Сама ќе се цитирам ама морам да ја пофалам, неколку дена ја користам и одлична е! Покрива совршено, изедначува и не е тешка на лице туку буквално осеќаш ко да си стаил само крема. Алал парите
Bebehome во Сити мол или на нивната страна https://coslovemetics.mk/product-category/brands/missha/page/2/
Ве молам препорачајте ми добра бб крема само од Зегин или дм. Не сум од Скопје а сакам да си пробам пред да земам. Сакам некоја лесна не мора да покрива многу имам чисто лице и нормална кожа. Фала
Предлог за бб крем или хидрантен дневен крем, имам суво чисто лице, ама почнаа да ми се прават брчки. Користам лореал 35+ дневна крема и ноќна.ноќната не ја ставам редовно. Користев бб крем од гарниер од сабајле е супер ама попладне поцнува како да се собира на делови, како портокалови флеки изгледа, исто бб кремата ако ја ставам после хидрантен дневен крем некако ми е ептен вишок на лицето го осеќам и не ми се впива некако убаво..Пудра не користам никаква од причина што каква и да ставам ми изгледа како исцементирано лицето, и затоа избегнувам.Ставам само дневен крем и руменило. Сега ради брчките земав серум од авон кој се нанесува пред дневната крема ама ептен го затегнува лицето, некако цело време го осеќам како оптегнато.
Како ББ крем да не изглеа прашкасто на лице? Неам проблематична кожа, ниту акни, ретко само по некоја ќе излезе, релативно чисто ми е лицето, не ми треба не знам каква покривност. Но зошто на светло прашкасто се познава? Нели финтата е штом е ББ крем, не треба ништо да се познава дека има нанесено, освен тенот да го изедначи и кожата поубава да ја напраи, да ја осветли или матира, зависи до кремот.
Бидејќи не се толку покривни затоа се викаат ББ. Искрено може состојките внатре што ги има да не ти одговараат па дс прават така. Ти треба под нејзе некоја убава база да направиш ,например некој хидратантен крем или тонер зависност што повеќе преферираш. Може тебе ти е нормална / дехидрирана или сува и затоа се праи така како прашкасто. Пробај стави некоја хидратантна крема па почекај 10-20 минути па стави ја бб кремата и види како ќе ти биде .
Па не ми треба покривна да е, океј е вака. Дава убав сјај, туку ме нервира што така се познава малце тоа како прашок. Не треба да е така, знам. Може и да не ми одговара, убаво викаш. Не сум научена ни на пудри ни на вакви креми. Абе проблемот е што не ставам крема никаква. Не користам сѐ уште. Се мислев да купувам и ништо. Да не се урочам, стварно убава ми е кожата и без нега што се вика од аспект на креми и такви препарати. Ама викаш, може ако почнам да употребувам, подобро би било? Иначе, нормална ми е ама со масна Т зона, и сеа тоа како се рачуна, нормална или комбинирана? Сува не ми е воопшто. Фала ти. Ќе морам да почна со креми, се заебавам, 24 иам, си викам супер лицето, чисто ама може лошо си праам шо не сум почнала више да се негувам ко шо треба.
Jas koristam na Garnier svetlata nijansa i mie malku temna Ja ima nekoj koristeno na Oriflame nee mnogu skapa vo ovoj katalog
Конечно стигнала во Елокси MISSHA ББ крема нијанса 25! https://elloxy.mk/?product=missha-perfect-covering-bb-cream-no-25-warm-beige-50ml На 30% попуст им е се, па си нарачав две 25ки, досега мешав 23 и 27. Има и нови нијанси, 29 и 31.
Гледам многу е фалена, па се мислам да нарачам.. дали е добра за масна/чувствителна кожа? Колку за споредба, моментално користам Fit me од Maybelline и некако не сум задоволна, како да ми го суши лицево