Мене пред некој ден ми дадоа тестерче од Дебора ББ кремата, сабајле ставив и еве уште си е ОК, не сум светнала. Многу убаво измазнува, како природно да си таква и преубаво мириса па сакам да си ја земам и сакам да слушнам коментар за неа, ако ја користел и колку пари е, ме интересира?
јас ја имам бб кремата на есенс и убава ми е..ја земав двојката таа највеќе ми одговараше и кога ке ја ставам некако чудна ми е ми мава накај розево но после 2-3 минути супер ми е ми се изедначува со тенот не се ни познава дека имам ставено нешто супер е,е сеа ако имате проблем со акни нема да ви ги покрие многу многу..јас имам на челото и образите али мали се и ми ги прекрива али кога ке ми излезе некоја поголема ставам и коректор зашто само со кремава не се прекриваат,а и не светнувам одма,добра е држи до 3-4 саати па после поминувам нежно со влажно марамче или палома и терам уште саат,два зависи
Дали ја има некој користено бб кремата на балеа и како сте задоволни? видов во дм кај битпазар што е,имаше само две драстично различни нијанси-натурал и бронз и сега нз која да си ја земам и дали воопшто да земам
Мене ми е најхит сега на Ives Rocher, малку е поскапа од оваа, малку повеќе ама многу е добра, се понаша како првокласна пудра за лице.
можеш малце подетално да ми ја опишеш,и какви нијансите имаат, јас не сум задоволна од ББ ни на нивеа, ни јанг дерм, ни гарниер
Еве ме и мене со еден сеопфатен коментар за ББ кремата на Есенс. Ја земав 2ката или нијанса такозвана Натурал бидејќи беше најблиску до мојот тен. Гледав разни ривјус по нет, и точно е дека и на рака, па и на лице е маааалку потемна од што мислев, но добро се размачкува, сметав дека и малку боја ќе фатам летово па ќе биде уште подобра. Не тежи, издржува во текот на цел ден, ќе видиме како ќе издржи на уште повисоки температури од досегашните. И има задоволувачка покривност, за ББ крема и одлична. За црвенила и акни не би можела да кажам како се покажува, пошто немам такви проблеми, за моментот со мојата мрсна кожа на Т зоната некако ми потфрлува, ми е страв сега на овие жештини како ќе се покаже, али нема проблем што не може да се реши. Јас сум скроз задоволна за 295 ден.
Не знам што ти очекуваш од ББ кремата, дали да покрие се или не знам што, но таа е пред се да го израмни тенот, се разбира за оние кои имаат сосем мали разлики, некое мало црвенило или слично. Плус си има фактор и доста цинк во неа кои помагаат во заштита од сонце и во борба со малите мозолчиња. Мене оваа на Ивес Рошер ми е за нијанса подобра од овие ама и цената и е за едно 3 пати поголема. Оваа се понаша баш како пудра, ама и цената е како пудра
јас ја имам на есенс двојката. убава е па и покривна, само некако ми е мрсна, барем така осеќам кога ќе ја ставам на лице...
СаниГрл, во ДМ ја земав. Не сум била сега скоро, ама претпоставувам дека уште ја има. Можно е во таа во ГТЦ да нема, некако најнесредена ми е, во Сити Мол и кај Бит пазар провери си.
нзадоволна во поглед на нијансите имам среден тен и ниедна од претходните не ми се погоди,од гарниер ми се исфрли лицето,а и ме нервира чуството дека ми лепи лицето откако ќе нанесам (имам нормална кожа)
За комбинирана кожа која е најдобра ББ крема од овие три Менхетен, Дебора или Лореал, несакам да светнувам како сијалица, искуство некој има , благодарам
^ Јас ја имам ББ кремата на Гарниер во медиум нијансата .Одлична е кремата.Си покрива и е долготрајна. Мене ептен ми се погоди.
Најверојатно немаш акни туку имаш по некое минимално мозолче, затоа ти покрива. ББ кремата е премногу разредена за да може да покрива црвенила од акни, за такви намени си постои пудра, ББ кремот е за освежување на тенот.