Би сакала да ми кажеш доколку ја проба кремава, како си задоволна? Исто ме интересира и за нијансава 23, дали е океј за посветол тен? Искрено сакам нешто што ќе е спф и пудра во едно, особено сеа кога ќе почне да затоплува.
Здраво Дали некој би можел да каже дали е дозволена оваа крема за доилки? https://www.zegin.com.mk/mk/frezyde...m-za-zashtita-od-sonce-3-vo-1-so-spf-50-50-ml
Јас да се јавам неповикана, потрошив по 2 туби од Пурито и од Миша, нијанса 23 средната. Заклучок, многу се слични со тоа што Пурито е потешка и попокривна, потрајна. За мојата сува кожа без големи неправилности подобра се покажа Миша, понежна, полесна и сјајна. Не покрива премногу, текстурата кремаста, мене ми е досега фаворит. Не се познава во фини линии и на суви делови. Ти за која се одлучи?
Да те прашам, 23ката на Миша каква е? Јас сум многу бела и со неутрален подтон, па не знам дали ќе ми одговара. Од пудри кои нијанси ги користиш?
И јас сум прилично бела, од нијанси на Bourjois Healthy Mix ми одговара Ванила мислам 52, извадено ми е лепенчето. Најсветлата на Пурито ми беше пресветла, и како на сиво, иако се прилагодува некако на тенот. Од Миша само 23 имам пробано. Да, баш блескам од неа, а Пурито потешка, пробај ја таа.
Јас било која пудра, бб кррма ја сетирам , зошто по некој саат ми се масти кожата , колку и да е мат фала ти
23 дефинитивно одговара за нас . Во прв момент делува сиво ама се прилагодува. Незнам за која зборувате конкретно на миша, јас ја користев таа со спф (црвено паковање), многу е убава. Јас не се одлучив да продолжам да ја користам заради хемиските филтри. Ако се решам да користам такви, дефинитивно би ја купила пак. Добиваш пудра и спф 2во 1.
@MorskaSirena Ако сакаш цц крема, можеш да ја пробаш на Missha , баш погоре збориме за неа многу членки се задоволни дека е лесна а покривна крема
Да видиш во Олпео ( гтц 1 кат) и тука https://skinaholics.mk/product/missha-perfect-covering-bb-cream-no-23-natural-beige-50ml/
Не сакам тешки креми, ќе земам мала мл да ја пробам затоа што јас со Мосса светев ама добро Моса е спф крема и не ми правеше проблем.
CC кремата на фармаси, бело со розево паковање - ПРЕДОБРА! Ја користам секој ден место пудра, многу добро го изедначува тенот и дава здрав изглед на лицето
Може некој да ми каже разлика меѓу бб кремата на purito и таа на missha ? Која е полесна, поприродна и да дава по glowy,dewy look? Моментално ја користам таа на purito и убава е многу баш како second skin но не ми ги исполни баш сите очекувања, па се мислам да ја земам таа на missha или уште потешка е?