Некоја феминка ја пробала оваа ББ крема да сподели искуство? Гледам доста е фалена по тикток дека изгледа многу природно
Од Лореал производите скоро се ми се погодува мене. Јас имам многу светол, блед тен, која нијанса на бб крема од Лореал би ми ја препорачале?
Ја купив бб кремата на Missha 23 ама изгледа ја утнав бојата. Имам светол тен ама имам жолт подтон и многу брзо фаќам боја, продавачката ми ја предложи нијансата 23 ама некако не ми се допаѓа изгледа сиво. Кога ќе ја размачкам не изгледа лошо ама со оглед на тоа дека ќе фаќам повеќе боја летово се мислам да ја купам и 27 па да ги мешам. Ама ме интересира дали некоја ја користела оваа нијанса да не е многу портокалова. Преку слика од интернет не се бира пудра
27 е потемна и по портокалова ама се адаптира бидејќи е сепак бб пудра. Јас двете ги имам пробано во живо и е многу голема разлика. За летоска можеби и само таа ќе ја користиш а за зимо 23ката.
Само незнам која нијанса,не сум ни многу светла ни многу темна,а сега и летниот период ке се исончам.Се мислев за 25 ама ја нема гледам онлине.Не сум од Скопје и мора онлине да ја нарачам.На која страна може да ја најдам?
https://olpeo.mk/brands/missha/ https://coslovemetics.mk/product-category/nega/ббкреми/page/3/ Како што гледам, 25ката ја нема никаде. И на skinaholics страната проверив 23ката ја имаат само. Евентуално да ги прашаш дали ќе ја донесат наскоро или да се посоветуваш за друга нијанса
И јас се мислам да ја земам Missha. Само се бунам малку со нијансите зашто 21 ми изгледа премногу светла, а 23-ка претемна. Не верувам да потемнам летово, така што, не се ни замарам со тоа. Само три нијанси се достапни кај нас? Од Ревлон колорстеј ја користам 150-ка, од Боржуа 52-ка. Се мислам 23-кава да ја пробам, ама ќе отидам во Олпео да пробам од тестер прво, онлајн ми е малку ризик.
Девојки дали некоја има искуство со бб пудриве на heimish? Некако ми се исчистиија акниве па не сакам веднаш со пудра да идам и лето е мојава комбинирана кожа нема да и се допадне мат… (имам пробано ) па затоа сакав ваква некоја бб пудра
Denes vo Stokomak vidov BB krema light, po solidna Cena , 100 I nekoj denar ..nemam probano dosega BB krema , nekoj od Vas feminki shto koristi BB krema dali ja zamenuva obichnata , dnevna krema Ili ja zamenuva pudrata I Dali pokriva akni .Dali e za kombinirana kozha ?! Nekjam da kupuvam obichna pudra ..Ima Edna vo dm Alverde 2in1 pudra so korektor planirav da ja zemam , no koga denes gi vidov BB kremive ..Sega se mislam Dali pokriva Kako pudra .?! Ako znae nekoj da mi odgovori .? Fala .
Вака бб пудрите не се толку покривни. Они се по хидратантни и почисти во состојки и имаат фактор повеќето внатре. Не може да ја замени пудрата во покривност затоа се две различни категории. Ако имаш акни земи си подобро некоја квалитетна бб пудра него некоја евтина така што ја виде да не те исфрли уште толку но тоа е само совет. За секој е различно тука на некој му е доволно само бб пудра кај некој им требс и крема или нешто хидратантно пред него тоа ќе си пробаш на себе најдобро бидејќи сите имаме различна кожа .
Pred BB pudrata da si stavam hidratantna krema za mojot tip kozha pa posle toa BB pudra .taka ? Znachi BB krema ne e obichna krema tuku e pudra ..?
Вака пробај еднаш пред бб да ставиш крема па нареден ден само бб и ке заклучиш за тебе како ти е подобро. За секој е различно мора да пробаш и ќе видиш.