https://e-elixir.mk/shop/bourjois-healthy-bb-cream/ На Буржуа ХМ моментално е на попуст 50% и има една потемна нијанса, број 3 , ама ипак провери дали ќе ти одговара. Може и да се порача од нивната страна
Па не јас денес бев во ДМ , ама ја немаше бб кремата воопшто, да не ја повлекуваат , не знам.. може затоа е и на 50% Има нова тонирана крема од истава фирма https://e-elixir.mk/shop/bourjois-healthy-mix-tinted-beautifier-cream/ Па викам да не е замена за бб кремата. Од оваа имаш повеќе нијанси достапни.
ja poracav taa epten eftina bese pa so bide neka bide hahaha. Jas temna sum ama taa na net gledav deka malku potemna od 02 nijansa. Ama ajde ke vidime so ke izleze
Ајде баш ќе кажеш мислење каква ќе излезе јас сум презадоволна од сите нивни производи што ги имам користено досега, нема да згрешиш што и да земеш Еве ги нијансите инаку, бр 1, 2, 3
Daa ke ja probame, ke spodelam, pudrata healthy mix ja koristev predhodno sega i edna kamena si poracav pa ke vidime. Veke 3-4 godini koristam samo bb mn retko i pudra pa super bi bilo ako mi se pigode ovaa ama da ja jma kontinuiranoz A bojata mislam deka i ke bide apored slikata, deka sega i odmor malku potemna sum. Se nadevam deka nema da oksidira pa da bidam portokalova a ?
Не верувам да оксидира, барем мене никогаш не ми оксидирале нивните пудри/бб креми. А ги имам сите испробано
Во Еликсир 50% попуст бр. 3 е околу 300 и нешто денари. Ако некој ја видел и на др место нека пише каде и цена
Ги има ли кај нас Бб и Цц кремите на Голден Роуз, една Српска инфлуенсерка и шминкерка Анита многу ги фали.
Mi pristignaaa Eve denes ei staiv za na rabota, super e, podobra od taa so ja koristev. Momentalno nijansata mn mi odgovara deka jas i potemneta od odmor, ama i ko da se prilagoduva nekako ama mozda greska sum hahha. Inace super e lesna Mi e. E sega uste da videme kade na drugo mesto gi ima za sledno pakovanje da si Zemam. Oti ako se povleceni od prodazba i gi nema ke se razocaram haha
Мило ми е да ти кажам баш ќе видам по дм и другиве продавници а за најсигурно можеш да ги контактираш Bourjois Macedonia на инстаграм и ќе ти кажат дали е повлечена. И јас се нервирам со некои нивни производи што престанаа да ги произведуваат- cc кремата им беше предобра и flower perfection беше одлична пудра и двете ми беа супер ама тоа е. И air mat пудрата не сум ја забележала на штандовите нивни Само 123 перфект да не ми ја повлечат некогаш.
Poracav jas edna air mat sega kamena.. od kaj niv zaedno so bb kremata. Ajde koja sto ke vide ke preneseme haha
Ја земав Heimish BB Ceramide после долго мислење и можам да кажам дека на сите што им е Missha премногу мрсна можат да ја пробаат оваа. Има полумат финиш и ептен добро прекрива како пудра. Ако имате сува кожа како мене ќе треба ептен хидратантна крема или серум пред неа инаку истакнува брчки и суви делови.. Нијансите се проблематични, јас сум ептен бледа ја земав нијансата 23N и е портокалова и малку темна а од Missha 23 ми е идеална така да имајте во предвид.
Периодов ја порачав ББ кремата на Мизон (Snail Repair Intensive BB Cream) и морам да кажам дека сум благо разочарана. Воопшто не изгледа природно на лице како на Пурито бб кремата, прашкаста и сува ми делува на лицето. Мојата кожа е нормална со масна т-зона, и на моето лице изгледа премногу суво и ги истакнува сите линии и борички. Акни ако имате дури и чудно изгледа врз нив. Како да се собира баш таму, и иако има висока покриеност ги истакнува акните уште повеќе. Можеби доколку имате пречисто и мазно лице со мрсна кожа ќе ви одговара, но оваа бб крема доби големо НЕ од мене. Можеби наредно ќе ја пробам на Миша бб кремата.