бб кремот ? :)))))))))) :*

18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Од Еликсир ја порачувам таму често е на попуст, оригиналната цена и е 633 сега е намалена на 443.

Plavataaaaa likes this.
  19. Ketrin21

Ketrin21 Истакнат член

Здраво дали некој ја има користено ова бб крема и дали сте задоволни, или цц кремот која е подобра?

Attached Files:

Ygritte likes this.
  20. FancyGirl*

FancyGirl* Популарен член

Не ја имам пробано ББ кремата, но ја користам веќе 1 година ЦЦ кремата нијансата Light to Medium и сум презадоволна. Покривна е доволно, лицето изгледа свежо и има мат финиш. :)

ludamaja10 likes this.