Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ББ и ЦЦ креми

Дискусија во 'Лице' започната од Lilit, 13 март 2013.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мене пред некој ден ми дадоа тестерче од Дебора ББ кремата, сабајле ставив и еве уште си е ОК, не сум светнала. Многу убаво измазнува, како природно да си таква и преубаво мириса па сакам да си ја земам и сакам да слушнам коментар за неа, ако ја користел и колку пари е, ме интересира? :)

2. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    јас ја имам бб кремата на есенс и убава ми е..ја земав двојката таа највеќе ми одговараше и кога ке ја ставам некако чудна ми е ми мава накај розево но после 2-3 минути супер ми е ми се изедначува со тенот не се ни познава дека имам ставено нешто супер е,е сеа ако имате проблем со акни нема да ви ги покрие многу многу..јас имам на челото и образите али мали се и ми ги прекрива али кога ке ми излезе некоја поголема ставам и коректор зашто само со кремава не се прекриваат,а и не светнувам одма,добра е држи до 3-4 саати па после поминувам нежно со влажно марамче или палома и терам уште саат,два зависи :)

3. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Дали ја има некој користено бб кремата на балеа и како сте задоволни?
    видов во дм кај битпазар што е,имаше само две драстично различни нијанси-натурал и бронз
    и сега нз која да си ја земам и дали воопшто да земам :?:

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.130
    Мене ми е најхит сега на Ives Rocher, малку е поскапа од оваа, малку повеќе ама многу е добра, се понаша како првокласна пудра за лице.

5. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    можеш малце подетално да ми ја опишеш,и какви нијансите имаат, јас не сум задоволна од ББ ни на нивеа, ни јанг дерм, ни гарниер :^)

6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Еве ме и мене со еден сеопфатен коментар за ББ кремата на Есенс.

Ја земав 2ката или нијанса такозвана Натурал бидејќи беше најблиску до мојот тен. Гледав разни ривјус по нет, и точно е дека и на рака, па и на лице е маааалку потемна од што мислев, но добро се размачкува, сметав дека и малку боја ќе фатам летово па ќе биде уште подобра.
    Не тежи, издржува во текот на цел ден, ќе видиме како ќе издржи на уште повисоки температури од досегашните.
    И има задоволувачка покривност, за ББ крема и одлична. За црвенила и акни не би можела да кажам како се покажува, пошто немам такви проблеми, за моментот со мојата мрсна кожа на Т зоната некако ми потфрлува, ми е страв сега на овие жештини како ќе се покаже, али нема проблем што не може да се реши. :lol:
    Јас сум скроз задоволна за 295 ден.

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    5.896
    Од каде ја зема?

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.130
    Не знам што ти очекуваш од ББ кремата, дали да покрие се или не знам што, но таа е пред се да го израмни тенот, се разбира за оние кои имаат сосем мали разлики, некое мало црвенило или слично. Плус си има фактор и доста цинк во неа кои помагаат во заштита од сонце и во борба со малите мозолчиња. Мене оваа на Ивес Рошер ми е за нијанса подобра од овие ама и цената и е за едно 3 пати поголема. Оваа се понаша баш како пудра, ама и цената е како пудра :D

9. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    5
    јас ја имам на есенс двојката. убава е па и покривна, само некако ми е мрсна, барем така осеќам кога ќе ја ставам на лице...

10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    А ББ кремава на Менхетен ја има користено некој? :^)

11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    СаниГрл, во ДМ ја земав. Не сум била сега скоро, ама претпоставувам дека уште ја има.
    Можно е во таа во ГТЦ да нема, некако најнесредена ми е, во Сити Мол и кај Бит пазар провери си.

12. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    нзадоволна во поглед на нијансите имам среден тен и ниедна од претходните не ми се погоди,од гарниер ми се исфрли лицето,а и ме нервира чуството дека ми лепи лицето откако ќе нанесам (имам нормална кожа) :?:

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    За комбинирана кожа која е најдобра ББ крема од овие три Менхетен, Дебора или Лореал, несакам да светнувам како сијалица, искуство некој има :wasntme: , благодарам

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Менхетн дефинитивно, дури и јас со суво лице светнувам од Дебора и Лореал :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276

И менеме интересира истото.

16. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    ББ кремата на Гарниер, покрива акни? :) Ако може побрз одговор.

17. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    nekoj?

18. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Не покрива.

19. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    ^
    Јас ја имам ББ кремата на Гарниер во медиум нијансата .Одлична е кремата.Си покрива и е долготрајна.
    Мене ептен ми се погоди.

20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Најверојатно немаш акни туку имаш по некое минимално мозолче, затоа ти покрива. ББ кремата е премногу разредена за да може да покрива црвенила од акни, за такви намени си постои пудра, ББ кремот е за освежување на тенот.