BB kremata Ima kafena tekstura isto Kako pudrata Ili ? Poshto obichnata krema neli Ima bela tekstura , a BB kremata bi trebalo da ima kafena tekstura Kako pudrata I korektor ..
ББ крема е како тонирана крема за лице, која е лесна и не е покривна. Едноставно те прави да си свежа и за природна шминка. Јас ја префереирам за лето преку ден ..
Na net sekade pishuva deka e pokrivna, Ha ha https://mk.healthy-food-near-me.com/bb-cream-vs-cc-cream-what-s-the-difference/
Бб кремите покриваат малку, цц кремите се нешто попокривни. Повеќето се во нијанси, а има и такви што имаат бела боја и со самото размачкување се прилагодува на тенот.
Таква имам ЦЦ од https://www.annifarm.com.mk/product/embriolisse-cc-krem-spf20-30ml/ совршена е ама пак под неа Биодерма 50 СПФ ставам..
Откако ја открив, не ми се купува и екпериментира со ниедна друга. Се знае, кај мене пудра MAC Studio Fix fluid, а тонирана крема, само Frezyderm. Предобро ја чувствувам, многу убаво и лесно изгледа на лице. Баш за денови кога не ти се шминка, ама не сакаш barefaced да шеташ, јер не иде да се облечеш убаво, а да не ставиш ништо на лице. Нијансата кога излегува од пумпицата е многу чудна, дури страшно темно изгледа, ама е многу прилагодлива. Јас сум за споредба NC 15 од MAC, ама оваа одлично се прилагодува, некако како ја нанесуваш, така осветлува. Ептен ако се загледаш, маалку потемно делува, ама летно време и да не се сончаме, секако барем половина нијанса потемнуваме. Иако, пак ќе кажам, нијансата е одлична, неутрална, ниту влече на ладен, ниту кон топол подтон. Колку е сега кај нас во Зегин, знае некој? Зошто треба да нарачувам, овде е околу 29€ евра за Европски пазар.
Јас баш деновиве барав производи на Еуцерин низ Зегин и намалени се само оние со спф. Да не има некој некакво инфо кога ќе бидат останатите производи на попуст? Инаку покрива ли барем малку овој CC? Јас го земав оил контрол со 50фактор нијансираниот крем и не сум нешто воодушевена а си мислев ќе завршам работа и фактор и покривна крема две во едно ама ништо.
Veke nekoj mesec googlam za nova BB krema. Jas koristev na garnier potemnata nijansa ama premnogu vreme ja koristam i veke liceto mi e prezasiteno i ne mi ni stoe ko nisto da nemam staveno. Preporaka za bb krema za suva koza kade sto ima opcija da se izbere temna nijansa.