Искрено јас ја имам исто мене многу ми одговара ( имам акни и комбинирана кожа ) . Додека миша ич не ми одговараше и ме исфрли многу лошо но тоа е до мојата сензитивна кожа.Додека полжавот многу ми е убаво посебно дека е покривна со коректор топ ми иде
Предлог добра ББ, ЦЦ крема или течна пудра што може да се купи во ДМ или аптека? ИТНО ми е. Имам многу избор но сите ми оксидираат. За масна/комбинирана кожа. Гарниер ББ кремата од старите долгите пакувања е добра но нема светла нијанса, ја мешам со светла пудра и оксидира. И Лореал paradise немат кај нас во ДМ, Borjous ББ кремата исто ја нема во ДМ. Било што предложете што не оксидира така брзо?
Ете различно искуство. Баш ми е мило што тебе ти се допаѓа и убаво ти легнала на лице. Генерално не ни носам пудри и ББ креми, годинава нешто се навлеков, ме фати некој мерак за шминкање и во потрага сум по производ што ќе изгледа навистина како втора кожа на лицето, свежо и мазно. Но за жал, Мизон не ми го дава тој ефект мислам дека е премногу мат за мојата кожа, иако го пробав и со похридратантна крема - се суши многу и делува прашкасто и дебело. Пробав со четка, со сунѓерче, со прсти..истиот ефект ми го дава. Дури не ни ставам многу, една мала капка за цело лице.
Да да кај секој е различно јас исто ретко ставам повеќе сум на коректор и бронзер такс нешто ама сакав пудра да почнам ама дека со текстура ми е челово и некако тоа ме спречува..
Многу покривна, не светнува, посоодветна мислам за нормална, комбинирана и масна кожа Многу лесна и пријатна на лице Нијансата посветла, но брзо се изедначува со тенот. Јас имам 23 и комбинирана кожа и многу ми се допаѓа♀️
И мене ова ме интересираше. Дали изгледа тешко и прашкасто како за толку покривна бб крема? Моето лице е комбинирано ама мат пудри обично делуваат многу прашкасто на моето лице
Ја сум бела на тен, ама се мислам која од овие две бои да ја земам 21 или 23? Дали 23ката фаќа сивкаст пигмент?
21 ќе ја земеш. Јас сум доста бела и таа ја користам , сива е се додека не се размачка, потоа не е. Имаш и бр. 13 ама таа ја немам пробано, не знам каква е
Дали може да ми препорачате некоја бб крема која во исто време е хидратантна и содржи фактор. Моментално ова ми се три различни чекори во нега, хидратантна крема па спф па бб крема. Сметам дека ми се премногу производи и сакам сите овие 3 да ги ставам во еден производ. Пред ова ставам хијалурон и витамин ц. Инаку имам сува кожа и не барам нешто многу покривно, онака лесно колку да се добие изедначен тен