Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ББ и ЦЦ креми

Дискусија во 'Лице' започната од Lilit, 13 март 2013.

1. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    951
    Епа тогаш може ќе ти одговара ,јас имам сува кожа и затоа не ми е нешто погодена..

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Се согласувам со мислењето на Медеа.
    И јас имам сува кожа и ја осеќав тешка на лице и ми истакнуваше мимички брчки иако ги немам, веројатно дека е мат. Покривноста и е доста висока иако е ББ крема би рекла покрива исто како пудра. За стоење на лицето стои долго не мрда ама по многу часа носење дефинитвно изгледа cakey. Ако имаш масна кожа ќе ти одговара тенок слој, дури и нема да имаш потреба од камена освен ако не ти е екстра масно лицето.
    Но за сува кожа строго НЕ!

На Momzilla и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062

Ти благодарам :)

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.419
    @koritsaki, која бб крема на Миша ја имаш, старата, или новата верзија?
    Старата е таа во црвеното пакување, а новата е во светло розево. Не можам да најдам за новата ривјус на тикток, а по состојки ми делува подобро од минатата.

5. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    3.850
    @Ketchup ако мислиш на blanc perfect бб кремот, јас ја купив. Супер е, со висока покривност, многу нежен дури неприметлив мирис. Е сега јас имам масна кожа и обавезно светнувам во т зоната но лесно се корегира со малце камена пудра. Само утка е што немаат тестери, јас сум доста светла и ја земав 21 ванила меѓутоа испадна ептен бела ама и најдов чаре со малце руж и бронзер заличувам на нешто, иначе вака самостојно ме прави каспер.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.918
    Допаѓања:
    81.194
    Што е финтата со новата верзија, ја укинуваат старата во црвено пакување или ќе ги има двете?

7. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.419
    Фалааа.
    Поим немам, ама мислам розевава е слична формула, само подобрена, така да ништо чудно да ја повлечат црвената.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062
    @Ketchup јас ја имам таа во црвената опаковка, не знаев дека има некоја нова :lol: јас ја имам нијанса 21 , ако повторно ја земам би земала посветла нијанса, не ми е мн темна ама ќе сакав нешто посветла,да беше.

Инаку, и јас имам мрсна кожа и секако мора да се сетира , ја сетирам со пудрата Etude no sebum и MAC blot.

Наредно сакам,да ја пробам ете на Heimish штом не е за сува кожа погодна. Мене многу убава ми беше и бб кремата на Mossa, не е мн покривна ама ипак нијансата топ ми беше. Баш неутрална како што сакам. @MayDiamonds а нијанса која ја имаше од Heimish?

На Ketchup и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  9. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Јас ја земав 23N, гледав по тикток reviews и многу велеа дека нијансите по број парираат со таа на Missha во црвено паковање (од неа исто ја користев нијансата 23) но искрено на Heimish е малку потемна - не е сива како на Missha туку влечи на портокалово. Ќе ставам слики од Heimish во спојлер на рака како изгледа се надевам ќе ти помогне.
    Јас имам блед тен, и оваа на Heimish 23 ми беше темна а на Missha 23 ми е идеална скроз ми се стопува со тенот па според тоа да знаеш ако си и ти бледа земи си посветла.
    Ако ја имаш пробано на Purito BB кремата јас сум и од неа нијанса 23 Natural Beige. Се надевам не те збунив :D

IMG_0191.jpeg IMG_0188.jpeg

Последна измена: 7 април 2024
    На Ketchup и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062

Е фала ти :)

Да, темна ќе ми биде 23ката. Баш ќе разгледам за посветла нијанса :)

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  11. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    109
    Дали некој приметил дали ги има овие кај нас , Лореал се?

Прикачени фајлови:

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.042
    Допаѓања:
    3.830
    Искуство со ова и каде може да се купи? Дали одговара на сува кожа бидејки е glow
    s-l1600.png

13. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    4.480
    Во Дм го видов, друго не можам да ти одговорам зошто не ми е пробано

14. Barbara_barbs

Barbara_barbs Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    1.332
    Предлог за бб или цц крема по можност лесна да биде и за масна кожа?

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062

https://www.bellina.mk/p/1050/bb-nu...-za-site-tipovi-na-kozha-50-ml?categories=114

Јас оваа ја имам користено, одлична е. Не е мрсна, ама секогаш го сетирам лицето со камена или пудра во прав

На Barbara_barbs му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    493
    Некоја искуство со Embryolisse бб или цц крема која за што е што е поточно?

17. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    8.408
    Дали ги имаш пробано и двете бб креми на Пурито и Миша? Ако да, која е подобра?
    Сакам да земам една од нив две, ама не можам да се одлучам која.

18. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    Да, ги имам пробано и на Пурито и на Миша. Од Пурито ги имам 21 и 23 нијансите а на Миша ја имам пробано само 23ката. Искрено, на Миша е далеку поубава, барем мене многу поубаво и поприродно ми легнува на лицето. Јас имам сува кожа и многу од пудрите и кремите ми изразуваат мимички брчки и тешко ми е да си погодам.

На Миша има супер покривност, колку едно зрно грашок ми е довилно за цело лице да ми прекрие се рамномерно и да не изгледа cakey и да се познава дека носам пудра, а имам баш флеки од акни за прекривање кои тешко и пудра ми ги прекрива ако не ставам два слоја. Не сум проверила ама можно е на Миша да има нешто за color correction во составот, не сум сигурна. Нијансата 23 мене ми е совршена, скроз ми се стопува со тенот. Вистина сите нијанси имаат некој сив тон ама кога ќе се размачкаат на кожа како да се стопуваат со природниот тен и се прилагодуваат.

На Пурито бб е малце посува од Миша, барем јас такво чувство имам не е толку кремаста. Со нијансите немам проблем ама не ми се допаѓа нешто многу како изгледа на кожата, почнува да се дели парчиња што и да ставам под неa. Уште експериментирам со креми и спф кога сакам да ја носам неа да најдам нешто што ќе и одговара да се бленда поубаво.

Е сега најголемиот проблем е тоа што составот на Миша е многу лош :( има многу комедогени состојки што за мојава кожа склона кон акни се смрт. Ако ја ставам еднаш во долго време нема да имам некоја реакција ама ако ја носам секој ден лицево ќе ми стани хаос. Со Пурито го немам тој проблем и составот е многу поубав ама како што кажав не изгкеда убаво на кожа.

На oblace1, DaisyDream и Youknow им се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.918
    Допаѓања:
    81.194
    @MayDiamonds а што е со оваа новата верзија на Миша што ја зборевме во темава неодамна? Дали составот е унапреден или ист е како кај оваа во црвена тубичка?
    Го немам погледнато, ако си споредувала баш пиши.

На eliesaab и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  20. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    4.606
    A dali nekoj ja koristel ovaa na Levrana?

Прикачени фајлови: