Јас ги користев и двете. Пурито е попокривна но убаво легнува на кожата. Старата амбалажа мене ми беше многу поубава и искористив сигурно 5-6 пакувања. Новава амбалажа сигурно има и некоја нова формула ама мене не ми одговараше некако нијансата иако беше истото бројче. Моментално ја користам паралелно црвената на Missa и новата wrinkle filler исто на Missa. Црвената ми е многу полесна и поприродна, дава убав сјај на лицето. Новата е посува и бара добра подготовка на лицето но не се собира во брчките. Ако бараш поприроден изглед дефинитивно црвената на Missa.
Имам масна кожа и ја користам Миша. Мене ми е многу подобра од Пурито, попријатна на лице и поубава текстура. Да, Миша има сјај, но не масен, туку баш убав. Мене сепак ми се масти челото и Т-зоната и ја сетирам со овој прав, кој дава совршен финиш, за мене ова е совршена комбинација: https://elloxy.mk/?product=innisfree-no-sebum-mineral-powder-5g
Јас ја купив вчера на Missha па денес ќе ја пробам. А сакав и пудрава во прав да ја земам, значи задоволна си од каде ја зема?
Од Елокси Презадоволна сум, ептен убав ефект дава, фиксира и сетира. И не ми се масти кожата. Комбинацијата на правот и ББ кремата за мене е врв. Пиши како ти се допаѓа Миша
Јас ја имам таа пудра во прав од пред некои 5-6 месеци и дури пред месец си реков да ја пробам, не е покривна, малку се истура повеќе отколку што треба, ама убаво матира и има добра трајност, за сетирање е одлична, а и цената е супер.
Ја има некој користено? За каква кожа е? Дали е покривна ? Јас сум со сува кожа с гледам сега гледам е намалена
Ја имам комбинирана повеќе сува кожа и воопшто не ми одговараше. Многу лоша структура, прегуста, претешко се размачкува и никако не се разредува убаво на цело лице, остануваат како дупки неразмачкано, и многу чудна е бојата.. Мајка ми исто има нормална до сува кожа и истото искуство го имаше Можеби повеќе би одговарала на мрсна кожа
Не сум ја пробала на Пурито ама ја користам на Миша другарка ми ја има на Пурито и задоволна е ама имаме многу различна кожа па не можам да потврдам за сигурно. Пред да ја земам гледав рецензии кај што ги споредуваат двете дека се речиси исти само разликата е милилитражата и цената. Скоро сегде ја фалат Миша како подобра па затоа и се одлучив за неа. Јас сум презадоволна изгледа многу природно на лице и нијансата ми е скроз погодена (јас сум ептен бледа и имам специфичен подтон што не е ни розов ни маслинест) ја зедов 23 natural beige и ми легна совршено. Имам сува кожа и не ми истакнува брчки ништо, ја препорачувам!
Јас ја порачав 25 warm beige веројатно е потемна од 23 инаку се мислев и за таа. Среќа што ми се виде светла.
@Bellaa1234 јас на missha бб кремата ти ја препорачувам, покрива супер, не е тешка, ниту масти ниту го суши лицето пробај од тестер пред да ја купиш ја има во bebe home (coslovemetics) во Сити мол
Не, ниту масти, ниту го суши лицето. Ма да јас потоа секогаш ставам камена пудра. Мојата кожа не е многу мрсна, не знам како ќе стои на помрсна кожа ако имаат тестер, земи си прво пробај ја пред да купиш
Сега ја пробав за прв пат Миша, ќе видиме како ќе се покаже. Текстурата и е средна, покрива но ќе видиме колку ќе трае. Јас ја сетирав со mac blot. Вака на лице не се осеќа тешка, ама дава некој убав изглед. Ќе видиме како ќе се покаже.
Kako ste zadovolni so BB kremata na embrolisse. Imam suva koza, no pred bilo koja bb krema do sega sepak stavav i hidratantna krema. No poveke sakam da prasam za nijansata, taa e edna nijansa jas imam Potemen ten, nesvatlivo mi e kako se prilagoduva na sekoj. Deka jas potemna dane ispadnam ko duh
Вие што ја користите Missha бб кремата ставате ли претходно крема со спф бидејќи и самата крема има спф? Исто каде во Мкд освен coslovecosmetics ја има 25 нијансата во 50мл бидејќи таму ја нема, ни кај нас ја нема.